Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafián Louie Boffano nařídí vraždu jeho protivníka Riggia. Bezcitný vrah, známý pod přezdívkou Učitel, chladnokrevně zastřelí Riggia i jeho vnuka. Boffano je za to postaven před soud a díky poměrně jednoznačným důkazům se zdá, že půjde o rychlý a jasný případ. Jedním z členů poroty se stane mladá výtvarnice Annie Lairdová, a právě ji si vybere Učitel, aby ji zastrašováním donutil pracovat proti mafiánovu odsouzení. Annie žije sama s dvanáctiletým synem Oliverem v odlehlém venkovském domě. Učitel v něm s pomocí komplice nainstaluje odposlechy a přitom ho zaujmou její díla. Právě přes její umění se s ní seznámí. Když ho žena pozve do ateliéru, šokuje ji informací, že jí i jejímu synovi hrozí nebezpečí, kterého se mohou zbavit jedině tím, že žena bude v porotě hlasovat nevinen. Učitel jí předvede, jak snadno by se Oliverovi mohlo něco stát, když ji donutí sledovat, jak chlapce málem srazí autem. Přesto se do ní zamiluje a zvráceným způsobem se stává výtvarnicí posedlý. Výřečnou argumentací se jí podaří vnést do případu pochybnosti a zbytek poroty přesvědčit k vynesení šokujícího osvobozujícího rozsudku. Státní návladní však pochopí, co se stalo, a nabídne Annii ochranu, pokud bude svědčit. Když Učitel zabije její kamarádku Juliet, uvědomí si Annie, že nebezpečí stále trvá, a rozhodne se jednat. (TV Nova)

(více)

Recenze (55)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Ucházející thriller, který podle mého postrádal více napětí. Film poukazuje na velmi snadnou manipulovatelnost a chyby v americkém soudním systému. Líbila se mi postava záporného hlavního hrdiny, který by dokázal udělat cokoliv, jen aby dosáhl vytyčeného cíle. Děj je jinak velice poklidný, dá se říct, že někdy až nudný. Trochu vzrušení přinese až závěr, kde nám tvůrci nabídnou i trochu akce. ()

007hanka 

všechny recenze uživatele

Pro mne celkem překvapení a ještě větší když jsem zjistila že Striptýz je ze stejného roku. Sice by se mezi tyto dva filmy dalo vložit mnoho rovnítek a Porotce nepochybně má spoustu slabin, ale na rozdíl od většiny hodnotících se já nedomnívám že tohle je ten horší z filmů. Minimálně má charismatického Aleca (který tenkrát ještě nestačil tak nabobtnat) a osudem stíhaná matka Demi tu neodvádí pozornost zápasnickejma křivkama ale drží se jen tradičního šťěněcího pohledu. ()

Reklama

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Nudnej záporňák (A.Baldwin) vs. rozdurděná (ale ne moc) domácí rádobyumělkyně (Demi Moore) - řemeslo nic než řemeslo (snad s jedinou vyjímkou exekuce v příkopu, kde se Balwin přehrál až do slintajícího psycha). Navíc u americkýho thrillerovýho mainstreamu je člověk zvyklej na lecjaký konce ale co předvedli tady... Film nevyužil ani to málo co scénář nabízel (např.scénka s doktorkou v posteli). Dva body, protoze... no protože se mi líbí Demi Moore... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu jsem pochopila proč Aleca Baldwina v 90tých letech zbožňovaly téměř všechny ženy...:) Byl to neskutečný fešák, který měl tak obrovské "charisma", že jsem také měla problém nezastavovat film při každém jeho záběru :) Divím se, že hlavní hrdinka nepodlehla :D :D Ten film je zajímavý - má pár much - hlavně bych řekla v podání Demi Moore, ale hudba od Howarda je bravurní a zápletka je taková - no..trošku komplikovanější - ale věta - "Podívej se na otce" :D má pro mě od této doby jiný význam :) Ráda se na film podívám kdykoliv znova, nejen abych se zasmála u malého Gordon-Levitta, ale i u toho, jak může fungovat právní systém v Americe 90tých let :) ()

pm 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to skutečně skvělý Alec Baldwin, kdo tento průměrný thriller s nemožným koncem výrazně povyšuje. Jako sociopat Učitel skvěle osciluje mezi zamilovaným mužem a vyšinutým zabijákem, jeho hra na kočku a na myš, v níž se ale nakonec neplánovaně dočká spravedlivé odplaty, je zajímavá jen a jen díky jeho naprosto soustředěnému hereckému výkonu. To, jak ho potopil hloupý scénář, je už jiný příběh. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama