Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

castor 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Johnny Depp opět vévodí hereckému složení - a to v další netradiční roli, výstředního imitátora Bustera Keatona. Duševně nemocná dívka Joon vyrůstala v izolaci a samotě, jen po boku starostlivého bratra. Režisér Chechik se pokusil spojit dramatické prvky se vzplanutím dvou excentrických bytostí, svým relativně naivním pohledem tak přispěl do podobně laděných snímků duševně nemocných s nepopiratelnou vnitřní kvalitou jako byl Levinsonův Rain Man nebo Howardova Beautiful Mind. 60%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typ filmu, kterej vypada jak nezavisly komedio-drama prakticky bez pribehu, jenze o to tu ani nejde, tady jde o tu perfektni atmosferu, prijemne plynouci dej, kterej skvele zvedne naladu a hlavne herce. Hlavni trojka je totiz perfektni, ustaranej Quinn, posahana Masterson a Depp myslici si, ze je postava z grotesky. No a krome toho, ze skvele hrajou, tak maj postavy taky skvele napsany, tudiz je to tech 90 minut super podivana. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sice umí zahrát i "normální" postavy (např. J.M. Barrie ve snímku "Hledání Země Nezemě), ale nejlepší je stejně v těch svých ujetých podivínech (Střihoruký Edward, Jack Sparrow, Willy Wonka anebo Sweeney Todd) ;-) Nejinak je tomu i v případě Sama, snílka a blázna, jemuž prostě nelze odolat. Ten jednoho dne vpadne do života automechanika Bennyho a jeho sestry Joon. A jak se později ukáže, láska (snad) opravdu nezná žádné hranice :-) ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp zase krásně ujetej, že? Tak jako vždycky, vždyť ten chlapec to ani jinak neumí. Jinak průměrná podívaná na dost otřepaný mezilidský téma. Nebýt podivínského blázna Sama, ani bychom nevěděli, kdože to vlastně má jaké mouchy a jakým způsobem by na nich měl zapracovat. Julianne Moore byla jako vždy tak ošklivá, až byla opravdu hezká. Což je ale pořád lepší než opak! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Umírněná romantika / dramedie, v níž se pragmaticky zodpovědný Benny stará o svou duševně nemocnou (tzn. po hollywoodsku roztomile výstřední) sestru Joon. A pro oba je tak komplikované najít k sobě partnera. Odzbrojujícně čistý vztah dvou bláznů (Joon + její "opatrovník" Sam v podání mladého Johnnyho Deppa) bohužel - stejně jako dojem z filmu - pošpiňuje vyhrocený sourozenecko-ochranitelský střet v konečné třetině, ke kterému jak náhle došlo, tak překotně rychle a kajícně byl rozetnut. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Johnny Depp absolvoval všechny kaskadérské kousky sám. (ČSFD)
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)

Reklama

Reklama