Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má pořádný drive a šťáva mu dochází až směrem ke konci, kdy se divák sice dočká jednoho menšího překvapení, ale bohužel na druhou stranu začne nebezpečně moc přibývat klišé. Zběsilý útěk je však jinak velmi slušné akční krimi s pořádnou dávkou adrenalinu, napětí, vulgarismů a parádní technickou a vizuální stránkou. A tuzemské publikum také potěší nemalá česká účast a hlavně solidní reklama na naši kaskadérskou školu. Celkově to vidím na slabší 4* (samotný závěr působí prostě směšně). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kramer má tolik nápadů, že je skoro až škoda, že je všechny naházel do téhle jedné zběsilé noci (některé "náhody" tak působí přeci jen dost násilně našroubované do děje). I přes určitou přehnanost děje a poměrně zbytečný, leč účelný konec, je však Zběsilý útěk jízdou, která si zaslouží pozornost každého fandy drsných akčních filmů. Ulice jsou špinavé, rány bolí, kulky zabíjejí a ani děti z toho nevyjdou bez úhony. Zúčtování na ledě se mi vpálilo zatraceně hluboko pod kůži – už dlouho se mi nestalo, abych tak moc na vlastní kůži cítil každou ránu. Paradoxně se pro mě nejlepším momentem celého filmu stává vložená linie s pedofily, která defakto se zbytkem děje nemá vůbec nic společného a je tam „jen“ pro vyhrocení situace. Dokonalá scéna, ve které pomatení manželé čelí andělu pomsty, se s přehledem řadí k tomu nejlepšímu, co jsem letos viděl… ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem od tohohle filmu čekal víc. Přeci jen hodnocení nad 80% už je něco neuvěřitelnýho a navíc když jsem si přečet, že Kramer natočil jednu z nejoriginálnějších gangsterek poslední doby, čekáte přeci jen něco -výjimečného-. Paul Walker si po x letech dokázal vybrat pořádnou roli a Karel Roden byť v další roli zápornýho rusáka je taky dokonalej. Pro tu čtvrtou hvězdičku si film došoural za nejgeniálnější závěrečné titulky co jsem kdy viděl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zběsilý útěk je výrazně ovlivněný videoklipovou estetikou a kdybych chtěl být sarkastický, řekl bych, že název snímku vystihuje fakt, že film musí zběsile pádit kupředu, aby si divák nevšiml, že sled obrázků a akčních efektně natočených scén je jen účelově pospojovaný hybrid, za kterým se nic hlubšího neskrývá. Je sice fakt, že např. postava sadistického pasáka jakoby unikla ze stránek komiksů Franka Millera nebo ještě spíš z Preachera od Gartha Ennise, a podobně svérázných týpků nebo zábavných situací je tam určitě víc, ale je to přesně ten typ filmu, kde ocením jednotlivosti, jenže celek nedrží pohromadě a je ukončený zásadním odhalením, které je z kategorie těch, které mě ani tak nenaštvou, jako spíš nepříčetně rozzuří, protože je považuju za příliš laciný a hodil by se spíš do parodie. Takhle to vnímám spíš jako žert scénáristy na můj účet. Celkový dojem: 45 %. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Yeah, yeah, yeah. Film, který tu letos chyběl, a proto se měl dostat do regulérní distribuce! Nekompromisní, nasrané, krvavé. Co víc si v dnešní politicky korektní době přát. Kramer zvládá konstruovat nádherně vyhrocené situace, vyhledávat v nich ryzí emoce, které nepotřebují hollywoodské kašírování, a všechno to maniakální běsnění na hranici života, smrti a krvavých cákanců přímo do obličeje prosypávat ještě nestoudným množstvím režijních nápadů. Tolik funkčních vizuálních ines snad nepamatuju. Což platí i o postavě Paula Walkera, který představuje přesně ten typ odhodlaného, naštvaného a amorálního hrdiny, který post-McCkaneovská doba nezná. Jediné výraznější mezery vidím v krkolomnosti příběhu (oslí můstky) i v tom, jak jsou natočeny bitky (trochu nepřehledně, s hokejistou i nevěrohodně). Konec se mi zamlouval, i když chápu stesky ostatních. Přeci jen to trochu ztratilo na kulervoucnosti. :-) Kramere, Kramere, máš to dobře rozjeté... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • V jedné z posledních scén filmu nazve pasák Lester (David Warshofsky) Olega (Cameron Bright) malým Charlesem Bronsonem, čímž ho přirovnává ke slavnému herci Charlesovi Bronsonovi, který v 60. letech 20. století ztvárnil řadu drsných kovbojských postav a stal se symbolem tvrdého a neohroženého pistolníka. (LucasAbelle)
  • Většina krvavých efektů byla dodělána digitálně. Jediná mechanická metoda (vybuchující pytlíky s umělou krví přidělané na těle) ve filmu byla použita v závěru na hokejovém hřišti. (Othello)
  • České herce zastupuje v první řadě Karel Roden - na DVD ho ale paradoxně předaboval jiný český herec. (Siriuss)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama