Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Koncert pro tři herce, mezi nimiž ční jako sólista Johnny Depp. Ten chlap by dokázal asi zahrát skvěle i mrtvolu, nicméně "úleťáci" mu jdou očividně nejlépe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na scéně neděje vůbec nic, a dokonce to začíná být až otravné, jenže jakmile se na scéně objeví Johnny Depp, začnou se dít divy a světe div se, z Benny a Joona se nakonec stává neotřelá, originální a smysluplná komedie, plná hereckých koncertů včetně Johnnyho Deppa, ale nebýt jeho, byl by to průměr, a možná ještě to by bylo málo. Dodává do filmu právě TO neotřelé kouzlo, které diváka zaujme, a dokáže se s ním vést až na samotný závěr. Johnny je třída, dokázal to už tolikrát, dokazuje to i právě zde. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Benny (Aidan Quinn) je hodný chlápek pracuje jako automechanik v servisu. Má duševně trochu nemocnu sestru Joon (Mary Stuart Masterson), kterou má moc rád a stará se o ní. Vše začne nabírat grády, když s nima začne bydlet pozitivní magor Sam (Johnny Depp), co ovládá cirkusácký tríčky, zná nazpaměť scénář céčkových hororů, dělá toasty pomocí žehličky a další věci. Příběh je takový "Hallstromovský," ale Jeremiah S. Chechik se režie zhostil skvěle. Johnny Depp zde opět podává excelentní výkon (už je mi trapný to furt psát) Po shlédnutí jsem měl fajn náladu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typ filmu, kterej vypada jak nezavisly komedio-drama prakticky bez pribehu, jenze o to tu ani nejde, tady jde o tu perfektni atmosferu, prijemne plynouci dej, kterej skvele zvedne naladu a hlavne herce. Hlavni trojka je totiz perfektni, ustaranej Quinn, posahana Masterson a Depp myslici si, ze je postava z grotesky. No a krome toho, ze skvele hrajou, tak maj postavy taky skvele napsany, tudiz je to tech 90 minut super podivana. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Volala Joon, že vám došel pudink ... a policie to může potvrdit." Obvykle se dívám na filmy, v nichž se dá alespoň jedna osoba označit za normální. Tentokrát jsem však potkal komplikovaným životem disponujícího Bennyho, bláznivou patlalku Joon, v pokeru prohraného šaška Sama a hororově zabitou číšnici Ruthie. To byla prapodivná čtyřka hrdinů, z nichž by osud neměl mít problém vytvořit dva fungující páry. A to vytváření jsem shledal natolik milým, že můj tradiční cynismus dobrovolně přenechal místo v duši prosté radosti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct?: Je to film, kterej působí dost netradičně a v podstatě stojí a padá s hereckými výkony, což je zrovna tady ale jen kuprospěchu věci, jelikož Johnny Depp je tady naprosto excelentní a Aidan Quin s Mary Stuart Masterson mu sekundujou víc než zdatně ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, jestli to není škoda, že nehraji hazardní karetní hry, ve kterých bych vyhrávala vyšinuté mladíky. Přede svědky podtrhuji vyšinuté. Film bohužel nakonec místo šíleností sklouzává do limonády a to už se mi tolik nelíbí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický produkt amerického studiového systému. Abych si něco podobného vychutnal, muselo by mi být tak o 25 let míň. V tomhle filmu je všechno jenom jako. Joon má jako duševní chorobu, vyskytují se tam jakoby problémy a krize, které se, to dá rozum, vyřeší tím nejlepším možným způsobem. Postavy v těch správných momentech vždycky nachází ta správná emočně působivá slova, zkrátka je to příjemná romantická pohádka s křehkým pábitelem Johnem Deppem. Na to, abych k ní našel cestu, je to moc mělké a přeslazené, ale nic ve zlém, jedná se o příjemných oddechový film, který v žádném případě nenapáchá škody. Celkový dojem: 55 %. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sice umí zahrát i "normální" postavy (např. J.M. Barrie ve snímku "Hledání Země Nezemě), ale nejlepší je stejně v těch svých ujetých podivínech (Střihoruký Edward, Jack Sparrow, Willy Wonka anebo Sweeney Todd) ;-) Nejinak je tomu i v případě Sama, snílka a blázna, jemuž prostě nelze odolat. Ten jednoho dne vpadne do života automechanika Bennyho a jeho sestry Joon. A jak se později ukáže, láska (snad) opravdu nezná žádné hranice :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Johnnyho Deppa nijak extra nemiluju, ale jeho osobitý přínos kinematografii rozhodně uznávám:) V jedné ze svých nejranějších (ne)typických rolí podivínů, exotů a výstředních postav si mě coby Sam ale zcela získal. Scény, kdy uklízí dům, připravuje "žehličkové tousty" či se pokouší o originální výrobu bramborové kaše, jsou parádní, stejně jako všechny trhlé kousky, které provádí. Zkrátka celý jeho charakter si získal mé sympatie tak, jak to žádná z novějších postav Johnnyho Deppa natolik nedokázala:) "Co ti udělal?" - "Uklidil celý dům." "To ses naučil ve škole?" - "Kvůli tomu mě ze školy vyhodili." :) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dopředu se omlouvám za to hrozné klišé - Benny a Joon je jedním z oněch "hřejivých, lidských" filmů, které ani nemůžou nudit. V příjemně plynoucí hodince a půl se seznámíte s třemi zajímavými lidmi - Bennym, obyčejným a v zásadě hodným chlápkem, jeho duševně nemocnou sestrou Joon, kvůli které se nemůže sám naplno zapojit do "normáního" života a Samem, podivýnským mladíkem, kterého oba náhodou potkají, a který jejich životy převrátí naruby. Je sice pravda, že je Deppův Sam, stylizovaný do moderní verze Bustera Keetona, který neumí psát a dělá toasy žehličkou, kořením filmu; na druhou stranu hlavním a moc pěkně zpracovaným tématem je sourozenecký vztah Bennyho a Joon a způsoby, jakým s ním oba bojují. Jak Aidan Quinn, tak Mary Mastersonová jsou přesvědčiví a určitě se vedle rodící se Deppovi superhvězdy neztrácejí. Celý snímek začíná a končí slavnou odrhavačkou od Proclamers - I´m gonna be, která se vám určitě dostane pod kůži. Jak jsem zmínil na začátku, jedná se o film forrest-gumpovského typu, který vás pobaví, rozesmutní, dojme a na jehož konci se budete na lidstvo dívat zase o něco přívětivěji. Aspoň na chvíli. 70% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku ma to az tak nebavilo, ale vo chvili ked sa objavi na scene Johnny Depp, zacne byt aj film omnoho zaujimavejsim. Ved kto moze napokon rozveselit dusevne choru Joon v podani Mary Stuart Masterson, ak nie skvely Johnny Depp. Je to zvlastne, ale aj Julianne Moore tu bola na nepoznanie zmenena :-) Reziser Jeremiah Chechik natocil este pred Bennym a Joon blaznivu komediu s Chevy Chaseom VANOCNI PRAZDNINY (1989) avsak zaner uplne otocil psychothrillerom DABELSKA LEST (1996) so Sharon Stone a o 2 roky neskor dobrodruznym fantasy filmom MSTITELE (1998) so Seanom Connerym... 31.07.2009 ____ Johnny Depp - (Sam) +++ Mary Stuart Masterson - (Joon) +++ Aidan Quinn - (Benny) +++ Julianne Moore - (Ruthie) +++ Oliver Platt - (Eric) +++ Dan Hedaya - (Thomas) +++ William H. Macy - (Randy Burch) +++ Hudba: Rachel Portman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Johnny Depp opět vévodí hereckému složení - a to v další netradiční roli, výstředního imitátora Bustera Keatona. Duševně nemocná dívka Joon vyrůstala v izolaci a samotě, jen po boku starostlivého bratra. Režisér Chechik se pokusil spojit dramatické prvky se vzplanutím dvou excentrických bytostí, svým relativně naivním pohledem tak přispěl do podobně laděných snímků duševně nemocných s nepopiratelnou vnitřní kvalitou jako byl Levinsonův Rain Man nebo Howardova Beautiful Mind. 60%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to dost nudilo, jenže pak se objevil Johnny, jehož výstupy tento film vyšvihly o pár tříd výše a rázem je tu originální komedie, která by si určitě zasloužila lepší vysílací dobu, než je 9:30 ráno… Jinak po filmu jsem dostal chuť na tousty, které jsem si sice udělal normálně na toustovači, ne na žehličce, ale byly fakt dobré… :-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bezesporu jeden z těch nadprůměrných kvalitních filmů, který potěší divákovo srdce svou úžasnou lehkostí a hereckými výkony. Po dějové stránce by se to možná dalo tak trochu označit za sladkou limonádu, ne příliš vzdálenou románům z červené knihovny. Ale přece je na tomto filmu něco, co ho činí výjimečným a co ho dělá nezapomenutelným. Jistě, dějově je to velice zajímavý film o jedné duševně nemocné dívce jménem Joon, o kterou se stará její bratr Benny a přistěhuje se k nim bratranec Bennyho kamaráda. Joon se s ním sblíží a zamilují se do sebe. A víc prozrazovat by zavánělo spoilerem. Takže opravdu každý musí uznat, že se to příliš neliší od filmů např. od takové Danielle Steel. Ale přece jen je zde něco, co film činí nadprůměrným, a to sice herecké výkony. Především Johnny Depp naprosto exceluje a z filmu si udělal svou one-man-show. Opravdu všechno nadšení z tohoto filmu stojí a padá s Deppovým výkonem, který je skvostný a tak úžasně přirozený, že se nedá nic jiného než smeknout. Jistě, i představitelka Joon a samozřejmě i ostatní herci napomáhají filmu do nadprůměru, ale ne tolik jako již zmíněný Depp. Sledovat ho v jeho roli je opravdu radost. A to nejsem žádným jeho velkým příznivcem a filmů s ním jsem viděl jen velmi málo. Ale v tomto filmu stojí za to ho vidět. Takže kvůli zajímavému ději a kvůli Deppovi je to za čtyři hvězdičky, kdyby to nebyla taková sladká limonáda a konec by nebyl takový, jaký je, mohlo to být i lepší. Takhle to vidím skutečně jen na ty čtyři hvězdičky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako film od Hallströma a tentoraz to nemyslím ako nadávku. Pekné, milé, citlivé s krásne vymyslenou a príjemne zahranou Deppovou postavou 7/10 ()

Reklama

Reklama