Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SMALA SUSSIE je gangsterská komedie odehrávající se v industralizované části venkova. Erik se vrací do rodného města, aby našel svou mladší sestru Sussie. Nic není jako bývalo, všichni se chovají podivně a Erik postupně zjišťuje, že jeho rodné město je plné gangsterů. (5150)

Recenze (42)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, šílená komedie o pseudo-gangsterech, kteří mezi řečí zmiňují jména mých oblíbených ne-pseudo-filmových gangsterů jako je Kayser Soze nebo Tony Montana a kterou jsem si pustila především kvůli jménu Michaela Nyqvista. Bohužel Michael stráví na plátně všehovšudy tak pět minut, kdy střídavě fackuje hlavního hrdinu a plive jídlo, a ani zbytek filmu mě zdaleka nenadchnul tak, jak bych čekala. Ano, je to chytré, pozoruhodné a netradiční, ale já se u toho nijak zvlášť nenasmála a dokonce jsem měla tendence děj trochu urychlit, abych konečně zjistila, cože se stalo Sussie a mohla to vypnout. Několik zajímavých scén tenhle skandinávský film zkrátka nezachrání. ()

ecis 

všechny recenze uživatele

Konecne jedna podarena europska komedia vymykajuca sa cim dalej tym viac hlupejsim americkym. Vtipne a skvele zahrane postavicky jedneho svedskeho malomesta, ktore su zapletene do zmiznutia mladej Sussie. V niektorych momentoch pripominajuce Trainspotting ci Zbal prachy a vypadni, a tie ja velmi rad :) ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Roztahané, nudné, nebýt tam spousta drobných perliček a odboček, které asi měly bavit místo filmu samotného, jel bych to rychloposuvem po první půlhodině. Za ta drobnosti si snímek něco málo zaslouží. 201310279316/9631. Aha, až zde koukám, že to měla být komedie. Tak to jo. To jsem ovšem netušil. že se mám smát. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ako filmový fanda sa už dlhšiu dobu zaujímam o škandinávsku tvorbu a keďže sa Fucking Åmål objavoval vo viacerých TOP50 severskej produkcie, tak som po tom siahol. Teda, aj keď to nie je krimi, či práve preto? No, po 20 minútach bez hodnotenia a bez komentára splachujem do hajzlíka a prepínam na Smala Sussie. Kriminálna komédia s typicky severským humorom, ktorý možno nesadne každému ale mne celkom postavil. Keďže technické prevedenie filmu je doslova televízne, v zásade sa dá zamerať už len na samotný príbeh a herecké výkony nepočetnej posádky, z ktorých boli niektorí lepší iní horší a niektorí desiví (že, Majkl). Dej snímku začína takmer samotným záverom aby sa spätným vyrozprávaním hlavného hrdinu od skutočného začiatku poskladal celý príbeh dokopy a ukázal tak divákom, že aj keď sa jedná o nízkorozpočtovú, trocha priblblú komédiu, scenáristi si predsa len spotili mozgy, aby z toho vzišlo niečo čo má logiku. Na nedeľu príjemné osvieženie, ale do štyroch hviezd mi aj tak niečo chýbalo. PS: Michael Nyqvist tam "pasoval" jak striptérka na pohrebnej hostine. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Mohl bych se rozepsat o všelijakých zábavných filmových odkazech, o promyšlené rekontextualizaci scén a mnoha dalších věcech, ale není to nic platné, když to hlavní - pocit, že se bavím - se nedostavilo. Ostatně, ty odkazy jsou až příliš zřejmé, až příliš se snaží, aby si jich člověk všiml, až je to otravné. Jakožto i v mnoha jiných filmech této doby. Silné **. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama