Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři ženy se opět setkávají po dlouhých letech odloučení, aby si oživily vzpomínky na jedno krásné léto svého mládí, které ovlivnilo jejich další životy. Děj, vyprávěný hlasem Samanthy, nejzáhadnější a nejcyničtější ze čtyř přítelkyň, je dynamický, vtipný i dojemný. Retrospektivními sekvencemi se divák ocitá v jejich dětství, když jako dvanáctileté začaly objevovat velký svět soupeření s matkami, objevování kouzla opačného pohlaví, problémy s vlastním sebevědomím a především ohromující zjištění, že dospělí nemají vždycky pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po delší době oprášila film, tzv. na pohodu. Parta dvanáctiletých holek, poznávajících okolní svět i samy sebe je nenáročné a příjemné koukání. Od Christiny Ricci, bych tedy ránu schytat nechtěla, ta holka má páru. A zaujala i přemýšlivá Gaby Hoffmann ( taky jsem byla taková, stále něco objevující - to mi zůstalo). A samozřejmě, aby si tam Willis family neprosadili svoji ratolest. Každý dolar se počítá, že.. :-) Jo, a kytičky se zalévají rozhodně zahradní hadicí.. :)) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuhle holčičí verzi STůJ PŘI MNĚ jsem svého času viděl na kabelovce xkrát a stejně jako STůJ PŘI MNĚ jsem si ji okamžitě zamiloval, i když s odstupem času musím říct, že je o něco slabší. Čtyři kluky tu nahradily čtyři holky, které narozdíl od nich nepátrají po oběti aktuální tragédie, ale pokouší se objasnit staré neštěstí, o kterém jim nikdo v okolí nechce nic říct a dostane se jim při tom několika životních lekcí, hlavně že rodiče nemají vždycky pravdu, jak jim prozradí vietnamský veterán (Brendan Frasier). Každá dívka má navíc svoje rodinné problémy - citlivé a přemýšlivé vypravěčce Sam (Gaby Hoffman), z níž stejně jako z vypravěče ve STůJ PŘI MNĚ vyroste spisovatelka, se rozvádějí rodiče, klukovské Robertě (Ricci) zemřela matka a tak se snaží vyrovnat se smrtí obecně, Teeny (Birch) je jedináček, který si rodičů moc neužije a proto ráda poutá pozornost, a naivní Chrissy (Ashleigh Aston Moore) zase její matka - vzor dokonalé ženy hospodyňky 50. let, brutálně mystifikuje ohledně toho co je sex. Stejně jako kluci ze STůJ PŘI MNĚ i v téhle partě k sobě mají některé dívky blíž než ke zbývajícím a zatímco jedna spřízněná dvojice nikdy neopustí rodné městečko, druhá se vydá do velkého světa, což ale neznamená, že by ve finále byla šťastnější. Hlavním motivem je samozřejmě konec dětských radovánek, ztráta dětské víry, první lásky a dialog se sexem a smrtí. Atmosféru 70. let dotváří vedle výpravy především nesmrtelné dobové hity jako ABC od Jackson Family či Sugar od Archies, ale chybí tu určitá temnota a působivost, kterou mělo klukovské dobrodružství v STůj PŘI MNĚ. Narozdíl od něj tu také není žádný záporák, ale zato se dočkáme řady cameo rolí - kromě zmíněného Brendana Frasiera např. Janeane Garofalo jako servírka-okultistka či Hank Azaria jako nápadník vypravěččiny matky. Největším plusem je pak obsazení hlavních dětských rolí, děvčata jsou typově nezaměnitelná, přirozená a dobře hrají. Zajímavé je, že Rumer Willis, dcera Demi Moore si tu zahraje sestru její postavy. Mimochodem scéna v kanále za deštivé noci, kdy má na sobě Thora Birch žlutou pláštěnku mi připomněla Wallaceovo TO. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sa nechcem opakovať, ale nejako to ku filmu patrí, táto dievčenská verzia STAND BY ME ponúka presne tú istú zábavu ako jej predchodca, s tým rozdielom, že je prispôsobená mladým dámam ( malo by sa im to páčiť, ale pochybujem, že v dnešnej dobe, plnej sexy upírov a sladučkých disneyovských speváčok, ich to zaujme) a neobsahuje nijaké to násilie. ()

hobbitko 

všechny recenze uživatele

Zcela subjektivní hodnocení.Tento roztomilý snímek jsem viděla v době, kdy mi bylo plus mínus tolik, co hlavním hrdinkám v jejich dětském věku a možná je to tím, že pro mě bude tento film vždycky jeden z nejlepších, které jsem viděla. Působivá atmosféra, hmatatelné citové vazby, zajímavý a lidsky velice pěkný příběh, to vše obalené v závoji přijemné nostalgie. Film, který nám ukazuje, jak vypadaly 60. léta v malých amerických městečkách a zároveň nás naplní dobrým pocitem, že přátelství může být věčné. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla jako teenager: trochu dobrodružný, trochu vtipný, trochu napínavý a trochu psychologický příběh čtyř kamarádek mě velmi oslovil, přestože už si nepamatuji detaily. Vidět "Navždy spolu" po takové době, musela bych pravděpodobně hvězdičku strhnout a označit to za hezký film k víkendovému odpolednímu žehlení... Ale zatím jsem možnost druhého shlédnutí neměla, ponechám tedy čtyřem děvčatům čtyři hvězdičky a budu doufat, že mi to snad v TV někdy zopakují. 75% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel ve městech Savannah a Statesboro v Georgii. (Fareo)
  • Film se měl původně jmenovat „The Gaslight Addition“. (Pumiiix)

Reklama

Reklama