Bat, The
Horor / Thriller / Mysteriózní
USA, 1959, 80 min
Crane WilburHrají:
Agnes Moorehead, Vincent Price, John SuttonPlakáty
Spisovateľka Cornelia Van Gorder (Agnes Moorehead) si prenajala dom na vidieku s názvom "Duby". Nedávno sa tam stalo niekoľko vrážd zvláštneho a násilnického kriminálnika prezývaného "Netopier". Majiteľ domu, prezident banky John Fleming (Harvey Stephens), získal milión USD, schoval ich v dome a bol zavraždený. Opustený dom sa rýchlo stal miestom záhadných a nebezpečných aktivít a prichádza sem Cornelia... (matriosa)
EdaS
Naivní až hloupé, zpestřené různými (nepravděpodobnými) zvraty a vysokým počtem mrtvol (které vlastně nikoho moc netrápí). Přesto to vcelku slušně funguje, hlavně díky božskému Vincentovi. Roztomilé guilty pleasure.(29.5.2006)
Ingrid
Srandovní, unikátní horůrek, spíše komedie - babča poví do telefonu policajtům "Mám tu zbraň a vím jak jí použít.", zloduch na chodbičce to zaslechne a se staženým zadkem utíká pryč:)) A podobně komicky vypadá vždy, když jde do akce, buď hází na stařenky umělého netopýra, nebo si kutá díru do zdi a bojí se, že ho někdo načapá, prostě je vyobrazen lidsky a není to žádný profík. Vincent Price jakožto největší hvězda filmu toho taky moc nepředvede, originalita námětu více méně nulová, zkrátka kdo neuvidí o nic nepřijde. Na celém filmu je totiž nejpěknější slogánek, který je na obalu DVD - "Someone dies when it flies." Jestli je pravdivý, to už je jiná věc:-)(6.7.2008)
Vishnar
Klasická detektivka, která i když je hodně naivní, tak je zábavná. Má přesně to, co mám rád. Omezený okruh podezřelých, který se postupně zmenšuje a zmenšuje. Tajné chodby, bouřku skoro každou noc a závěrečné odhalení, které jakoby vypadlo ze Scooby Doo. Na opuštěném sídle se nachází autorka tajemných románů a zaplete se do případu zmizelého milionu. Kolem obchází záhadný vrah s vraždící rukavicí, který jednoho po druhém posílá do věčných lovišť. Mezi tím vším pobíhá Vincent Price jako místní doktor. O zábavu je postaráno.(19.6.2008)
YURAyura
2/10 Mrtvol a zvratu neurekom, Vincent to podrthuje, ale na dobre hodnoceni to zkratka nestaci. Baby (zadne teenagerky) se tam vubec neboji, Bat ma komickou rukavici s drapky - nejspis inspirace pro Freddyho. Nic moc(18.1.2008)
Koly
Hodně slabý horror, který nezachránil ani nedostižný Vincent Price. Omlouvat ho vzhhledem k roku vzniku nebudu, protože už tehdy se točily vysoce kvalitní horrorové fláky. Jako příklad uvedu třeba NIGHT OF THE DEMON.(7.12.2006)
liquido26
Remake starého snímku Bat Whispers z roku 1930. The Bat sice není tak dobrý jako jeho předchůdce, nemá ani tak zajímavou atmosféru, ale přesto se nejedná o úplně špatný film. Sice to mohlo být ještě trochu kratší, protože mě to ke konci docela uspávalo, a Vincent Price tam mohl být trochu víc, protože jeho není nikdy dost, ale jinak to bylo docela dobrý béčko.(2.4.2011)
TO
Tenhle horor má fakt dost. Děsně infantilní i na ty léta, ale určitě pobaví, hlavně scény s vrahem, když ohrožuje ženy ve velkém sídle, když zabíjí, nebo jen straší s živým (resp. gumovým) netopýrem, na to jsem teda koukal s otevřenou pusou. Bavilo mě to(30.5.2006)
SOLOM.
Film jsem si vychutnal hlavně proto, že je jen v původní verzi. Nerušil mě český dabing, který mnohdy překrývá důležité zvukové efekty a tak krásně vyniklo vrzání dveří, bouřka i jednotlivé rozhovory postav. Nelze ovšem přehlédnout trochu naivní hraní herců, kterým i při děsivých scénách zůstal úsměv na tváři. Vrah se prochází směle po domě a po mordu se tam vždycky jako lusknutím prstu objeví detektivové nebo doktor Wells.A právě doktor Wells v podání skvělého Vincenta Price je zřejmě největším lákadlem, jinak průměrného filmu.(12.11.2009)