Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco v ALMOST FAMOUS hraje Francis McDormand ustaranou matku prosazující heslo neber drogy, ve filmu LAUREL CANYON si zahrála drsnou rockerku, pro kterou jsou drogy a volná láska běžnou součástí života. LAUREL CANYON je známé údolí v Hollywoodu, ve kterém mají své luxusní rezidence producenti a hudební hvězdy. V jednom takovém honosném sídle mají nahrávací studio a zároveň bydlí Jane se svým milencem, rockovým guru Ianem. Jejich bohémský život ale jednoho dne naruší Janin syn Sam, který úspěšně dokončil studia medicíny na Harwardu a nyní se vrací do LA dokončit postgraduální studium neuropsychiatrie. Není sám, přivezl si s sebou svou dívku ze studií Alex. Mladý pár ovlivněný konzervativním způsobem života na Harwardu se střetává s jinou společenskou realitou. Jane se bude muset znovu naučit, jaké to je být dobrou matkou svému synovi. V roli mladého medika Sama uvidíte Christiana Balea (Americké psycho, Království ohně), jeho přítelkyni Alex hraje krásná Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Underworld, Van Helsing). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Střet upjatosti s volnomyšlenkářstvím. Sam jako přepoctivá konzervativní duše, jeho děvče ve stejném duchu, ale najednou lačná pozemských rozkoší. Jejich postupně nabývané zkušenosti byly ukázkou, že vztah se vyvíjí a podléhá zatěžkávací zkoušce. Příčinou všeho byla Samova matka, která na poslední chvíli zabrzdila příchod nejhoršího. Vyznání lásky svému synovi vyznělo jako klišé. Výborná F. McDormand a Ch. Bale. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělé vztahové drama.Nutno říct,že jde jednoznačně o klubový přemýšlivý film.Samotný příběh není nějak originální či objevný,ale o to moc v těchto nezávislých filmech nejde.V první řadě jde spíš o formu,jakou je onen příběh odvyprávěn.A samozřejmně se staví především na režijním umu a hercích,kteří si konkrétně zde od velkých produkcí odběhli k malému,ale o to zajímavějšímu natáčení.Herci se v takovýchto rolích mohou ukázat,zdali nejsou jen nagelovanými pozlátky,ale zdali jsou skutečnými herci.Christian Bale si myslím nemusí dokazovat nikomu nic,on je jeden z těch naprosto neotřesitelně nejlepších,ale třeba taková Kate Beckinsale zde velmi mile překvapila.Celý film se nese v upřímném,lidském a srozumitelném duchu,příběh,který se může běžně stát a který nastavuje i mnoho civilních otázek.Závěr mi sice přišel dost unáhlený a značně nedopečený,ale to je jen malá vada na jinak perfektním filmu se skvělími herci. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý střet dvou životní stylů. Na jedné straně hedonistická matka Frances McDormand a její přítel, rocker Alessando Nivola, na straně druhé vzdělaný a slušný pár Christian Bale. Sympatické na režii Lisi Cholodenko je, že příběh nechává volné plynou (někdo by řekl až pomalu), nevytváří žádné umělé problémy a necháva postavy volně a reálně interagovat. Čtyřlístek zmiňovaných herců navíc hraje hodně uvěřitelně, čímž vzniká hodně uvěřitelné dílo. Dlouho jsem se rozhodoval jestli tři nebo čtyři, ale díky parádnímu soundracku vyhrává hodnocení vyšší I can't control my heart... I wouldn't want to, even if I could. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zaběhnuté věci se mohou změnit a "zaběhnutí" lidé se mohou znovu nalézt. Syn, který si vybral seriózní povolání, aby nebyl "looser" jako jeho matka - hudební producentka, snoubenka zahloubaná jen do své disertace, matčin muzikantský objev a milenec, který si myslí, že má jasno v hudbě i v lásce a přitom tápe v obojím - ti všichni si žijí své spokojené životy a pak se potkají, protknou, užasnou a něco pochopí. Moc příjemné 103 minuty. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Nedostatek obsahové invence v lehce vyčpělém intelektuálním hávu načichlý zastydlou sexuální revolucí. Typický film pro „Americké nezávislé léto“, aneb „ukážeme vám, jací jsou mladí američtí inkousti, jak je známe my“. Lehce slabší, než průměrný studentský film. Kromě toho nesnáším rádobyumělecké bohémstvo se svojí cool a free fazónou. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama