Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na scéně neděje vůbec nic, a dokonce to začíná být až otravné, jenže jakmile se na scéně objeví Johnny Depp, nazačnou se dít žádné divy a světe div se, nuda pokračuje dál ...... mám se snad smát tomu, jak se dělají s ledovou tváří tousty žehličkou? Prostě jsem to nedokoukal a v 1/3 filmu to zabalil. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina filmu je veľmi zdĺhavá a zdá sa, že pôjde len o priemernú nevtipnú komédiu. Potom ale nastúpi Johny ako novodobý Buster Keaton a zábava začne práve vďaka jeho groteskným scénam. Keď sa k tomu ešte pridala komplikovaná zakázaná láska a soundtrack v podobe najväčších hitov, nadpriemerná optimistická komédia so sympatickými hrdinami a pekným prostredím bola na svete. ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

Dívám se na klip písničky I´m Gonna Be a říkám si, že to bude určitě dobrý film. Johnny Depp zase předvedl jak je neskutečně dobrej. Kdyby to nemělo tak super konec a super písničku a J.D., nevím, nevím jestli by to byly 4*. Taky bych chtěla takovýho hodnýho kluka jako je Sam. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Obsedantné poruchy, naviac spojené so schizkou, to vám neni sranda. Nie je to liečiteľné. Stav sa dá udržať len užívaním liekov. Pokiaľ nechcete dať pacientovi vyoperovať hypotalamus (časť mozgu),a premeniť pacienta na Bennovu akváriovú rybku - vegetujúce ľudské telo ktoré si nič nepamätá a nič nepozná. Asi aj preto režisér a scenárista vo filme sa venovali menej „záchvatom“ Joon. Bolo ich tam akurát toľko aby film nestratil na romantičnosti a a neznížil záujem diváka. Stačil jeden dva „výbuchy“ , inak problematická Joon si mohla bývať sama, celý deň maľovať obrázky, či najviac tak vybehnúť so šnorcholom do ulíc mesta, či v časoch „zamyslenia“ pchať prsty do ventilátoru, alebo dokonca zapáliť sviečku či dokonca sviečku, bez toho aby sme sa všetci nebáli či nepodpáli dom (!!!!). Vo filme ma zaujal zaujímavý štýl pokra, hihihi. Hralo sa o autosúčiastky, či „vymaľovanie domu“ alebo dokonca o „bratranca“ ktorého hral Johny Deep (ako všetci predo mnou píšu hral ho dobre). Atmosféru filmu celkom slušne podfarbovali dobové hity sedemdesiatych rokov v Amerike . V jednom momente som tam začul aj hlas hrozne podobajúci sa na Johnyho Coockra, Tak som si zagooglil, a ejhle o tom ako nemôžem nájsť cestu domov to naozaj on spieval. Ako to spieva v origináli - krásne trasľavo a spoteno najdete tu :). Aj za to má u mňa film bod naviac. Inak ho radím do priemeru. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)

Reklama

Reklama