Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Spisovateľka Cornelia Van Gorder (Agnes Moorehead) si prenajala dom na vidieku s názvom "Duby". Nedávno sa tam stalo niekoľko vrážd zvláštneho a násilnického kriminálnika prezývaného "Netopier". Majiteľ domu, prezident banky John Fleming (Harvey Stephens), získal milión USD, schoval ich v dome a bol zavraždený. Opustený dom sa rýchlo stal miestom záhadných a nebezpečných aktivít a prichádza sem Cornelia... (matriosa)

(více)

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film jsem si vychutnal hlavně proto, že je jen v původní verzi. Nerušil mě český dabing, který mnohdy překrývá důležité zvukové efekty a tak krásně vyniklo vrzání dveří, bouřka i jednotlivé rozhovory postav. Nelze ovšem přehlédnout trochu naivní hraní herců, kterým i při děsivých scénách zůstal úsměv na tváři. Vrah se prochází směle po domě a po mordu se tam vždycky jako lusknutím prstu objeví detektivové nebo doktor Wells.A právě doktor Wells v podání skvělého Vincenta Price je zřejmě největším lákadlem, jinak průměrného filmu. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Jedná se o detektivku, horor v tom moc nevidím. Kdyby tam bylo víc vtipných dialogů, mohlo by se jednat o komedii. Napětí mají zřejmě navodit napřed 2, pak 4 vystrašené ženské, kupodivu vystavené napospas fantomovi. Zahalený zločinec s rukavicemi s drápy postupně vyvraždí tolik lidí, že už tam těch podezřelých nakonec moc nezbude a tak závěr filmu není moc překvapivý. Naivitu filmu snad omlouvá fakt, že vznikl ještě v 50. letech. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní kriminálka připomíná populární wallaceovky, těm nejlepším se však nemůže rovnat. Maskovaný vrah nemá tvář, za to má na ruce kovové drápy, jimiž rve hrdla obětí. Ta samozřejmě v plné kráse divák neuvidí. Hlavní roli tu má ženské osazenstvo v čele se spisovatelkou detektivek, tudíž V. Price je tentokrát jen do počtu. Nechybí bouře, živí netopýři, tajné dveře. Na filmu je až příliš vidět, že vznikl podle divadelní hry. Na jedno podívání pro příznivce starých mysteriózních snímků. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Remake starého snímku Bat Whispers z roku 1930. The Bat sice není tak dobrý jako jeho předchůdce, nemá ani tak zajímavou atmosféru, ale přesto se nejedná o úplně špatný film. Sice to mohlo být ještě trochu kratší, protože mě to ke konci docela uspávalo, a Vincent Price tam mohl být trochu víc, protože jeho není nikdy dost, ale jinak to bylo docela dobrý béčko. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje hodnocení filmu, protože si myslím, že by si zasloužilo určitě lepší. Ano, není to dokonalé a máme daleko více lepších hororů a thrillerů, ale na konci 50.let horory byly trhákem, hlavně ty béčkové, jako tenhle. Musím říct, že se mi velmi líbila atmosféra filmu, místy to bylo děsivé, napínavé a ano někdy to bylo i slabší nebo nelogické, ale mě se to i tak líbilo. Navíc čemu dávám hodně velké plus je to, že jsem až do samotného odhalení nevěděla, kdo je vrahem a moc se mi ve filmu líbila Agnes, hlavní role měla hrát častěji. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama