Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (629)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem od tohohle filmu čekal víc. Přeci jen hodnocení nad 80% už je něco neuvěřitelnýho a navíc když jsem si přečet, že Kramer natočil jednu z nejoriginálnějších gangsterek poslední doby, čekáte přeci jen něco -výjimečného-. Paul Walker si po x letech dokázal vybrat pořádnou roli a Karel Roden byť v další roli zápornýho rusáka je taky dokonalej. Pro tu čtvrtou hvězdičku si film došoural za nejgeniálnější závěrečné titulky co jsem kdy viděl. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jsem velice příjemně překvapen. Running Scared je velice slušné akční béčko se vším co má taková podívaná mít. Film ve mě dokázal vyvolat pozitivní emoce a to i přes počáteční despekt, který jsem cítil, když jsem viděl, že hlavnímho hrdinu hraje slaďoušek Paul Walker. Ten má na triku takové ohavnosti jaho Rychle a zběsile atd. Ale tohle je asi jeho zatím nejlepší film. Dobrý byl i Roden. Potřetí už si v americkém filmu zahrál zlého rusáka. Doufám, že si tam někdy zahraje i čecha. Každopádně ani za tuto roli se nemusí stydět. Jinak má tento film všechno zo vyplívá z podstaty akčňáku, akce, napětí, padouchy, krev atd. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Whoaaa. Na túto noc v New Jersey (alebo v Prahe? ;-) ) tak skoro nezabudnem. Už od úvodnej prestrelky až do samotného konca (s takmer "burtonovskými temne krásnymi" záverečnými titulkami) je film hlavne po formálnej stránke nabitý nápadmi a ľúbivými obrazovými vychytávkami v objeme, ktorý by kľudne postačoval aj na ďalšie tri filmy. Práca s filmovým priestorom a zvukom v akčných sekvenciách do vás pumpuje adrenalín každým frame-om. Nahustený scenár vám ponúkne kompletnú (logicky aj skratkovitú) jazdu temnou stránkou veľkomesta počas tmavej noci - od pasákov, cez gangy, slizkých policajtov až po perverznú pedofíliu, všetko zabalené v drsnom, hodne špinavom, verbálne dekadentnom a krvavom balení. Škoda záverečnej 15 minútovky, v ktorej scenárista Wayne Kramer podráža nohy výbornému režisérovi Wayne Kramerovi ;-) zbytočným prekombinovaním a "cuknutím" v samotnom závere, kde podobne ako v MI3, by som uvítal väčšiu "ázijskú nekorektnosť a odvážnosť" v zachádzaní s osudom hlavných postáv... . Veľmi slušné 4*. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Šokující akční thriller, který v sobě (dle mého) skrývá víc, než se na první pohled zdá. Ten hojný výskyt č...áků, kurev a pr..elí může někoho snadno odradit, u mě se to naštěstí nepovedlo a musím říct, že ke konci jsem zůstala na obrazovku zírat s otevřenou pusou. Celou dobu jsem měla úplně nervy v kýblu. Výborná kamera a především příběh natřískaný různými druhy parchantů, až si říkám, že je škoda to narvat do jediného filmu. Na druhou stranu to pak na diváka více zapůsobí. Alespoň pro mě je to šílená depka, po které musím přemýšlet, kolik je na tom světě zla (domácí násilí, mafie, prostituce, pedofilové, úplatní policisté...). Kramer má zřejmě hodně nápadů a nijak jimi nehodlá šetřit. Ale co, tady se to vyplatilo. Mimochodem jednoznačně nejlepší část je s Verou Farmigou, která objeví útočiště zvrhlíků. PS:Rodena musí mít Američané už nadobro zapsaného v paměti jako toho českého psychopata.. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Násilí se musí líbit, musí přivodit erekci! Vše tomuto cíli podřídíme. Střihostřih, temnofiltry, zpomalovačky i zrychlovačky, flash flashbacky, drsnohudba, frenetický zoom, fuck dialogy a skrz scény létající kamera - jen tohle chceme, jen tohle chce náš divák. Náhody přitáhneme za vlasy a pár jich při tom vyškubnem. Uááá! Slabé ****. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Thomas Jane odmítl roli Joeyho Gazella. Roli nakonec dostal Paul Walker, který byl druhým kandidátem na tuto roli. (ČSFD)
  • V hokejové scéně hlavní postava Joey Gazelle (Paul Walker) hodí svojí zbraň z rukou, v další scéně ji opět drží. (Ignus.cz)
  • Scéna se stíny na zdi v bytě pedofilních manželů odkazuje na slavnou sćenu se stínem z filmu Upír Nosferatu (1922). (Ignus.cz)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama