Rozpočet $-miliónovTržby USA $27,112,329Tržby Celosvetovo $37,591,674(3.1.2010)

• dobytek

Tak nemůžu říct, že by film byl nějakej špatnej, ale jestli se na to budete dívat, tak si radši nejdřív zkuste odpovědět na tuhle otázku: Může vás nějak zaujmout příběh o tom, jak 4 holky ve věku cca 13 let trávěj prázdniny kdesi v poklidnym americkym městečku a řešej problémy typu, že jim už rostou (nebo naopak zatim nerostou) kozy a podobně? A já za sebe rovnou odpovídám, že mě tohle opravdu vůbec nezajímá. Ten film je prostě zaměřenej na úplně jinou skupinu diváků, než jsem já. Sice jsou tam občas i nějaký náznaky, kdy to vypadá, že se něco zajímavýho konečně začne dít, ale pro mě to byla celkově strašná nuda. Navždy spolu nemůžu ani doporučit, ale ani nikoho neodrazuju...(25.5.2007)

Tuhle holčičí verzi STůJ PŘI MNĚ jsem svého času viděl na kabelovce xkrát a stejně jako STůJ PŘI MNĚ jsem si ji okamžitě zamiloval, i když s odstupem času musím říct, že je mnohem slabší. Čtyři kluky tu nahradily čtyři holky, které narozdíl od nich nepátrají po oběti aktuální tragédie, ale pokouší se objasnit staré neštěstí, o kterém jim nikdo v okolí nechce nic říct a dostane se jim při tom několika životních lekcí jako např. že rodiče nemají vždycky pravdu, jak jim prozradí vietnamský veterán (Brendan Frasier). Každá dívka má navíc svoje rodinné problémy - vypravěčce v podání Gaby Hoffman (ze které se stejně jako z vypravěče ve STůJ PŘI MNĚ nakonec stane spisovatelka) se rozvádějí rodiče, Christině Ricci zemřela matka a tak se snaží vyrovnat se smrtí obecně, Thora Birch je jedináček, který si rodičů moc neužije a Ashleigh Aston Moore zase její matka - vzor dokonalé ženy hospodyňky 50. let, brutálně mystifikuje ohledně toho co je sex. Stejně jako kluci ze STůJ PŘI MNĚ i v téhle partě k sobě mají některé dívky blíž než ke zbývajícím a zatímco jedna spřízněná dvojice nikdy neopustí rodné městečko, druhá se vydá do velkého světa (což ale neznamená, že by ve finále na tom byla o mnoho lépe). Hlavním motivem je samozřejmě konec dětských radovánek, ztráta dětské víry, první lásky a dialog se sexem a smrtí. Atmosféru 70. let dotváří vedle výpravy především dobové hity jako ABC od Jackson Family či Sugar od Archies, ale chybí tu určitá temnota a působivost, kterou mělo klukovské dobrodružství v STůj PŘI MNĚ. Narozdíl od něj tu také není žádný záporák, ale zato se dočkáme řady cameo rolí - kromě zmíněného Brendana Frasiera např. Janeane Garofalo jako servírka-okultistka či Hank Azaria jako nápadník vypravěččiny matky. Největším plusem je pak obsazení hlavních dětských rolí, děvčata jsou přirozená a hrají velmi příjemně. Zajímavé je, že Rumer Willis, dcera Demi Moore si tu zahraje sestru její postavy. Mimochodem scéna v kanále za deštivé noci, kdy má na sobě Thora Birch žlutou pláštěnku mi připomněla Wallaceovo TO.(13.12.2005)

• Hunt

HUDBA: Cliff Eidelman(12.7.2007)

• bassator

35%(20.3.2010)

Tyhle ženy si rozumí. Mají stále o čem přemýšlet, a že se občas chytnou, tak to jen všem prospívá. Rostou jejich poznatky i jak se stavět k tomu co zažili. Síla přátelství zde není jen zástěrkou, ale evidentně ho myslí vážně!(9.9.2010)

Navždy spolu je typický snímek, který sází na dětské herečky, fajnovou hudbu a pěknou vizuální stránku. A já říkám, proč ne? Prostě pěkná oddychovka na víkendové odpoledne. 6/10(13.3.2010)

Tenhle film jsem viděla jako teenager: trochu dobrodružný, trochu vtipný, trochu napínavý a trochu psychologický příběh čtyř kamarádek mě velmi oslovil, přestože už si nepamatuji detaily. Vidět "Navždy spolu" po takové době, musela bych pravděpodobně hvězdičku strhnout a označit to za hezký film k víkendovému odpolednímu žehlení... Ale zatím jsem možnost druhého shlédnutí neměla, ponechám tedy čtyřem děvčatům čtyři hvězdičky a budu doufat, že mi to snad v TV někdy zopakují. 75%(26.3.2009)

Tento příběh o dospívání, v němž hlavními hrdiny resp. hrdinkami jsou ženy, lze označit jako svěží a vskutku zábavný film, který zajisté bez problémů najde své obecenstvo.........(18.5.2011)

Milé drama o přátelství, které bohužel ne vždy vydrží, ale za to se na něj krásně vzpomíná. Pěkný příběh o čtyřech holkách a jejich záhadě.(10.1.2011)

Velmi průměrný film, jenž má velkou výhodu v Christině Ricci, která zde dokazuje že již ve svých 15 letech byla skvělá herečka. Zbytek filmu ničím nevyčnívá (snad jen zajímavá minirolička Brendana Frasera je zajímavá).(19.1.2010)

Keďže sa nechcem opakovať, ale nejako to ku filmu patrí, táto dievčenská verzia STAND BY ME ponúka presne tú istú zábavu ako jej predchodca, s tým rozdielom, že je prispôsobená mladým dámam ( malo by sa im to páčiť, ale pochybujem, že v dnešnej dobe, plnej sexy upírov a sladučkých disneyovských speváčok, ich to zaujme) a neobsahuje nijaké to násilie.(25.11.2010)

• Brain-D

Příběh o čtyřech děvčatech a jejich přátelství...film bych doporučoval spíše pro ženskou populaci...(9.8.2009)

Tento film je moje srdcová záležitost. Když jsem ho viděla poprvé, tak jsem byla ještě malá holka a strašně se mi líbil příběh postavený na tom, že jsou 4 nejlepší kamarádky, které se sejdou a vzpomínají na to, co zažívaly jako malé holky. Hned jsem si musela tenkrát koupit kazetu s tímto filmem a viděla jsem ho nepočítaněkrát. Kdo v dětství neměl partu kamarádek na život a na smrt a nevyvolával s nimi duchy a nezažíval jiná dobrodružství, tak asi tento film nechápe tak jako já. PS: Srovnávat film s Kingovou adaptací Stand By Me (Stůj při mě) mi přijde totálně mimo mísu. To pak můžete říkat, že to od Kinga obšlehla všechna díla, zabývající se bandou dětí a jejich dobrodružstvími...(4.10.2010)

a to jen za vynikající Christinu Ricci(10.8.2009)

Christina Ricci a Devon Sawa se opět sešli =) Ano, film se mi líbil. Taková ta kouzelná 7O. léta. Z příběhu vlastně nic mimořádného nevzejde, jen to co vyplývá z názvu. Hlavní čtyřka v čele s Ricci ( která je jednoznačně z celé party nejlepší ) mi docela sedla a na holky jsem si zvykla rychle. Má to ráz a myslím že se nudit nebudete. Prostě kámošky jak se patří. Ještě dlouho poté co film skončil jsem si pobroukávala Sugar sugar a přemýšlela nad tím jak by bylo zajímavé vrátit se do těch nádherných časů - jak řekla hl. hrdinka - "když nebyli Nintenda a počítače".(21.4.2011)

no asi to není vrchol světové kinematografie, ale mě se opravdu líbí. Odpočinkový a nenáročný film (a tím nemyslím nic zlého). Dokonale vystihl atmosféru dětství hlavních hrdinek, jen si myslím, že by bohatě stačilo to THEN a NOW úplně vynechat, příběh to nikam neposune a je to ta nejslabší část...a ještě musím dát jedno velké plus za výběr hudby(9.8.2009)

Tento roztomilý snímek jsem viděla v době, kdy mi bylo plus mínus tolik, co hlavním hrdinkám v jejich dětském věku a možná je to tím, že pro mě bude tento film vždycky jeden z nejlepších, které jsem viděla. Působivá atmosféra, hmatatelné citové vazby, zajímavý a lidsky velice pěkný příběh, to vše obalené v závoji přijemné nostalgie. Film, který nám ukazuje, jak vypadaly 60. léta v malých amerických městečkách a zároveň nás naplní dobrým pocitem, že přátelství může být věčné.(2.5.2008)

Mily a nenarocny pribeh o styroch dospievajucich kamaratkach, ktory na chvilocku potesi zenske srdiecko, vrati ho do puberty a vzapati nan zabudne.(2.1.2011)

Krásny film, ktorý ma drží od mojich pubertálnych čias až doteraz. Christina Ricci je neuveriteľná a celková atmosféra pokojného, uhladeného mestečka ma vždy vtiahne do predstáv o tom, ako rada by som si takéto prázdniny užívala aj ja. Predsa len je to dávno, čo sme chodili na bicykloch z jednej dediny do druhej :)(24.1.2011)