Reklama

Reklama

Zasvěcení

Trailer

Vstupte a budete zasvěceni! Kelly Fairchildová je odmala pronásledována hrozivými sny, ve kterých zabíjí svého otce. Ve chvíli, kdy požádá o vstup do dívčího sesterstva Delta Ro Kai, se frekvence snů zvyšuje a Kelly vyhledá pomoc mladého vědce. Ten se pomocí hypnózy pokusí zjistit pravou podstatu hrdinčiných nočních můr a odhalit tak její děsivou minulost. Souběžně probíhá zasvěcovací rituál sesterstva, při kterém se studentky ocitnou zamčené v obřím obchodě. A právě zde začne to pravé vražedné peklo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický osmdesátkový slasher se všemi svými klady i zápory. Poměrně dost mordů, kdy vrah vystřídá zahradnický drapák, mačetu (setnutí je ale mimo kameru), nůž či ostrý šíp, doprovází i dostatek krve. Oběti pěkně ječí, ale je jim to houby platné. Snímek má dvě linie - vraždění a příběh studentky Kelly, co trpí nočními můrami. Zpočátku je to ale poněkud chaotické a více prostoru mají studentky. A nechybí ani nahota, takže studentky ochotně předvádějí svá těla. V obchodním domě, kde je mimo jiné v jednom záběru vidět naše vlajka, když se hlídač vrací na své místo, se pak rozjede klasická naháněčka a vyvražďovačka. Já si vraha tipoval, jenže je to těžké, když neznáte všechny indicie. Ostatně i proto je český název Hrůzný objev výstižný. Občas se objeví i vtípek, jako scénka s hlavou... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slasher, ktorý sa tvári klasicky, ale nieje tomu celkom tak. Občas je obitý nudou a fanúšikovia žánru si ho aj vďaka priemerným mordom nedajú medzi svoje obľúbené fláky. Násilne vhodená pointa následne dokončuje dielo skazy. Potenciál v námete bol utopený v druhotriednej záplave nezrovnalostí. Slabé 3*. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The Initiation sa spočiatku javí ako nezaujímavý teenagerský horor z prostredia študentskej koľaje, ovládanej vysokoškolskými spolkami, po chvíľi sa však z neho vykrištalizuje pohodová whodunit vyvražďovačka s nepredvídateľným koncom. Ľudoprázdny gigantický obchodný dom s nespočetnými nákupnými oddeleniami a temnými zákutiami je pre slasher, odohrávajúci sa v civilizácii perfektnou lokalitou - z tohto prostredia sa dalo vytrieskať omnoho viac. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný horůrek poloviny 80. let o jedné amnézii, freudovských nočních můrách, iniciačním rituálu kolejního spolku, uprchlých pacientech psychiatrické kliniky a vrahovi zabíjejícím zahradními hraběčkami. Zajímavé obsazení - hororoví veteráni Vera Miles z PSYCHA a Clu Galager (NÁVRAT NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, NOČNÍ MůRA V ELM STREET 2, TAJEMNÉ ZLO) plus sympaťák James Read a Daphne Zuniga z MELROSE PLACE. Zdaleka nejzábavnější na tomhle zbytečném hororovém béčku je dabing Pavla Nového, který tu namlouvá americké vysokoškoláky :) Hvězdičku za to a za evokování většinou totálně zabitých popůlnočních pátečních hororů na Nově v polovině 90. let jako BORROWER, INSEMINÁTOR nebo GHOULIES IV. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento slasher těšil. Filmy jako The House on Sorority Row, Black Christmas (1974), nebo What Have You Done to Solange? (1972) mám rád, ale tento kousek jim nešahá ani po kotníky. Larry Stewart (potažmo scénárista) moc nezvládl především první polovinu filmu, která je místy dost nudná a nezáživné pasáže mě dost uspávaly. Zvláště když český dabing byl opravdu otřesný. Naštěstí tento problém šel vyřešit zpuštěním titulek a originálního znění. Bohužel to se již nedá říct o náplni filmu. První dva mordy z kategorie „ochotnického představení“ ve mně vzbuzovali stále větší touhu film vypnout, ale nakonec jsem tak neučinil a neprohloupil jsem. Přece jenom se dostavilo zlepšení a po nutné přehlídce nahých dívek (jinak to v tomto subžánru ani nejde) se děj přesune do velkého obchodního domu. Tvůrcům se konečně podařilo navodit potřebnou atmosféru a přestože napětím to zde zrovna dvakrát nepřekypovalo, přišli na řadu konečně slušné vraždy. Nic originálního sice nečekejte, protože tady se vykrádá kde co, ale hororový fanda si přece jenom přijde na své. Dokonce bych řekl, že i herecké výkony šly, co se týká přesvědčivosti nahoru. Bohužel u mě převládají spíše negativní pocity, takže se ode mne tento film průměrného hodnocení nedočká. Přece jenom znám dost mnohem lepších slasherů na podobné téma, se kterými se prostě rovnat nemůže. 40% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama