Reklama

Reklama

Povídání o pejskovi a kočičce

(seriál)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Československo, (1950–1951), 1 h 8 min (Minutáž: 8–16 min)

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Josef Čapek (kniha)

Scénář:

Eduard Hofman

Kamera:

Josef Střecha

Hudba:

Jan Rychlík

Hrají:

Karel Höger (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jak spolu pejsek a kočička hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech - pro děti napsal a nakreslil Josef Čapek, vypráví Karel Höger. (oficiální text distributora)

Recenze (32)

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný, starý večerníček zfilmovaný podle literární předlohy Josefa Čapka. Nejlepší díl je podle mě JAK SI PEJSEK S KOČIČKOU DĚLALI DORT. Vynikající je i JAK PEJSEK S KOČIČKOU PSALI PSANÍ a JAK PEJSEK S KOČIČKOU MYLI PODLAHU. Čím je tento Večerníček tak vynikající a nesmrtelný, tak to je animace a především dokonalý přednes Karla Högera. Ta jednoduchá animace je tak krásná. V ní je ukrytá taková ta nostalgie jako v celém tom Večerníčku. Dnešním dětem se už nelíbí, ale nám ještě jo. [3310. hodnocení, 28. komentář, 85%, 236. nejlepší seriál] ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stará dobrá klasika, kterou musí u nás znát snad každý dítě. Tohle prostě nejde hodnotit jinak, než pět hvězdiček z pěti. Tehdy si nikdo nedovolil vydat nějaký škvár a už vůbec ne Čapek, který se těšil dobré pověsti uznávaného spisovatele. Ztvárnění této klasiky je prostě nezapomenutelné. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Je to skoro až bolestivé, to vědomí toho, že autor něčeho tak nevinného a krásného prožil poslední roky svého života v koncentračních táborech aby nakonec těsně před osvobozením skončil v bezejmenném hrobě. Jako dítě jsem seriál miloval, už jen proto, že mám zvířátka raději než lidi. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Krásný původní český večerníček... Ve čtyři ráno jsem seděla na posteli a vyvalovala oči do tmy pokoje, protože se mi zdál šílený sen, úplná noční můra. Přemýšlela jsem, co mám asi tak dělat až do rozednění, když se bojím dojít i na záchod. Vzpomněla jsem si na tohle. A pomohlo to. Takhle úžasně se mi nespalo už dlouho. Karel Höger krásně vypravuje a i když se text někdy rozchází s obrazem, asi málokdo by tomu přikládal důležitost. Na tomhle by měly vyrůstat i dnešní děti... ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Další kreslený Český humorný dětský ečerníček  podle knižní předlohy Josefa Čapka tentokrát jak název napovídá o pejskovi a kočičce, myslím že jeden z jeho nejpovedenějších a nejoblíbenějších, ten začátek se starou dětskou písničkou tady melodií Kočka leze dírou, pes oknem a milé povídání pana herce Milé děti, pan spisovatel Josef Čapek napsal pro vás Povídáno o pejskovi a kočičce o tom svědčí. Většině dnešním dětem a dospělým už nic takovéhle pohádky asi nic neřeknou, spí je budou považovat za hloupé, protože kdo to kdy viděl aby spolu zvířata tady pejsek a kočička měli dům ve kterém normálně mají žít lidi, ale když ono to zas tak hloupé není zvířátka pejsek a kočička naši domácí mazlíčci přeci s námi v našich lidských domech bydlí. ()

RenataD 

všechny recenze uživatele

Karel Höger byl můj oblíbený vypravěč pohádek. Jeho hlas je nezapomenutelný a nikdo nedokázal vyprávět pohádky lépe. Navíc příběhy o pejskovi a kočičce jsou tak krásné. ()

Reklama

Reklama