Vřískot 3
Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2000, 116 min
Wes CravenHudba:
Marco BeltramiHrají:
Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Parker Posey, Patrick Dempsey, Scott Foley, Emily Mortimer, Deon Richmond, Patrick Warburton, Lance Henriksen, Jenny McCarthy, Matt Keeslar, Kelly Rutherford, Liev Schreiber, Jamie Kennedy, Josh Pais, Heather Matarazzo, Beth Toussaint, Carrie Fisher, Roger Corman, Kevin Smith, Jason Mewes, Nancy O´Dell, Wes Craven, Lawrence Hecht, Richmond Arquette, Peter DemingPlakáty
Závěrečná kapitola nejkrvavější filmové lázně 90.let? Právě tak je označováno třetí pokračování úspěšné hororové série Vřískot v režii Wese Cravena. Ti co viděli obě předchozí části vědí, co se začne dít, když se na scéně objeví maska umrlce, pod níž se skrývá brutální vrah. Staronová hrdinka vyprávění Sidney Prescottová si změnila jméno, usadila se v horském domě v Monterey a pracuje z domova na lince ženského krizového centra. Děsivé události, které prožila na vlastní kůži, však inspirovaly hollywoodské filmaře natolik, že podle nich připravují natáčení hororu. A to je chvíle, kdy znovu začne řádit nebezpečný zabiják, který používá stejné rekvizity - hrůzu budící masku, kostým a měnič hlasu... (oficiální text distributora)
Gemini
Jakožto samostatný film - hrůza. Jakožto závěr trilogie ucházející. Světlé body - Sidney Prescottová, Gail Weathersová, nekulhající Dewey, účast Lance Henriksena, kouzelná minirole Carrie Fisherové;) a nádherný závěrečný záběr filmu.(14.4.2003)
Tosim
Mno...jak bych to...mě se prostě všechny Vřískoty líbily úplně stejně a to nejvíc. Každý má něco víc než ten předchozí a slovní přestřelky mezi Deweyem a Gale jsou pořád zábavné. Navíc třetí díl si mě díky skvělým narážkám na Hoolywood úplně získal.(2.8.2002)
Tom Hardy
S odstupem času je nad slunce jasné, že třetí díl je z celé trilogie nejslabší. Přesto i tak zůstává stále nadprůměrnou podívanou, která, coby zakončení trilogie, stále působí solidním dojmem...(6.9.2002)
gouryella
Bohuzel treti Vriskot je az tak sebeparodicky az je smesny.(31.7.2002)
Djkoma
3* jsou kvůli předchozím dílům a tomu, že ve třetím díle měli všichni (ne-) umřít. Jinak již vcelku nudné a ohrané.(10.7.2004)
AngelAngie
Ani třetí díl neztrácí dech ..(29.5.2008)
║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $89,143,175║Tržby Celosvetovo $161,834,276 ║ /50%/(30.6.2005)
mandes
rozpočet : $40 million tržby celosvetovo : $161,834,276(13.1.2007)
MrHlad
Dost trapný oproti předchozím dílům. Parodování sebe sama nefunguje, Neve Campbellová je šíleně otravná a to "překvapení" na konci, to mě fakt dostalo. Kdyby byl příště vrah oranžovej mrož v podání Marlona Branda, ani bych se moc nedivil. Druhá hvězdička je nostalgickou vzpomínkou na relativně kvalitní jedničku...(7.10.2002)
tron
„Ak prestaneme nakrúcať horory, prestanú existovať vrahovia?“ Slabé pokračovanie nezaujímavé i ako kvázi trilógia (naozaj sa chcete rozprávať o tom, čoho zúboženými svedkami sa vo finále staneme?), nezaujímavé až otravné nové postavy, mdlé preživšie staré (nemajú sa kam vyvíjať, maximálne majú lepšie účesy a šaty) - a ak nerátame hŕstku šikovných scén (Cotton, bitka v makete domu Prescottovcov, Henriksenov cormanovský producent), je výsledok smutný. A také zakončenie to mohlo byť!(24.10.2004)
novoten
Se scénáristou Kevinem Williamsonem odešla i charakteristická atmosféra. Třetí Vřískot je v první polovině občas dokonce až otravným dílkem, kde nudí duch matky, vybuchují domy a po tolika dramatech už lehce vyšeptalá Sidney je stále uprostřed všeho dění, přestože by si Gale s Deweym vystačili s přehledem sami. Co dokáže výrazně potěšit, to je snad jen Patrick Dempsey nebo Randyho kazeta. Když se ale zdá, že jsme opravdu dostali jen zbytečné pokračování, přijde finální dvacetiminutovka, která svou naprostou přepáleností a melodramatičností zcela vážně bere dech. Díky ní tak může trojka do série patřit se vztyčenou hlavou.(25.6.2011)
EdaS
S odstupem a po zhlédnutí velezábavné čtyřky u mě třetí díl ještě víc klesá. 50%(17.4.2011)
Slasher
Blbárna, co se trojky a čtyřky týče, už mě ta série fakt nebaví. Je to tak akorát na tři hvězdy za slasherový veleprůměr.(25.4.2011)
Shit
Podle mě nejhorší ze všech tří dílů a to nejen kvůli tomu že se pořád opakuje stejnej příběh, kterej už ve druhým díle nebyl nic moc a opakoval totéž co bylo v jeničce a tohle vlastně opakuje oba dva díly a zase jako v minulých dílech je i stejně stupidní pointa zabijení, která se svojí stupiditou podrala na úplný dno, ale to jsem čekal. Co se týče herců, tak jsou zase stejný a to je celekm potěšující, že zůstali, ale tady mi nepřišli moc přesvědčivý a většinou se tam moc neukazovali, až spíš ke konci. Za to ale to zabíjení je dobrý a občas jsou tam i slušný lekačky,ale to oprvadu jen málokdy a taky jsem se u toho moc nenudil, což se dá hodnotit kladně, ale lepší než 3* to nebudou(27.6.2005)
Dadel
Pokračující dojení mrtvé krávy. Ani první díl nepovažuji (na rozdíl od mnoha jiných) za nic výjimečného, ale tohle je ještě zbytečnější záležitost(23.10.2003)
ScreamJay
Naprosto, ale opravdu důrazně opakuji, naprosto zbytečné pokračování. Fanoušci si ho sice vyžádali, pánové producenti taky, ale co už může být horšího než příběh o natáčení filmu o předchozích dílech. Po skvělé jedničce a velmi slušné dvojce by trojka bobříka kvality jen těžko splnila a ještě by od "táty bobra skauta" dostal pan Craven nakopáno do oblasti řitní. Svůj styl a moderní střih zavedený předchozími díly si sice drží, ale to napětí je tatam. Spíš naivní herecké výkony ve vedlejších rolích jen umocňují rozpačitý dojem. Wes má svůj styl zaměřený na mladší publikum. Avizovaný škoující konec je poměrně předvídatelnou záležitostí. I originalita v zabíjecích scénách se oproti jedničce či dvojce vytratila. Klasické postavy se stali spíš loutkami a samotná Sidney ustoupila dost do pozadí. Zkrátka horor vhodný na "zabití" času.(22.6.2004)
Hal_Moore
Vřískot 3, Ostří 3. Vyvražďování v Hollywoodském stylu. Nebo spíše v Miramaxovském stylu. Ale to není špatně. Je to zábavné, srandovní, místy i strašidelné, dokonce s krví, ale postrádající napětí z prvních dvou filmů.(27.6.2005)
choze
Není to sice závěr, jaký by si tahle trilogie zasloužila a střílet si z trilogií ve vyvražďovačkovém subžánru, který jede zásadně na delší volné série je mimo, ale to hraní si s filmem ve filmu je správně schizofrenní a Dewey a Gale utáhnou i slabší až blbá (vražda plynem?) místa. Takže spokojenost a to mi fórky s Carrie Fischer a Jayem a Tichým Bobem nic neříkaly.(6.10.2010)
Dever
Soundtrack Marco Beltrami: 1. What If ,2. Wait and Bleed ,3. Suffocate ,4. Spiders ,5. Automatic ,6. Fall ,7. Time Bomb ,8. Tyler's Song ,9. So Real ,10. Crowded Elevator ,11. Debonaire ,12. Sunburn ,13. Get on, Get Off ,14. Wanna Be Martyr ,15. Dissention ,16. Crawl ,17. Click Click ,18. Is This the End(13.5.2011)
Le_Chuck
Už úplné vyťahovanie s päty. Strach je tato tatam a krv už dnes nikoho nevystraší. Nič prečo by sa to oplatilo vidieť (a nebodaj ešte druhý krát).(24.6.2005)
| V kinech ČR od: | 02.11.2000 |
|---|---|
| Na DVD od: | 27.05.2002 SPI Film |
Podobné
- Halloween III (2014)
- Freddy vs. Jason - Showdown (2013)
- Texas Chainsaw Massacre 3D, The (2012)
- Wrong Turn 4 (video film) (2011)
- Hostel III (video film) (2011)
- Halloween II (2009)
- Čepel smrti (video film) (2009)
- Krvavý Valentýn (2009)
- Pátek třináctého (2009)
- Pach krve 3 (video film) (2009)
- Maturitní ples (2008)
- Pach krve 2: Cesta nikam (video film) (2007)
- Halloween (2007)
- Hory mají oči 2 (2007)
- Hostel II (2007)
- Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (2006)
- Tajemství loňského léta 3 (video film) (2006)
- Hory mají oči (2006)
- Neviditelné zlo (2006)
- Hostel (2005)
- Temná legenda 3 (video film) (2005)
- Harvest of Fear (2004)
- Noc s nabroušenou břitvou (2003)
- Pach krve (2003)
- Texaský masakr motorovou pilou (2003)
- Freddy vs. Jason (2003)
- Děsivá touha (2002)
- Halloween: Zmrtvýchvstání (2002)
- Jason X (2001)
- Valentine (2001)
- Bazén (2001)
- Temná legenda 2 (2000)
- Temná legenda (1998)
- Tajemství loňského léta 2: Rok poté (1998)
- Halloween: H20 (1998)
- Tajemství loňského léta (1997)
- Halloween - Prokletí Michaela Myerse (1995)
- Masakr v Texasu (1994)
- Pátek třináctého 9 (1993)
- Prom Night IV: Deliver Us from Evil (1992)
- Kožená tvář III (1990)
- Pátek třináctého 8 (1989)
- Prom Night III: The Last Kiss (1989)
- Halloween 5 (1989)
- Pátek třináctého 7 (1988)
- Halloween 4: Návrat Michaela Myerse (1988)
- Hello Mary Lou: Prom Night II (1987)
- Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
- Texas Chainsaw Massacre 2, The (1986)
- Pátek třináctého 5 (1985)
- Kruté oči hor 2 (1985)
- Pátek třináctého 4 (1984)
- Halloween 3 (1982)
- Pátek třináctého 3 (1982)
- Pátek třináctého 2 (1981)
- Burning, The (1981)
- Halloween 2 (1981)
- Vrah Rosemary (1981)
- Valentýnská pomsta (1981)
- Saturday the 14th (1981)
- Pátek třináctého (1980)
- Hra na vraha (1980)
- Halloween (1978)
- Hory mají oči (1977)
- Texaský masakr motorovou pilou (1974)