Reklama

Reklama

„Když listujeme albem fotografií, vidíme jen šťastné chvíle našeho života. Nikdo nechce mít snímek události, na niž by rád zapomenul,“ říká hlavní postava filmu Sy Parris. Už dvacet let dělá fotky v místním obchodním domě a vede dost smutný a osamělý život. Ti, co se sem přijdou vyfotit, si sotva všimnou muže za pultem. Jen Nina Yorkinová se na něho vždy usměje, pozdraví ho a odnese si další snímek šťastné rodinky. Yorkinovi jsou jeho nejlepší zákazníci - Sy sledoval před hledáček lásku Niny a jejího manžela Willa, viděl, jak jejich nyní devítiletý syn Jakob vyrůstá z plenek, ví všechno o jejich rodinných prázdninách. A protože svou práci dělá zodpovědně a dokonale, ve svém archivu schraňuje i fotografie, které vypovídají mnohem víc o osobním životě těch druhých. Jak rád by se stal součástí Yorkinovy rodiny, která z jeho pohledu má všechno, co on postrádá. Jenže pak zjistí, že není zdaleka tak dokonalá, rozhodne se, že s tím musí něco udělat a jeho záchranná mise končí bizarní konfrontací... Film režíroval Mark Romanek, v hlavní roli uvidíme Robina Williamse. (HBO Europe)

(více)

Recenze (248)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obrazovo chladný, vnútorne znepokojivý, psychologicky krehký film s hrdinom, s ktorým sa zblížite až pred záverečnými titulkami. Tam sa tiež zo zvláštneho a nie moc príjemného zážitku stáva moralitka, ktorá však nenaštve, ale naopak hlboko osloví. Čo je kľúčové pozitívum režijného vedenia celého filmu. Pozoruhodné a originálne malé dielko s výbornými hercami. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se ztrácela v motivacích hlavní postavy. Je zřejmé, že on touží mít rodinu a vzorem této rodiny je ONA zákaznice se svým synem. Představuje si, kdyby mohl být alespoň jeho strýčkem. Čte stejnou knihu jako ona, jen aby na ní udělal dojem. Když ale objeví manželovu nevěru, je zničený. Taky mi není úplně jasné, kam až to chtěl dovést a taky, co měl znamenat ten "políček" šéfovi? Film je to ale velmi jemný, lidský a Robin Williams je herec, který stále překvapuje. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výsledkem není i přes užitý styl pouhý dlouhý videoklip, ale velmi precizní dusná podívaná ve virtuálních kulisách, které jsou dokonalým zrcadlovým odrazem samotné Seymourovi mysli. Není to úplně čistých pět hvězdiček, ale pro brilantní mrazivou atmosféru a velmi sugestivní výkon Robina Williamse jsem ochotný přejít těch několik drobných dějových nedostatků... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Jenom jsem fotil“ Fotografie – uchovatelé našich vzpomínek. Těch dobrých především, jak správně podotýká Seymour Parrish. Jenže naše životy tvoří i události méně líbivé. Ty, na které chceme zapomenout, ne si je prohlížet v rodinném albu. Seymour Parrish podobné fotky v tom svém rozhodně mít nechce. Námět hodný krvavého thriller přetvořil Mark Romanek v „přesymbolizované“ psychologické drama o rodině a svědomí. Robin Williams je trochu jako klaun, který odhodil všechny masky. Dokáže v jedné scéně bezbolestně přejít od milujícího strýčka k zákeřnému pedofilovi. Škoda, do jak nenápadité formy byl tvárný materiál jeho kvalit nalit. Závěrečné moralizování naštěstí patří do řádu těch cyničtějších a matný dojem z mizivé gradace zachraňuje sice nijak objevné, přesto působivé „sdělení“. 70% Zajímavé komentáře: Tom Hardy, genetique ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $31,597,131Tržby Celosvetovo $52,223,306║ taký skôr komornejší thriller, ktorý v konečnom výsledku až tak neprekvapí, čakal sa silnejší záver /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu si raději tisknu fotky doma:). Ne vážně, Romanek nabídl velmi jednoduchou, ale také dostatečnou sondu do světa člověka, který raději sleduje, než sám prožívá. Syrové, upřímné a na nic si nehrající s výborným Robinem Williamsem. Jen ty má hloupá očekávání byla moc velká... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ten Robin Williams mě neustále překvapuje!Insomnie,Smoochy a teď Expres foto kde je navíc obarvený na blond.Jen tak dál Robine!Zaručeně jeden z nejlepších režisérských debutů poslední doby. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Rodinné fotografie zobrazují usměvavé obličeje. Narození, svatby, dovolené. Lidé fotí šťastné momenty ve svých životech. Nikdo nefotí to co chce zapomenout. Seymour Parrish je hodný strejda z fotolabu. Trošku nesympatický, ale každému je jasný, že až mu hrábne..... . R.Williams tyhle uchyláky umí. Nádherný barvy všeho, zajímavé architektonické prostředí. Celkem solidní psychoanalýza smutného člověka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pan Parrish a jeho zvláštní láska k plně funkční rodině, se kterou pomocí představ a hlavně fotek prožil posledních deset let. Herci skvělí, hudba atmosferická, jinak ale bohužel bez výraznějšího nápadu. Mark Romanek tak do hollywoodského světa nenakročil příliš dobře, což se na jeho budoucích zakázkách projevilo dost výrazně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Brrr. Ani som to nechcel dopozerať. Bál som sa, kam až Robin Williams zájde. Nie je to síce až taký klasický stalkerovský triler á la Mys hrôzy. Expres foto je o čosi "obyčajnejšie". Ale možno i preto svojim spôsobom nebezpečnejšie a mrazivejšie. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Seymour Parrish Robina Williamse je dokonale děsivá postava, u které se až do konce bojíte, co udělá a zároveň hrozně moc držíte palce, aby to neudělal. Zajímavý a napínavý thriller o velmi osamělém muži, vytrženém ze svého umělého světa a mstícím se přesně tím způsobem, který dokonale ovládá. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní psychologický (skoro)thriller s výborným Robinem Williamsem. Pochvalu si ale rozhodně zaslouží i scénárista a režisér v jedné osobě Mark Romanek - jako scénárista za propracovanost a za to, že zbytečně netlačil na pilu tam, kde by na pilu tlačili 4 z 5 tvůrců, a jako režisér za působivé vizuální ztvárnění osamělosti a bezútěšnosti života hlavní postavy. Mimochodem jeho režie mi připomněla jiný vynikající snímek, rovněž u nás v kinech neuvedený, a to Requiem za sen. Distributoři, probuďte se! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný thriller o tom, že ani ten obyčejný chlápek z minilabu nemusí být tím, čím se zdá být... Vlastně ani tenhle film není tím, čím ho chcete mít... ;-) . . . R.W. je jako vždy vynikající, celý film má i díky skvělému scénáři velmi (naštěstí velmi ku prospěchu věci) uměřené, až trýznivě pomalé tempo, že ke konci už prostě moc a moc chcete, aby se konečně (TO) NĚCO (?) stalo... Takže pozor na osamělé ušlápnuté chlápky, co to s vámi myslí dobře. I když to nakonec shodou okolností projednou myslí doopravdy dobře... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl o tom, že Robin Williams to má za sebou, řek jsem si, že bych moh zkouknout nějakej jeho film, kterej ještě neznám. Pročet jsem v jeho diskuzi asi 20 stránek "RIPování", nicméně žádný doporučení na nějakej zajímavej film jsem tam nenašel. Tak jsem zkusil náhodně něco vybrat v jeho filmografii a dostal jsem se k tomuhle. Podle začátku jsem teda čekal něco o dost víc syrovějšího nebo drsnějšího. Potom přišla jenom taková zneklidňující atmosféra, kdy jsem pořád čekal, co se stane, a ono se ve finále zase tak moc nestalo. Nemůžu říct, že by se mi film nelíbil, ale čekal jsem přecejenom trochu víc. Jinak Robin Williams opět potvrdil, že ve vážnejch filmech převáděl mnohem lepší výkony než v komediích. P.S. V zajímavostech je opět kravina. Robin Williams se nekouká na film Plan 9, ale na film Den, kdy se zastavila Země. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Špatný to rozhodně neni, ale příběh byl na mě až příliš klidnej a nudící. Sice na konci se z toho stalo docela slušný drama a Robin Williams makal fakt nadoraz, ale i tak to u mě v ceně moc nesouplo. 3,5* ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nejvyšší čas pořídit si digitální foťák. Výborný psychothriller od neznámých tvůrců, s originálním námětem a perfektním Robinem Williamsem, který už dlouho neměl tak dobrou roli. P.S. Jen doufám, že si zrovna teď nějaký úchyl neprohlíží moje fotky:) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušný, komorně laděný psychothriller, který staví na charakterním herectví Robina Williamse. Všichni ostatní herci jsou zaměnitelní, ale díky Williamsově virtuozitě se zrodil znepokojivý, temný snímek o osamělosti a ztrátě životních cílů stárnoucího zatrpklého muže uprostřed velkoměsta. Hranice mezi podivínstvím a sociopatií je někdy velice tenká... Scénář není až tak nápaditý a tak zůstane jen u tří, byť silných hvězdiček. Celkový dojem 65%. ()

Související novinky

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Klony Keiry Knightley útočí

Klony Keiry Knightley útočí

03.03.2009

Britská kráska konečně setřese dobový kostým a vklouzne do něčeho současnějšího, nebo možná dokonce futuristického. Zahraje si totiž v britském sci-fi thrilleru Never Let Me Go. Podrobnosti zápletky… (více)

Reklama

Reklama