Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie líčí osudy absolventa univerzitní přípravky Toma Thompsona, který neví, co si počít se svým životem. Bydlí stále se svojí starostlivou matkou v Brooklynu a nemůže se rozhodnout, co by vlastně měl dělat. Chtěl by být architektem, ale při pracovních pohovorech je neprůbojný. Stejně plaché a nevýrazné je i jeho chování vůči ženám. Vzruch do jeho šedivé existence vnese až podivný telefonát, v němž ho jistá paní Abernathyová informuje o tom, že její syn Bill spáchal sebevraždu a Tom jako jeho nejlepší přítel by měl na jeho pohřbu pronést smuteční řeč a nést rakev. Tom si na žádného Billa ze střední školy nepamatuje, nicméně splní, oč je požádán. Než si to pořádně uvědomí, má milostný poměr s paní Abernathyovou a navíc o něho projeví zájem bývalá spolužačka Julie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Cival 

všechny recenze uživatele

Občas nějaké světlejší momenty, ale celkově dost nevýrazná romantická komedie (nebo že by drama?). Asi jen čtyři fóry na celovečerní film nestačí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Trochu černá komedie o záměně osob a trochu romantická blbina o tom, jak jeden trouba chce sbalit svou vysněnou holku (Gwyneth Paltrow) a jeho chce naopak pro sebe ulovit jedna dominantní postarší madam (Barbara Hershey, kterou jsem s blond vlasama nebyl snad do půlky filmu schopnej identifikovat). Trochu jsem měl z toho pocit, že se někdo snaží využít popularitu seriálu Přátelé a Davida Schwimmera, kterýmu asi zapomněli říct, že tady nehraje Rosse. Celkově to neni úplná tragédie, ale když nebudu počítat cca 15 minut na pohřbu, je to dost nuda. 45% ()

sssssycak odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden jediný solidní moment v celém filmu je scéna s proslovem. Jinak je film nudný od začátku do konce. Potěšila mě pouze přítomnost Davida Schwimmera, kvůli kterému jsem se vlastně na film podíval. To však nemění nic na situaci, že ten film je srač... píp. Vřele nedoporučuji. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh je o časti života mladého muža, keď sa zmieta a hľadá zmysel v živote. Vo filme je oveľa viac drámy ako komédie, no rovnako ako v živote vás humor prenesie cez ťažké obdobie v živote. 7/10 ()

Morrie 

všechny recenze uživatele

Proslov na pohřbu kamaráda ze střední, na kterého si nikdo nemůže vzpomenout, je hodně originální a vtipný. Kouzlo příběhu je ale v samotném Tomovi, který se snaží postavit na vlastní nohy, ale stále mu v tom brání nástrahy života. Schwimmer hraje svojí postavu se sentimentálním výrazem díky kterému je postava od začátku sympatická a v nečekaných chvílích opravdu vtipná. Vztah s paní Abernathyovou mě trochu připomínal Absolventa. Je to dobrý film, nesmíte od něj ale čekat příliš. Zkrátka citlivě natočený příběh s příjemnou hlavní postavou a nenásilným humorem. Kdo nemá zájem ve filmu najít, co chce skutečně sdělit, ať se porozhlédne raději po něčem jiném. Film se musí hlavně cítit. S opakovaným promítáním roste překvapivě jeho vtipnost a opravdovost. Určitý poselství filmu je obsaženo v poslední Tomově větě v dodávce, která nutí k zamyšlení i po titulcích, a to mám rád. Film se ale taky dá bezmyšlenkovitě zavrhnout se slovy, o čem že to vlastně bylo. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný hlavní hrdina, který ve svém životě dosti tápe. Zápletka se týká záměny osob - spolužáků ze školy. Komediálního mi na filmu nic moc nepřipadalo, žánrově je to dle mého názoru spíš drama. ()

Reklama

Reklama