Reklama

Reklama

„Když listujeme albem fotografií, vidíme jen šťastné chvíle našeho života. Nikdo nechce mít snímek události, na niž by rád zapomenul,“ říká hlavní postava filmu Sy Parris. Už dvacet let dělá fotky v místním obchodním domě a vede dost smutný a osamělý život. Ti, co se sem přijdou vyfotit, si sotva všimnou muže za pultem. Jen Nina Yorkinová se na něho vždy usměje, pozdraví ho a odnese si další snímek šťastné rodinky. Yorkinovi jsou jeho nejlepší zákazníci - Sy sledoval před hledáček lásku Niny a jejího manžela Willa, viděl, jak jejich nyní devítiletý syn Jakob vyrůstá z plenek, ví všechno o jejich rodinných prázdninách. A protože svou práci dělá zodpovědně a dokonale, ve svém archivu schraňuje i fotografie, které vypovídají mnohem víc o osobním životě těch druhých. Jak rád by se stal součástí Yorkinovy rodiny, která z jeho pohledu má všechno, co on postrádá. Jenže pak zjistí, že není zdaleka tak dokonalá, rozhodne se, že s tím musí něco udělat a jeho záchranná mise končí bizarní konfrontací... Film režíroval Mark Romanek, v hlavní roli uvidíme Robina Williamse. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

Phobia 

všechny recenze uživatele

A proto má Phobia tak málo photek: nikdy jsem těm ksindlům ve photolabech nevěřila! Čertví, co tam s mými phodobenkami dělají, že na každé od dovršení nějakých 15-ti let vypadám jako vychcaný a vyžraný levicový pholitik! Na občance vypadám jako Zeman, na řidičáku jako Gross a na pasu jako Paroubegg! Kdoví jaký úchylný zmrd si se mnou tapetuje phokojíček?! "Express Foto" ode mě má jasný palec nahoru za výborné téma k zamyšlení, fajnově řemeslně zpracované, dobře obsazené. Zcela bezvýznamné mínus dávám za málo úderný závěr a občasné zdlouhavé přešlapování na místě. Čtvrtá hvězdička utekla jen o pravidelně stříhaný chlup z bradavice na mém nephotogenickém rypáku. 69% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jsem to řekl několikrát a je to prostě pravda. Robin Williams byl mnohem lepší ve svých vážných rolích než v těch komických. Tady opět předvádí skvělou postavu, i když ta je bohužel díky scénáři nakonec až moc plochá, stejně jako příběh, který přináší pár dobrých myšlenek, ale v konečném důsledku to není něco, co oslní, co vás strhne. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Propracovany psychothriller, navozujici pri jeho sledovani jedinecny, stisnujici pocit. Postava R.Williamse je skvele behem celeho filmu vykreslena a Robin dokazuje, ze neni jen uzasnym showmanem, ale regulernim hercem, ktery zvlada i presne opacny zanr, nez kterym se proslavil. Pribeh Expres Foto se zda jasnym, ale detaily ho cini originalnim a prekvapujicim az do sameho konce. Proste skvele aranzma, herecke vykony i rezie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chlapík z fotolabu to neměl v dětství zrovna lehké, což se logicky projevilo i v dospělosti zdánlivě nevinnou úchylkou. Expres foto je typ poklidného a nevypjatého thrilleru, protože i když je tu katalogový psychopat, tak člověk povědomě cítí, že nikomu fyzicky neublíží, což je možná chyba. Na druhou stranu Romanek vsadil na Williamse, kterému ti psychopati šli na jedničku a ten tu absenci napětí s přehledem vyvažoval. Trošku promrhaný potenciál, ale i tak slušná práce. 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výsledkem není i přes užitý styl pouhý dlouhý videoklip, ale velmi precizní dusná podívaná ve virtuálních kulisách, které jsou dokonalým zrcadlovým odrazem samotné Seymourovi mysli. Není to úplně čistých pět hvězdiček, ale pro brilantní mrazivou atmosféru a velmi sugestivní výkon Robina Williamse jsem ochotný přejít těch několik drobných dějových nedostatků... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Přibližně v 15. minutě Sy (Robin Williams) sleduje na 2. epizodu 5. série seriálu Simpsonovi (od r. 1989) "Mys hrůzy", kdy chce Levák Bob zabít Barta. V atmosféře a pojetí postav scény seriálu lze nalézt paralelu s excentricitou hlavního hrdiny filmu. (dokec)
  • Robin Williams si již jednou postavu s příjmením Parrish zahrál, a to ve filmu Jumanji (1995), kde ztvárnil Alana Parrishe. (DannyJ)

Související novinky

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Klony Keiry Knightley útočí

Klony Keiry Knightley útočí

03.03.2009

Britská kráska konečně setřese dobový kostým a vklouzne do něčeho současnějšího, nebo možná dokonce futuristického. Zahraje si totiž v britském sci-fi thrilleru Never Let Me Go. Podrobnosti zápletky… (více)

Reklama

Reklama