Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

katasta 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem parádní. Zkombinovat dva blázny, jednoho papírového a druhého nikoli, je vážně zajímavý nápad...a ta zajímavost se prolne do celého filmu. Výsledkem je originální komedie, která inspiruje ke spoustě blbostí a nemálo pobaví. A tak si po skončení poklepávám nohou do rytmu "I'm gonna be (500 miles)" od Proclaimers a přemýšlím o tom, jak vyzkouším Samův způsob dělání toastů a bramborové kaše :o) ()

Reklama

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Musim pochválit Mary Stuart Masterson za její výborný výkon a pěkně držela krok s Deppem. Aidan Quinn se držel trochu za nima. A vychvalovat Johnnyho Deppa je asi zbytečný, když to tady udělal skoro každej uživatel, který sem psal komentář. Eddard má pravdu, že píseň od Proclaimers - I´m gonna Vám vleze pod kůži. Hnedka po skončení filmu sem si tu písničku pustil třikrát zasebou. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom Johnnyho Deppa a napriek tomu som bol veľmi rád vždy, keď sa objavil na scéne, lebo naplnil moje očakávanie, že sa bude niečo diať. Bez neho by tento film bol dosť nudný. S ním sa to dalo celkom dobre prežiť, i keď mám pocit, že pán režisér Čečík by žiaden zázrak nevytvoril ani s viacerými Deppmi a Deppkami. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to dost nudilo, jenže pak se objevil Johnny, jehož výstupy tento film vyšvihly o pár tříd výše a rázem je tu originální komedie, která by si určitě zasloužila lepší vysílací dobu, než je 9:30 ráno… Jinak po filmu jsem dostal chuť na tousty, které jsem si sice udělal normálně na toustovači, ne na žehličce, ale byly fakt dobré… :-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)
  • Johnny Depp absolvoval všechny kaskadérské kousky sám. (ČSFD)

Reklama

Reklama