Reklama

Reklama

Hra na schovávanou

  • USA Hide and Seek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nositel Oscara Robert De Niro hraje roli starostlivého otce a vdovce Davida Callawaye v napínavém thrilleru Hra na schovávanou. Dakota Fanningová představuje jeho mladičkou dceru Emily, která skrývá neuvěřitelné tajemství. Na začátku příběhu náhle zemře Callawayova manželka Alison (Amy Irvingová). Otec a dcera se přestěhují do severní části státu New York, aby se Emily zbavila vzpomínek na život s matkou na Manhattanu. Osamělá dívenka si záhy vytvoří imaginárního přítele Charlieho. Zpočátku považuje David Charlieho za příjemné rozptýlení smutné Emiliny dušičky, ale po sérii hrůzných událostí, které začnou jejich život provázet, dojde k fantasknímu závěru: Charlie možná skutečně existuje... Pokud ano, měla by s ním Emily přestat kamarádit. Jen aby nebylo pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (318)

golfista 

všechny recenze uživatele

No abych řekl pravdu, tak jsem se (po vybudování atmosféry v domě na venkově) chvílema fakt bál ... pak se ale scénárista pravděpodobně zbláznil, no a u finále už jsem se spíš usmíval. Je to škoda, protože "zaděláno" bylo ... takhle je to slabých 50%.... Skvělá ovšem byla Dakota Fanning, která strčila své dospělé kolegy (včetně Bobbyho) do kapsy. Hlavně kvůli ní je tam ta třetí hvězdička :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomaly a dôkladne budované napätie z nuly až na sto percent, ktoré vo vrcholnej forme vydrží tak 5 minút a následne je potopené tak debilnou pointou, že vás "prekvapí", aj keď budete pripravení na tú najdebilnejšiu. Respektíve najotrepanejšiu. Réžia je ale slušná a Dakota Fanning lepšia než Robert De Niro. Scenárista za mreže. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Divák tápe. Divák neví. Divák se nebojí. Jen je trošku zvědavý. Aby se divák bál, musí vědět něco víc, než jen to, že holčička má imaginárního kamaráda, což jsme, mimochodem, už někde viděli. Závěrečná pointa je nedotažená a nevěrohodná a díky ní se snímek stává otravným. Nespraví to ani ty dvě hlavičky. Spíše naopak. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak mám dojem, že v prvních deseti letech 21. století probíhala mezi tvůrci nějaká soutěž, jejíž vítězem se měl stát ten, který svůj slušný film nejvíce zmrší jednou konkrétní provařenou pointou. Hra na schovávanou je slušně natošený a atmosférický film s dobrými herci, bohužel scénář to táhne dolu, hlavně v závěru. Ale koukat se na to dá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Atmosféra byla ucházející, ne přímo na strach, ale blbej pocit ten ke mě přišel. De Niro až do zoufalýho finále hrál dobře, ale naprosto strhující byla ta holčina Dakote Fanning. Ta holka se prostě jen koukla a dokázala vyvolat tak hnusnej pocit úzkosti, že by se z toho jeden posral. Opravdu škoda toho konce. Nejedná se ani tak o pointu, ale o zdlouhavou závěrečnou pasáž postrádající napětí i atmosféru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $51,100,486Tržby Celosvetovo $122,650,962║ Schémou prevedenia mi to dosť pripomína Šiesty zmysel, na tom by nebolo samozrejme nič zlé ale režisér John Polson pre ničím zvláštna scenár podáva dej dosť plano, plus k tomu Robert De Niro nie je vo svojej úlohe až tak žiarivý ťahúň, odvedie len svoje klasické minimum, skôr zaujme malá Dakota Fanning, záver chce byť ohromným prekvapeným ale vyznie takmer do prázdna. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První polovička filmu je velmi slabá. Kdyby byl takový celý film nevyhnul by se jednoznačné potupné 1* a to si De Niro nezaslouží ve svém životě. Druhá půlka se snaží seč může, ale nedokáže nelogičnosti a chyby scénáře dostatečně napravit. Závěr filmu je zbytečně protahovaný a Amerčany oblíbený konec(něco na způsob"...to be continued") se opravdu nehodí. Škoda Roberta De Nira v takovéto roli. Dakota Fanning je herečka neherečka. Poslední dobou vytváří nudné a slabé role, při kterých se pouze tváří na kameru. To zrovna pro mě není herectví velké naděje budoucnosti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

...čtyřicet, padesát. Před pikolou za pikolou nikdo nesní stát, jinak nebudu hrát. Už jdu! Dokonalá ukázka rutinérského snímku na víkendové večery u televize. Nic v něm nevyniká, vše je v něm tak jak čekáte. Celé jste to již několikrát viděli někde jinde. Pointa je jasná od samotného počátku a tvůrci jsou si toho naštěstí plně vědomi a nestaví tedy celý film právě na ní. Kdyby film skončil hned po pointě, tak by to bylo za tři, zcela nezávadné a poněkud nudné, hvězdičky. Ovšem ze záhadných důvodů Hra na schovávanou pokračuje ještě dalších patnáct minut. Strašlivě směšných a všech zúčastněných nehodných patnáct minut. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se zřejmě spoléhali na to, že když divák viděl tu samou šokující pointu milionkrát, tak že už jí znova čekat nebude, prostě protože je tak profláknutá. No a u mě to vyšlo! :-)) Absolutně mě nenapadlo že by "Hra na schovávanou" byla tak sprostou vykrádačkou jakou opravdu je. Tudíž sukces, akorát se ten konec měl zkrátit aby si lidi řekli Ty jo! A konec. A ne další nejmíň čtvrthodina zdrhání po baráku. Vše by bylo mnohem horší, nebýt film tak bravurně obsazený. Přiznám se že jsem měl chvílema z Dakoty i docela pařezy. Atmosféra by se dala krájet, akorát vše bohužel vyšumí u konce. No ale mě se to líbilo. ( A jak tak koukám na ostatní komentáře tak jsem sám :-))))) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Leaving The City (Main title) - John Ottman ,2. Exploring ,3. What Did You Do? ,4. Can You See Now? ,5. Toy Shrine ,6. The Playground ,7. Getting Away! ,8. Doll Head ,9. Playing with Charlie ,10. Beyond Therapy ,11. Snooping ,12. Kitty Bath ,13. Marco Polo ,14. The Cave ,15. Hide & Seek (Emily's Theme), song (for the film Hide & Seek) ,16. Hide & Seek (Emily's Theme), song (for the film Hide & Seek) , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ou Ou.. Na mně to teda moc nezapůsobilo.. Roberta de Nira moc Nemusím.. Jeho filmy mě většinou Nudili.. Čiže tenhle považuji za jeho z těch Úspěšnějších.. Horor ani Omylem.. Ale Psycho Thriller s Ohranou Pointou.. Podle mně zbytečný Film :) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

vidět jak se z neviné hry, stává smrt beroucí životy.. to viděsí... ale k tomu ještě vidět vyděšenou malou holčičku.. to pak tuhne krev v žilách... kdyby tenhle film měl jiné obazení, určitě by byl podprůměrný.. ale úžasný herecký výkon Dakoty z tohohle snímku dělá nadprůměrný.. svoji postavu stvárnila tak věrohodně, že jsem byla napjatá jak guma u spodků :) bála jsem se, co se ještě stane a co Charlii ještě vyvede.. a nemyslím si, že konec atmosféru zničil.. ať chce nebo ne.. ta dolní čelist Vám klesne, i kdyby jen i píď ;) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Má to fakt krásne temnú, ponurú atmosféru. Hra na skrývačku je ako stvorená na to, keď je vonku sychravo a máte náladu na pochmúrny, atmosférický horor nestojaci na vraždách, ale pomaly budovanej hrôze. Scenár každopádne nie je žiadny zázrak - falošných (?) stôp je v ňom zbytočne veľa a rozuzlenie je striedavo šokujúce a striedavo klišé. Ale herecké výkony, réžia Austrálčana Polsona, atmosféra, jesenná výprava a hŕstka strašidelných scén (prvé stretnutie s Charliem v pivnici, v ktorej práve vypadne elektrický prúd) vyrovnávajú skóre. Za mňa celkom spokojnosť. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Nuda až po strop. Typický prípad traileru lepšieho než film. Dakota Fanning i Charlie sú síce super, ale na 104 minút to nestačí. Film kopí klišé na klišé a i na pisntu prídete (čo sa mne nepodarilo), ak si budete pozornejšie všímať čo sa deje. Priznám sa, že ja som toho nebol schopný lebo film ma unudil svojou prvou polovicou. Každopádne z malej Dakoty ( ak neupadne do rovnakého stereotypu ako Osment) bude možno druhá Christina Ricci. Vo všetkých svojich "dospelých vetách je úžasne presvedčivá. Ostatné veci sú vo filme hrozné - kamera, márne sa snažiaca kopírovať tú Kubrickovu v Shiningu, klišoidne otrepaný scenár, málo dynamický strih i v scénach kde by sa to patrilo "rozbaliť", postavy ktoré sa poznajú pár minút rozoberajú v dialógoch pomaly zmysel života a pseudopsychologické výlevy Famke Janssen a de Nira sa tiež nedajú počúvať. Neodporúčam. 4/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ze kterého se dalo vytřískat mnohem víc. Dakota Fanning mě zaujala více než Robert De Niro a to je to můj neoblíbenější herec..... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Slušný psychothriller s výborným De Nirem a Dakotou Fanning. Dobrá polovina filmu pečlivě a pomalu buduje temnou a zajímavou atmosféru, takže nakonec při pochopení pointy přijde menší zklamání, ale ještě pořád je to slušný film. Nebýt toho typicky hollywoodského konce, dala bych 4*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Šťavnatý námět a kvalitní herecké obsazení dává vzniknout slušnému thrilleru, který však není rozpracován dostatečně originálně a nápaditě k tomu, aby využil celý svůj potenciál. Film je od začátku do konce poměrně zajímavý i poutavý, ale přeci jen člověku přijde na mysl řada kvalitnějších kousků v daném v žánru. 6/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nuda, trapnost a ubohost se mísí v tomto nedomrlém pokusu o horor, v němž De Nira suverénně přehrál 11ti letej harant... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Sakra škoda toho nic moc konce. Jak bylo psáno v jedné recenzi: Kdyby film skončil se slovy "tatínek odešel", byly by to jasné 4*. Ale posledních cca 20 minut z výborného hororu ujíždí na vedlejší kolej s typickými klišé typu musíme tam mít mrtvého šerifa abysme mohli dát hrdince zbraň, záporák = moc dlouho se vykecávající záporák atd. Kamera velmi pěkně vystihuje studené prostředí, De Niro uměřeným výkonem celkem spolehlivě zapadá do role. Škoda. ()

Související novinky

Laura a její Gladiátor

Laura a její Gladiátor

23.05.2006

Kdysi byla známa širší divácké obci především jako dvorní herečka tvůrce bizarních filmových klenotů Davida Lynche (Hra na schovávanou s Robertem De Nirem v hlavní roli a hvězdou projektu je oscarový… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama