Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stačí okamžik... a život se změní k nepoznání.
Školní zdravotní sestra Alice (Sigourney Weaver) žije na farmě v malé obci Wisconsinu. Má dvě krásné holčičky, milujícího manžela a nejlepší kamarádku Terezu (Julianne Moore). Jako již po několikáté Alice slíbí, že vezme Tereziny děti společně se svými k vodě. Jedno nepatrné zaváhání, jeden letmý pohled jinam... a celý život se rázem změní. Lizza, dcera Terezy, leží nehybně na hladině jezera a nejeví známky života. Přátelství mezi Alicí a Terezou je náhle vystaveno té nejtěžší zkoušce, která je plná bolesti, nenávisti, zklamání a provinění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Dve najlepšie priateľky, jedna veľká tragická udalosť...pred oboma stojí najväčšia skúška ich životov...ani jedna to nebude mať ľahké. Filmu dominuje Siqourney Weaver ktorá skoro z obrazovky nezlezie a jej výkon je primeraný. Moore nedostala rozsah ktorý by jej umožnil lepšie vyniknúť. Film má jednu vadu...miestami pôsobí viac ako televízna inscenácia a je nehorázne dlhý...skrátiť ho o nejakých 20 minút a všetko by bolo v poriadku. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu mám pocit, že sa film ohromne snažil zapôsobiť na diváka po všetkých jeho stránkach, ale tá snaha bola veľmi viditeľná a film miestami kĺzal do televízneho spracovania. Mnohé pasáže by mohli byť zostrihané, pričom by to kvalitu snímku určite neznížilo. Čo však celý film udržuje nad vodou je jeho výpovedná hodnota, ktorá aj napriek menším chybám filmu mala by byť prvoradá pri hodnotení. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Děti. Kdepak, neuhlídáte je ! Vlastní - ani cizí. Nedokážete u nich stát na stráži 24 hodin ... den za dnem. Nejste Superman ... ani Superwoman. Jenomže to vědomí vám nijak nepomůže - pokud se stane tragédie. Ale filmařům je to málo. Nejspíš potřebují demonstrovat pravdivost rčení "Co tě nezabije, to tě posílí". Netvrdím, že to neplatí. Jen nejsem Sigourney Weaver, neohrožená bojovnice proti "Vetřelcům" všeho druhu - bojovnice, která se prostě nevzdává ... a když už, tak jenom na chvilku. Tudíž jsem se asi tak v polovině stopáže od jejího neradostného příběhu odpoutala - zaujala jsem daleko pohodlnější pozici nezúčastněného diváka ... a tím pádem jsem nepropadla všeobjímající depresi, číhající za bukem. Víte ... jen tak mezi námi: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Happy-end je prakticky vyloučen. Harmonické manželství rovněž ... u obou rodin. Jistěže vztah mezi partnery může vcelku bezproblémově fungovat ... NAVENEK. Podle toho, co jsem měla možnost vidět ... a slyšet, nic nezabránilo sounáležitosti a porozumění, aby si potichu nesbalily kufry a společně neodkvačily někam do nenávratna. A protože uvolněný prostor nemohl zůstat dlouho prázdný, záhy je nahradily chlad a odcizení. Natrvalo. I když na první pohled to tak nevypadá ... a scénárista i režisér se mě usilovně snažili přesvědčit o něčem jiném ... 3,5* ()

Doom351 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl náhodou dneska v televizi. A celkem mě překvapil ... Sigourney zahrála svou roli opravdu dobře. Ale celý film mi připadal strašně předvídatelný ... A po celou dobu jsem doufal že se děj nějak zamotá nebo nastane nějaký větší zvrat ... Bohužel jsem se dočkal jen náznaků nějaké větší změny a tudíž jsem byl ke konci trochu zklamaný ... Děj měl ale nakročeno velmi dobře a jako celkový nápad a i konečně provedení se mi zdálo dost dobré ... I když ta Sigourney to opravdu v některých scénách zachraňuje .... Tak si to shrňme ... Příběh pojednává o matce dvou dětí která je obviněna ze znásilnění díťete a musí do vězení kde se snaží přežít než bude očištěna ... Kamera nebyla nějak extra a připadala mi celkem průměrná, hudba též, výkony herců byly ale opravdu dobré a Elliottovi se film celkem povedl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jane Hamilton. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kanadském městě Brampton v Ontariu. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu roku 1999. (Terva)

Reklama

Reklama