Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleské obchůdky už mají delší čas zajímavé téma na přetřes. Právě tento druh nevelkých prodejen se totiž v poslední době stal hned několikrát terčem útoku neznámého maniaka, který rád zabíjí před očima uzavřených kamerových bezpečnostních systémů. A jelikož na něj byla právě vypsána odměna 500.000 dolarů, nejeden z návštěvníků by si na brutálního vraha rád počíhal. Ostatně podobné plány zrovna rozpřádají i přátelé, kteří si ve skladu jednoho takového obchodu dnes hodlají zamastit poker. A čím více proteče alkoholu, tím jejich strategie dostává jasnější kontury. Jenže pak se začne zabíjet. Bez milosti, krutě, brutálně a sadisticky. A z uzavřeného prostoru, odkud se nedovoláte pomoci, nevede žádná cesta ven. Je lepší přestat mluvit, protože je jisté, že někdo naslouchá. V americkém hororu narazíte na Steva Guttenberga, bývalou hvězdu série Policejních akademií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi už stárnu, nebo jsem byl rád že jsem po dlouhý době viděl Guttenberga, nebo nevím čím to bylo, ale film se mi celkem líbil, teda ne že by to byla nějaká pecka, ale vidím to na průměr. Atmosféra obchodu se mi zdála celkově dobrá, jen ty blbí kecy byly strašný, navíc konec celkově potěšující. Prostě jednoduchá jednohubka s blbím příběhem a zábavností. Jen škoda těch vražd, které nejsou vidět. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být fakt super, potenciál to mělo. Herci jsou fajn, režisér umí natočit i levný film tak, aby vypadal dráž a Steve Guttenberg je borec. Jenže to by muselo tomu pánovi, co to napsal dojít, že píše horor, nikoliv komedii o zábavných postavičkách z místního koloniálu. Akce se začíná rozjížděz až v 50. minutě a film jich má jen 80. Do té doby jen řeči, řeči, řeči. A pokud někdo četl "The Law of Economy of Characters" od Rogera Eberta, dojde mu kdo to dělá, naprosto okamžitě. Ale ne, co to kecám. Na to, aby někomu došlo kdo je vrah, nic od Eberta číst nemusí. Pozná to i malé dítě. Kdo se těšil na podobnou zábavu jakou je Narušitel od Scotta Spiegela, ten si může nechat zajít chuť... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„V úzkých“ je snímek, který nemá co nabídnout, a to ani jako horor/slasher, ani jako komedie. Není vtipný, což je jeho velký problém. I když by zde byly nějaké scény, které se skoro snaží o to donutit diváka k úsměvu, ve skutečnosti se to ani jednou nepovede. „V úzkých“ se jen poklidně zařadí po bok dalších vyvražďovaček, které směle zapadnou do zapomnění, což je nakonec jen dobře. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Já tam čekal alespoň trochu toho vtipu, ale nedostal jsem ho vůbec. Cornered! je ničím nevýrazný film ,který se celý odehrává v malém obchůdku během hraní pokeru. Hned na začátku jsem odhadl kdo, že bude zabíjet a jen doufal v omyl. Nebylo to zbytečných 86min, ale ne díky filmu. Během filmu jsem hrál fotbal manager :-). Tu jedno hvězdu dam za vraždu mrazákem a Elizabeth Nicole. 18% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A mně se tenhle horor s komediálním podtonem docela zamlouval. V Los Angeles řádí masový vrah a za jeho dopadení město vypsalo tučnou odměnu. Vrah se soustředí na jeden zapadlý mini mart ve kterém je více švábů než zákazníků a po pracovní době se ve skladu scházejí jeho zaměstnanci k oblíbené partičce pokeru. Ke stolu zasednou černá tlustoprdka, štětka, narkoman, žrout koblih a majitel obchodu, kteří ještě předtím detailně vylíčí, jakým způsobem by zabijáka sprovodili ze světa, kdyby se jim náhodou připletl do cesty. A přesně takovým způsobem jeden po druhém zemřou. Když se na začátku filmu v roli závozníka objeví vyhaslá hvězda filmů z 80 let Steve Guttenberg, tak je každému jasné, že tady nebyl obsazen jen tak. Ano, uhodli jste Guttenberg je oním masovým vrahem a to nic nevyzrazuji dopředu, je to totiž do očí bijící. Ve vyhrocené situaci, kdy dojde k zamčení všech uvnitř obchodu, jsem očekával maximální využití nehostinných a temných prostor a zákoutí skladu a to se filmu podařilo perfektně. Co se mu už tolik nedařilo bylo odbourání podle mě zbytečných komických momentů nebo selhání logiky v chování postav. V jedné scéně štětka se žroutem koblih shodí na zabijáka ze schodů plechovou skřínku a následně se oba ustrašeně před ním schovají, i když nastalá situace šla vyřešit úplně jinak. V jiné scéně je zase celkem zbytečně věnován větší prostor abstinenčním příznakům narkomana vidícího "švábí" halucinace. Oproti tomu jsou však tady dobře zvládnuté zabijákovi vraždy a film postupně gradoval do příjemně napínavého finále. Guttenberg se předvedl pro něj v atypické roli a za Elizabeth Nicole hráli její vnady. Nenudil jsem se. 80% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Pivo, které se ve filmu objevuje, nese název „Maze Beer“ podle jména režiséra Daniela Mazeho. (Terva)

Reklama

Reklama