Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Nuala 

všechny recenze uživatele

Hodně šikovný nápad a navíc docela slušně zrealizovaný... Přestože je místy děj trochu nejasný, podařilo se oba příběhy šikovně provázat a oba udělat zajímavými...Velkou zásluhu na tom zajisté mají velmi výrazné hlavní postavy-obě "verze" Gwyneth Paltrow jsou originální, zajímavé, sympatické a zvláště ta blonďatá jistě i velmi atraktivní pro pánské publikum :) John Hannah je velice příjemným nápadníkem a navíc jeho hlášky jsou opravdu milé a vtipné. A konečně se dostáváme k záporňačce tohoto filmu, dá-li se to tak říci, Jeanne Tripplehorn. Její přesvědčivý výkon mi snad dovoluje nazvat ji opravdu hnusnou mrchou (což je mimochodem myšleno jako kompliment, vážně :D)... ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jestli mám rád nějaký romantický komedie, tak jsou to právě ty s prvky fantasy. Rozdělení na dvě příběhové linie byl výborný nápad, ač trochu riskantní. Trochu jsem se bál, že dojde k velkému roztříštění a absence hlavní příběhové linie bude znát. Oba příběhy jsou ale krásně povázaný stylem osudu se nevyhneš, ať už se cesta větví různými směry. Příjemná hudba, z herců velká pochvala pro Gwyneth a Johna Hannaha, ten mě už ohromil ve Spartakovi, tady jen potvrdil, že je skvělý herec. Jen John Lynch mi nepřišel jako ta správná volba. 80% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mne tento nápad s paralelnými realitami v rámci romantického žánru pripadal celkom originálny. Celkom originálny mi pripadal aj scenár, ktorý sa v jednej z realít nebojí aj trochu pritvrdiť a pripraviť nečakaný záver. Na film mám pekné spomienky, videl som ho na lekcii angličtiny v originále. Paltrowkinej parťáci nie sú žiadni nabúchaní krásavci, takže v kontraste s takpovediac scifi zápletkou pôsobí film príjemne civilne. A je to skôr dráma, ako komédia. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Nevím čím začít, ale tentokrát ne z těch špatných důvodů, spíš si teď nedokážu utřídit myšlenky. Tak zmateně :) Miluju filmy o butterfly efektu, miluju fake britský přízvuk Gwyneth Paltrow a taky jsem se zamilovala do Johna Hannah a jeho pravého skotského přízvuku. Jediné, co vážně nechápu, je český překlad názvu, ale možná jsem jen extrémně tupá :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co mi z tohoto filmu vyplývá? Inu, že se nemá spěchat na vlak. Nikdy! :-) Ono by se možná nabízelo spíše rčení "osudu neujdeš", ale přijde na to. Je osudem člověka způsob prožití života, jsou osudem člověka lidé, se kterými se setká anebo je osudem každého člověka smrt? Na to ať si odpoví každý sám. Srdcové sedmě můžete vyčítat, že je útokem na city, že je průhledná a kdesi cosi. Na mě však zapůsobila. Možná proto, že moc dobře vím, jak velkou roli hraje v životě člověka náhoda, možná proto, že mnoho věcí přenechávám slečně štěstěně, a dost možná i proto, že jsem několik situací uvedených v příběhu zažil sám na vlastní kůži. K hereckým výkonům asi toto; o tom, že Gwyneth Paltrow hraje stejně pěkně, jak pěkně vypadá, se nemusíme příliš dlouho bavit. Tak to zkrátka je. O pobavení by stál spíše John Hannah a jeho sympatické ztvárnění postavy, která mi díkybohu na konci filmu překazila tendence k úvahám, jestli jsme my chlapi opravdu do jednoho takoví grázlové. Oproti tomu, jeho jmenovec John Lynch nejen, že vypadal poněkud šíleně, ale dle mého názoru navíc svou postavu nezahrál tak, jak by ji ve skutečném životě zahrál kdokoli jiný. Nicméně, ani tato skutečnost neměla šanci zkazit hřejivý pocit, který se mnou rozprostřel v momentě, kdy se za Gwyneth a Johnem Hannahem naposledy zavřely dveře výtahu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)

Reklama

Reklama