Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihy, dopisy, artefakty, časopisy. To vše je nástrojem zvláštní skupiny detektivů: literárních stipendistů. Dva takoví detektivové, Maud Baileyová a Roland Michell stopují tajemství, které historicky zcela změní porozumění páru dvou slavných viktoriánských básníků a také možná vzbudí vzájemnou náklonnost mezi Maud a Rolandem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dvě romance v jednom filmu. Ovšem utajený románek viktoriánských básníků (Jeremy Northam, Jennifer Ehle) byl mnohem zajímavější než moderně neurotická současnost literárních vědců (Aaron Eckhart, Gwyneth Paltrow). Rozhodně to není vina herců, může za to nevyvážený scénář. Režisér předvedl pár pěkných přechodů mezi oběma časy, kameraman a skladatel se také neflákali, ale i tak ve výsledku vznikl film velice průměrný. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Ano, není to film, u něhož si napětím okoušete nehty na nohou (:-D), ale nudný? Neřekla bych. Je pravda, že jsem ho sledovala v podstatě jen kvůli Gwyneth Paltrow a Aaronovi Eckhartovi, které mám moc ráda, ale téma ani příběh mě nenudily a docela mě zajímalo, jak to skončí, což mě většinou u nudného filmu nezajímá. Posedlost není film, který by změnil dějiny kinematografie, ale potěšil mě. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Gwyneth je krásná, obzvláště když rozpustí své zlaté vlasy a do filmu se celkem dobře typově hodila. Aarona mám mnohem radši, když v LA hubí emzáky místo toho aby vyčerpaně hloubal nad tou či onou kudrdlinkou 150 let starých vešů a jako chlap se tu u mně tedy zcela znemožnil ! :-). Tvůrci filmu nám předhodili Viktoriánský přeslazený bonbónek, který i když byl dobře zabalen v krabici a uložen pod zemí, nechutná tak jak vypadá. Vlastně z něj zbyl jen takový prázdný obal, otisk času. Uvnitř nic. Film jmenující se posedlost by měl nabídnout mnohem více nežjen nudu, nudu a nudu. Za mne jsou to jen dva zapečetěné dopisy. * * ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, abych řekl pravdu, bylo mi úplně jedno, kdo byl nějakej básník Ash a jeho šukna Chrisabelle. Nejde mi do hlavy, proč existují lidé, kteří se jinejm lidem, obzvláště mrtvejm a slavnejm, chcou hrabat v poště a v životě. Co je účelem takové práce? Pomůže to snad nějak lidstvu? Takže dvě hlavní postavy mi taky moc sympatické nebyly. Herci jo, ale postavy ne. Nejdřív jsem si myslel, že ten Ash byl skutečnej básník, ale asi ne. Cesta dvou šťouralů po stopách minulosti byla navíc dost zmatená, takže jsem nevěděl, jak na různý věci přišli a tak (něco bylo z veršů, něco z dopisů a něco asi jenom tak z prdele - každopádně se slovenskejma titulkama jsem z toho nevěděl hlavu ni patu (a to slovensky nomálně rozumím) a angličtina samotná mi v některejch pasážích přisla dost těžká). Takhle zůstal akorát dobrej dojem z G. Paltrow, které to jako vždy slušelo, a z A. Eckharta, kterýho jsem si oblíbil v jiným filmu a od té doby mě to drží. PS: Jennifer Ehle, hle ju, celkem pěkná, ne? Taková zajímavá... ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi intímny pohľad do života (pocitov, posadnutosti, lásky, bolesti...) dvoch viktoriánskych básníkov,odhaľovaný dvojicou súčasných mladých vedcov. Zanechal vo mne silný dojem súcitu, so striedavými pocitmi pochopenia a nepochopenia ľudskej slabosti a sily. Ale mám v tom jasno: posadnutosť neprináša radosť a šťastie! Práve naopak! Je to bolesť a nešťastie v zlatom pozlátku pseudoradosti. Platí to nielen vo viktoriánskom období. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama