Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Anderson je podivín, takže podobných filmů v tomhle žánru je pomálu, ale stejně si nemůžu pomoct...neoslovilo mě to. I když Schwartzman a Murray jsou perfektní. Zatímco mi Život pod vodou přišel opravdu geniální, tohle je někde napůli cesty, a to je škoda. Nicméně jeho filmy mají vzestupnou tendenci, tak uvidíme dál. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson prostě umí. Těžko hledat mezi současnými tvůrci někoho, kdo dokáže napsat a zrežírovat tak poetické filmy jako Život pod vodou nebo právě "Učitelku". Filmy, které sledujete s přihlouplým úsměvem na tváři a které ve vás zanechají velmi příjemný pocit i dlouhé hodiny po skončení. A k hereckému obsazení taktéž nemám slov - Murray, Williams a především Schwartzman hrají skvěle. Plný počet hvězd snad ani nemá cenu řešit... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento film stojí bez řečí zejména na hereckém výkonu Jasona Schwartzmana, který byl ve své roli dokonalý a přesvědčivý. Skvěle ho také doplňovali Bill Murray a Olivia Williams. Ikdyž je to dějově nabité a přitažlivé, tak se nemohu zbavit dojmu, že mě tam něco chybělo, co by mě donutilo se třeba výrazněji pousmát, či zamyslet. Škoda! Zkrátka rozhodně netuctová americká komedie, která neurazí a potěší. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Geniálně zahraná komedie (obzvlášť vyzdvihuji extrémní herecký výkon Jasona Schwartzmana, kterej si s Maxem opravdu dokonale vyhrál!!!), s vtipným dějem a ujetými situacemi, nezavánějícími trapnou pubertální komedií, ale pravou zábavnou podívanou, kterou jsem si užil tak moc, že jsem to po měsíci skouknul ještě jednou (a všiml jsem si tolika nových detailů, třeba jen úplnejch kravin, ale uvědomil jsem si, jak detailně propracované to je). Prostě sen. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film o podivínovi, kolem kterého všichni chodí po špičkách, přestože on nevykazuje jiné kvality, než že se žene za uznáním, i když k tomu nemá jiné předpoklady než vlezlost a podrazáctví. Podivný film, který nemá, co by mohl říct. Snad kromě prapodivného a nevtipného pobíhání Billa Burrayho. /13. 10. 12./ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Brian Cox bol do úlohy Dr. Guggenheima obsadený vďaka hereckému výkonu, ktorý predviedol v snímke Manhunter (1986). (m.a.t.o.)
  • Mŕtvy manžel pani Crossovej (Olivia Williams), ktorého obrázky má v spálni, je Owen Wilson. (m.a.t.o.)
  • Wes Anderson pôvodne zamýšľal, že hudobný doprovod k filmu by tvorili iba piesne skupiny The Kinks. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama