Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rodinným filmům a homosexuálním jelenům v říji se snažím vyhýbat jak se dá, ale téhle kouzelné pohádce se prostě nedá nejít naproti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Každý chlap jednou za čas potřebuje zažít návrat do svých dětských let. To mu umožní buď chlast, což není příliš etický, a nebo kvalitní pohádka, kterou ještě neviděl. A tadyta mi ten úsměv vykouzlila na to ta ta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $47,279,279Tržby Celosvetovo $122,624,000Tržby za predaj DVD v USA $42,736,194 //počet predaných kusov 2,492,008║ Príjemný film z hravým príbehom a krásnym pestrofarebným vizuálom. /75%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to vypočítavé, ale zároveň roztomilé. Je to hloupé, ale zároveň zábavné. Je to bizarní, ale přesto kýčovité. Zkrátka plné rozporů. Děti budou mít zřejmě jasno a budou se bavit od první do poslední minuty, dospělák ve mně je však nejistý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když ji chtějí a nepotřebují, odchází. Když ji nechtějí a potřebují, zůstavá..... . První 3/4 opravdu výborná jak pro děti, tak dospěláky. Humor, akce, děj má spád. Bohužel v závěru jsem byl jako dospělák trošičku ,,vynechán" z děje, ale děti dortová bitva potěšila. Takže děcka pozorte: ideální na takové to domácí koukání! Možná Vám to postaví i chlupy na prsou! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. They've Eaten The Baby! ,2. No More Nannies ,3. Secret Toast and Jam ,4. A Clockwork Mouse ,5. The Pink Chair ,6. I Did Knock ,7. Goodnight, Children ,8. Measle Medicine ,9. Soup Du Jour ,10. I Smell Damp ,11. Barnyard Fashion ,12. Lord of the Donkeys ,13. The Girl in the Carriage ,14. Kites in the Sky ,15. The Room at the Top of the Stairs ,16. Toad in the Teapot ,17. Our Last Chance ,18. Mrs. Brown's Lullaby ,19. The Lady in Blue ,20. Bees and Cakes ,21. Snow in August , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak ma nebudete chcieť, ale budete ma potrebovať, budem tu. Ak ma budete chcieť, ale už ma nebudete potrebovať, odídem.“ Chvíľku som chcel dať 60%, ale uvedomil som si, ako som sa strašne nudil. Decká boli otravné (až príliš), dospelí na tom neboli lepšie, vizuálna stránka preafektovaná (niečo ako keď si do kávy namiesto dvoch lyžičiek cukru kydnete štyri - proste sa to nedá piť). Svojrázne výchovné scény mi pripadali ako-tak originálne na jedno pozretie, scény s poučením nezáživné a ťažkopádne. Najhorší bol ale negatívny pocit, asi ako keby sme sfilmovali „Išlo vajce na vandrovku“, pustili ho Britom a nevysvetlili im, ako môže ísť vajce na vandrovku. Prečo potrebovala mať nedele poobede voľno? Odkiaľ prišla? Čo má stále s tou palicou? Prečo opeknieva? Ale Emma Thompson (napísala aj scenár a v roku 2010 pridala dvojku, ktorú už rovno aj produkovala) skvelá (aspoň do odmaskovania). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka a to se na ně až tak moc nedívám. A to spojení mých oblíbených herců Emmy a Colina nemělo chybu, takže já to mám tentokrát s hodnocením jasný. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se těšila na pěknou, místy kýčovitou pohádku s řádnou dávkou patosu. Proto jsem si ji taky pustila. Nechtěla jsem se zamýšlet nad zlem světa, složitými úkoly tajných agentů, mizernými životy emigrantů nebo se smát nablblé romantice. Jenže Nanny mě naprosto zklamala. Film je pestrobarevný jak stará dobrá kolorka, Firthův kabát á la nezralé zelené jabko je prostě úžasný. Děti správně zlobivé a vynalézavé, zápletka vcelku zajímavá… Ale magie málo, dialogů příliš a vtip by se musel hledat kouzelnou lupou. Mladí herci se snaží, nejvíc se mi líbil ten chytrolín s brýlema. Pobavila scéna s prsatou růžovou bábou, ale tetička alias Lansburyová byla nezajímavá, nevtipná a nezábavná. Kýčovitý sněhový konec s ohranou dortovou bitkou tvůrcům nevyčítám, však jsem se na něj těšila a každému muselo být předem jasné, že si pan Brown vezme svou služku. Pokud vezmu v potaz, že scénář napsala herečka a ještě se obsadila do hlavní role, tak musím konstatovat, že to ještě dopadlo tak děsivě, jak by člověk mohl předpokládat. Jenže Nanny (hl. postava!) je prostě nevýrazná. Děti ji nechtějí, pak si ji zamilují, mezitím je zázračně vychová a pak frnk pryč. Průběžně ji mizí jí bradavice a podobně hrůzné dermatologické anomálie:D Ráda bych se u filmu smála, jak se (soudě dle místních komentů ) mnozí smáli. Váhám mezi 2 a 3*, ale po týdenním odstupu dávám 2, protože tohle není americká, ale britská pohádka, tudíž sem očekávala více. Ve výsledku postrádá humor (britský nebo proste nějaký, kromě tedy scény s oslíkem a námluvami) a obsahuje jen americký kýč a vatu. Firth nepředvádí nic extra, spíše se jen tak starostlivě zachmuřeně usmívá a Thompsonová je prostě... ošklivá. A ten český distribuční název má být kurnik jako co?! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vlastně ničím zvlášť originální, barevné jak cukrářův sen a s tím přechodem k sentimentu a moralitkám se mohlo chvíli počkat. Děti bych klidně nechal řádit a vyniknout o trochu déle. Na druhou stranu, něco tak jednoduše povedeně kouzelného jsem už dlouho neviděl a líbí se mi to možná i více než kapánek přestylizovaný "Lemony Snicket's". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Děcka, Colin Firth a pozdně viktoriánská stylizace je kupodivu otravnější, než podobné atributy aktualizované v Kouzelné chůvě a Velkém třesku, přesto jsou oba filmy o Nanny McPhee solidní rodinnou zábavou z rodiny Láryfáry. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalsich rozpravok, ktora by mi nadherne urobila radost hlavne pocas vianocnych sviatkov. Emma Thompson ako opatrovatelka, ktora prichadza v pravy cas na prave miesto a bez problemov a hravo si poradi s rozmaznanymi, neposlusnymi deckami, ktore sa nakoniec naucia slusnosti a ako kazda rozpravka aj tato ma nadherny happy end. V detstve by ma to urcite bavilo na 5 hviezdiciek...... 04.06.2008 _______ Emma Thompson - (Nanny McPhee) +++ Colin Firth - (Pan Brown) +++ Kelly Macdonald - (Evangeline) +++ Thomas Sangster - (Simon) +++ Angela Lansbury - (Adelaide) +++ Derek Jacobi - (Pan Wheen) +++ Hudba: Patrick Doyle +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se bavila, i když jsem si chvílemi říkala, že některé ty šprochy lautr vůbec nepatří do pohádky. Emma Thompson, coby vyzubená, bradavičnatá, šišlavá chůva se strašlivou kouzelnou holí byla .... kouzelná. Colin Firth byl zkrátka Colin Firth a děti i půvabná Evangelina byly k zulíbání. Tahle kombinace Za zvuků hudby a Mary Poppins není pro úplně malé děti, ale pro ty, které už zvládají nadsázku a ironii, to je naprosto úžasná pohádka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bizarně kýčovité, přesto to potěší díky rolím Emmy Thompson, Colina Firtha a Kelly Macdonald, která ve finále neuvěřitelně prozáří plátno.. Z režiséra Kirka Jonese (velmi dobrá road movie Všichni jsou v pohodě) roste velmi zajímavý tvůrce!! Velmi slušné 3*.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pekná a vtipná rozprávka, ktorá celkom slušne ubieha, no je dosť klišovitá a predvídateľná, takže celková spokojnosť je len taká nerozhodná. 3,5* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem nevěřil, že bych po zhlédnutí byl schopen dát více než 3*, avšak s přibývajícím časem se mi tato rodinná fantasy komedie začala víc a víc vrývat pod kůži. Její poselství je jasné, herecké výkony dodávají snímku šmrnc a samotný nápad je sám o sobě pozoruhodný. Nenáročná podívaná, která se umí odvděčit. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ak to mám hodnotiť z pohľadu detisiek - chytia sa, pobavia a a isto iste sa to väčšine bude páčiť...Aj mne sa páčilo. Myšlienka aktuálna až nadčasová, optimistická atmosféra, len sa to hemžilo farbami. Film má všetky atribúty upútať, je tradične rozprávkový, no nie preumelkovaný a miestami podarene vtipný. Ideálny pre zabehnuté rodinky. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příběh, který už od začátku značí, že půjde o kouzelný a příjemný film. Kromě tančícího osla, nebo co to bylo, byla kouzla snesitelná a snímku neubližovaly. Herecké obsazení se vydařilo a hudba byla taktéž velmi příjemná a téměř dokonale se k tomu všemu hodila. ()

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama