Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá řádová sestra Anna (Debbie Reynolds) se v Gentu připravuje na misionářskou práci v Africe. Její písně s kytarovým doprovodem se zalíbí jednomu knězi natolik, že ji požádá, aby se podílela na výrobě nahrávek pro ostatní kláštery. Úspěch je obrovský a jako "zpívající sestra" vystupuje Anna i v americké televizní show. Publicita má však vždy dvě tváře... Podle skutečného příběhu Soeur Sourire, která dala přednost kariéře před klášterem a hořce na to doplatila. (Pohrobek)

(více)

Recenze (7)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost. Dominika jsem měla chuť si pobrukovat ještě dlouho po skončení filmu a ostatní písničky se taky dobře poslouchaly. Debbie Reynolds byla jako zpívající jeptiška sympaticky roztomilá, ctnost jí slušela a hřích by jí slušel jistě taky. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

No, přiznávám: trochu, vlastně dost, toho klišé tenhle příběh o odvrácené stránce "amerického snu" obsahuje. Není to však dovedeno nikterak do extrému a celkově se jedná o snímek z kategorie těch příjemných. A pak hudba je skutečná krásná a Sestra v akci Singing Nun nesahá ani po kotníky. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Dominique, nique, nique I will tell of Dominique his goodness to acclaim. And I pray the song I sing will some simple pleasure bring that the world shall know his name!" Jak francouzsky zpívaný originál, tak i anglická verze ve filmu má daleko zbožnější text než je ten český v podání Judity Čeřovské. The Singing Nun zdramatizovala zrod popularity autorky této písně, belgické řeholnice, známé také jako Soeur Sourire (Sestra Úsměv). Přesto film akcentuje působení jeptišky v jejím prostředí a anabázi v šoubyznysu používá jednak k odlehčení, druhak jako symbol pokušení. Možná že kdyby tvůrci tušili, kam se budou ubírat osudy skutečné Soeur Sourire, s filmem by ještě pár let počkali. Jeptiška totiž už v době natáčení vystoupila z řádu Dominikánek a dala se na pop music. Její producent si přivlastnil pseudonym, kterým se proslavila, a její další pokusy uspět na hudebním poli skončily neúspěchem. A protože v 70. letech založila v Belgii školu pro autistické děti, dramatický oblouk by se po všech protivenstvích a přehnaných ambicích krásně uzavřel pokáním, jak si žánr melodramatu o temné části amerického snu žádá. ;-) Přesto jsem rád, že k tomu nedošlo. Film, jak leží a běží, je průzračně předvídatelný, ale současně tak milý a pozitivní, že by byla škoda ho "špinit". Henry Koster měl vzácný dar zde i v jiných filmech podat přesvědčivě a bez přehnaného citového nátlaku různé konzervativní hodnoty, kterým je jinak snadné se trochu posmívat. Debbie Reynoldsová byla navíc tou nejlepší možnou volbou pro titulní roli. Čiší z ní dobrota, smysl pro humor a také vědomí, že na tenkém ledě vážných momentů filmu se nedupe, ale měkce našlapuje. Příjemné, veselé překvapení, plné opravdu hezkých písniček. 80% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama