Doktor Martin (TV seriál)
Doc Martin
Komedie / Drama
Velká Británie, 2004, 35x50 min
Ben BoltHrají:
Martin Clunes, Katherine Parkinson, Florian David Fitz, Lucy Punch, Celia Imrie, Ian McNeice, Stephanie Leonidas, Jeff Rawle, Ben Miller, Chris O'Dowd, Kurtis O'Brien, Nick Brimble, Caroline Catz, Jonathan Aris, Margaret Tyzack, Andrea Riseborough, Eileen Essell, Stephanie Parker, Andrew Byrne, Nicholas Woodeson, Joseph Morgan, Nicola Duffett, Alexander King, Julia Deakin, Finlay Robertson, Nic Romm, Joe Absolom, Emily Head, Ellen Schwiers, Del Synnott, Lucy Hutchinson, Peter Vaughan, Mathew Horne, David Haig, Benjamin WhitrowPlakáty
Úspěšný londýnský chirurg Martin Ellingham se rozhodne dát vale městu i kariéře a odchází na venkov do ospalé vesnice Cornish, aby se zde působil jako praktický lékař. Má sice skvělé chirurgické schopnosti, ale naprosto mu chybí schopnost komunikovat s lidmi, což jeho novým pacientům brzy začne jít na nervy. Navíc je v ordinaci zmatek po jeho předchůdci, lékařské vybavení je neopravitelné a v záznamech o pacientech panuje nepořádek. "Korunou" jeho nové praxe je ovšem Elaine Denhamová, nejneschopnější sekretářka v kraji, kterou zdědil po svém předchůdci.
Jednotlivé díly:
(oficiální text distributora)
LiVentura
Docela povedené..(26.4.2011)
anderson
ČESKÁ FREE-TV PREMIÉRA: ČT 1 = 10.1.2009 (10.1.2009)(10.1.2009)
vitekpe
Mile pribehy doktora na malebnem venkove. No to uz tady parkrat bylo, britum je toto tema evidentne blizke...Nicmene tady je jako bonus Katherine Parkinson (plus nekolik dalsich velmi pohlednych anglicanek), obcas nejaky vtipek a celkove poklidna cajova atmosfera. Cili zadna revoluce se nekona, ale pokoukat lze. A pokud prave lezite doma s nemoci jako ja, je to temer idealni kousek :-) (Temer cele 3 serie k videni na youtube)(11.1.2009)
GE*O*R*GE
Seriál o životě doktora, který se rozhodl strávit podzim života na anglické vesnici. Jeden z důvodů jeho odchodu z Londýna, kde působil jako chirurg je fakt, že od jisté doby nesnáší pohled na krev. Další humornou věcí je, že lidem říká přesně to, co si myslí, aniž by si uvědomil, že tím někoho urazí. Krajina anglického venkova je nádherná.(18.4.2009)
sona123
Já mám pro britskou produkci prostě slabost. Doktor Martin přijede na venkov, aby přebral ordinaci po svém kolegovi a je jak slon v porcelánu. Svoji budoucí klientelu dokáže naštvat a obrátit proti sobě v rekordním čase. Ale je jasné, že až tak zle nebude a pod tvrdou a ironickou slupkou je bodré srdce a skutečný charakter - jo a samozřejmě obdivuhodný profík skoro až s jasnovideckými schopnostmi. Je to příjemně krátké, britsky břitké a s lékařskou tématikou - co víc si přát?(17.9.2011)
Mbeast
Takový typický, odpočinkový britský seriál jak ho máme rádi.(10.6.2009)
SB
Obsahuje tak inteligentní anglický humor, že se musím vždycky chechtat. Minimálně 3,5*, jestli ne víc.(30.5.2009)
Martin00x
Má stejný jméno jako já :-)(13.5.2009)
boombang
Zaznámenáníhodné jako svébytná reinkarnace věčně nabručeného Hurvínka :-) Koukat se na to dá, hlavně při snídani. Nic víc.(29.4.2011)
McQueen
Nádherný anglický venkov, kde čas plyne svým pomaloučkým tempem. Milé a humorné příběhy, které prožívá nevraživý doktor se svými spoluobčany mě vždy zaručeně rozpoloží do neuspěchané a uklidňující nálady. Takhle v budoucnosti si představuji svá důchodová léta........ 80%.(28.2.2009)
maoc
Příjemná a docela inteligentní alternativa k latinskoamerickým telenovelám.(4.5.2011)
kejly
Neveril bych, ze na neco co jde na verejnopravni televizi o pulosme vecer se bude dat koukat, ale tenhle serial je vyjimka. Skvely anglicky humor neotesaneho doktora za 80%(22.10.2011)
p.a.douch
No fakt celkem pohoda. Clunes je sice dost nesympatickej týpek, ale role doktora Martina mu sedne. Jinak je to celkem pohodovej seriál, dostatek humoru, vztahů, dokonce sem tam i akce. Zkrátka sranda. 80 %.(1.12.2011)