Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám rád Gwyneth Paltrow a miluju "osudové filmy". To samo o sobě už předurčilo, že mě tenhle film zaujme. "Co by se stalo kdyby..." je výborné téma, ale scénář ho chvílemi nestíhá tak úplně naplnit. Nicméně se jedná o výbornou romantickou komedii se skvělým Johnem Hannahem a jako vždy okouzlující Gwyneth Paltrow. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Podle mě typický příklad rozteklého a rozplizlého filmu. Zajímavá myšlenka, kterou ale scenárista nedokázal dostatečně zužitkovat. Naštěstí blond Paltrow to sekne a John Hannah je skvělý. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snad nejoriginálnější romantický film jaký jsem kdy viděl...a taky jeden, který mě asi nejvíc vyděsil, proto odmítám řadit ho mezi komedie...nechutně zákeřná Jeanne Tripplehorn, skvělá Gwyneth Paltrow, která ale umí vypadat i lépe (viz Dokonalá Vražda nebo dokonalý Zamilovaný Shakespeare;)) a neméně skvělý John Hannah - oba posledně jmenovaní přímo žijí svými rolemi, od začátku až do konce. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Proč mě se takovýhle filmy tak najednou líbí? Sakra. Nápad možná nebyl zužitkován do mrtě, ale i mě se stalo, že mě herecké obsazení převálcovalo. Budu citovat uživatele Jonatthana: Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. Gwyneth je fakt nádherná. A vůbec: španělskou inkvizici taky nikdo nečeká. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zábavný what-if romantický film. Variování podobných situací ve dvou odlišných liniích sice občas působí příliš nuceně, celkový pozitivní pocit z filmu to ale naštěstí nemění. Gwyneth Paltrow a John Hannah jsou sympatičtí klaďasové, John Lynch zábavný mamlas a Jeanne Tripplehorn pěkná potvora. Zkrátka příjemná romantická oddechovka s originálním námětem a dobrým hereckým obsazením. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $11,883,495Tržby Celosvetovo $41,900,000║ Fajn príbeh, príjemná Gwyneth Paltrow vs. dvaja fakt nie moc sympatický chlapi, priemer. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Peter Howitt pracuje s paralelními osudy hrdinky, které předurčí jedno prošvihnuté metro. Pointa filmu je pravda mnohem zajímavější než jeho poněkud táhlý průběh, ale faktem zůstává, že na Gwyneth Paltrow se skutečně krásně dívá (ve všech podobách, co jich na sebe ve filmu vezme) a i ostatní herecké výkony téhle netypicky vyprávěné lovestory jsou vysoko nad průměrem... Je to zručně natočené, s citem oslazené a každým coulem pohodové. Což nic nemění na faktu, že to mohlo být lepší, kdyby si film nenechal vše pozoruhodné pro svou formu a trochu invence přiložil i pod předvídatelný obsah. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Ac se Gwyneth snazi sec ji sily staci je to malo platne - prumerny film na propracovanejsi podobnou zalezitost Lola bezi o zivot proste nestaci. Na to je prilis pruhledny. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Znáte tu otázku: "Co kdybych to udělala jinak?? Jak by se pak ubíral můj život??"... To je otázka, která nás bude trápit neustále, ale nikdy se nedozvíme odpověď. Opravdu máme každý daný několik cest a je na nás, kterou půjdeme?? Tenhle film perfektně poukazeje, jak jediný drobný okamžik může rozhodnout, co se bude dít.. Skvělej námět, skvělá Gwyneth Paltrow, skvělej film :o) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Tak co, četl jste ty mé dva scénáře těch romantických komedií" "No, podívejte, četl, četl. Ani jeden ten scénář neutáhne celovečerní film. Ten první končí příliš selankovitě a ten druhý zase moc drsně. Navíc pořád ty stejné motivy... Snad kdybyste to slepil dohromady, napasoval na to "butterfly effect". To by šlo." "Vy jste geniální pane producente. Lidi si popláčou, jak jednou osudový, správný chlapík trpí a jednou udělá životní terno. To se v nich ty pocity budou mísit. Dovolte, abych Vám olízl ruku." +++++ Sliding door skutečně umožňují prodat dvě nepříliš výrazné romantické komedie (dramata?) jako "originální" počin. Pak mezi nimi navzájem stříhají. Aby nám celé dění přišlo osudovější, v obou alternativních liniích se dění přečasto odehrává ve stejný čas na stejném místě, jen s jinak ustavenými vztahy. Zdá se, že lidský život nakonec až tak moc na efekt motýlích křídel netrpí, natož na efekt křídel jezdících dveří. Já jsem se tedy dozvěděl, že pokud mě přítelkyně nachytá s milenkou, prožije poněkud jiný život, než když mě nenachytá. Že maličkost může o tom rozhodnout! Ale možná mají pravdu ženské magazíny, které tvrdí, že náš život ovlivňuje náš účes. Ačkoliv... to je spolu s ránou na čele rozlišovací znamení, které nám tvůrci poskytli - snad abychom nemuseli dávat příliš namáhavě pozor. +++++ Venkoncem jsou Sliding door dva nepříliš zdařilé romantické filmy snažící se získat body navíc tím, že byly spojeny do jednoho celku. Tím, že nabízejí dvě alternativní linie, diváka stejně odtahují od možnosti uvažovat o třetí, čtvrté a páté, stejně jako většina filmů odtahuje od té druhé. Mnoho dialogů postrádá přirozenost, zvláště má-li slovo konverzační humor (chvílemi navzdory tomu vtipný), postavy jsou jednoduchoučké, nezajímavé, mělké a nudné. Snad s výjimkou kamaráda nevěrníka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

SRDCOVÁ SEDMA je svieža romantická komédia, ktorá na jednej strane disponuje šikovným a originálnym „dvojitým“ scenárom, na strane druhej, ak nie ste fanúšikom sladkých bonbónov... a tiež treba povedať, že niektorí diváci nemajú v láske ako Gwyneth Paltrowovú, tak ani Johna Hannaha. Inak ale skôr príjemné prekvapenie, ktoré by vďaka spomenutému scenáru mohli zniesť (kvôli partnerovi) i tvrdšie nátury. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle jsem necekal a byl jsem fakt mile prekvapenej. Myslel jsem, ze pude o nejakou prumernou romantickou komedii, ale tahle se tvurcum fakt povedla. Ctyri hlavni predstavitele podavaj fakt skvelej vykon, hlavne Gwyneth Paltrow a John Lynch, ale John Hannah za nima nijak nezaostava. S Tripplehorn uz je to krapet horsi, ale porad nadprumer, mrchu hraje pekne. Jen skoda, ze ten zajimavej a vcelku originalni napad "co by, kdyby" nebyl lip zpracovan, precejen nektere sceny si byli dost podobne. Tvurci taky presne vystihli kdy se do nejake dramaticke situace hodi vsunout vtipek, a u 90% jsem se fakt zasmal. Vetsinu forku obstaraval bud John Hannah se svejma silenejma kecama, nebo John Lynch, kterej vypadal a i se tvaril jako spravnej looser a nebo Gerryho kamarad, kterej se mu vzdy vysmal kdy si prisel postezovat. Akorat skoda toho docela snadno predvidatelneho konce. Az na techle par drobnosti nemam co bych tomuhle sviznemu a prijemnemu filmu vytknul, ktery ma navic pohodovou hudbu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí romantická komedie jejímž největším plusem je originální vypravěčský postup!A navíc Gwyneth Paltrow a John Hannah?!Úžasné. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nádherný osudový film se skvělou Gwyneth Paltrow v hlavních rolích. Musím říci, že jsem čekal trochu vyšší hodnocení tohoto filmu než 73%, myslím že takových 80% by Srdcové sedmě určitě zaslouženě slušelo. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Už za ten nápad, co by se stalo, kdyby se jedna maličkost ve vašem životě stala jinak, nemůžu dát méně než 4*. Víc, než komedie, je to opravdu drama o jisté osudovosti v životě a Gwyneth Paltrow se role Helen zhostila se ctí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem žena. Neříkáme, co si přejeme. Máme pak ale právo naštvat se, když nám to nedáte." A já jsem muž. Říkám, co si přeju. A mám právo nepochopit ženský náznaky. A přesně o tom tento snímek není. Ten naznačuje, že Osudu neunikneme. S tím souhlasím, protože já řídím svůj Osud ve spolupráci s takovým fajn týpkem. Říká si Bůh. Nám žádná neodolá. Ale zpátky do Anglie. Tam pobíhá Helen. A taky Helen. Znáte to, obě Helen jsou ta samá Helen. To je snad jasný. Fandím jí, ale zároveň si říkám, jestli si mou podporu zaslouží. Nepovažuju totiž za normální, aby ženská dřela v práci a doma se jí válel v posteli "romanopisec". Takový týpky vyloženě miluju a poslal bych na ně španělskou inkvizici, kterou nikdo nečeká. Tyhle narážky na Monty Pythony mě bavily, námět je taky skvělej, ale to zpracování se bere zbytečně moc vážně. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu brilantní námět se utápí ve snaze tvůrců, aby film zůstal romantickou komedií. Mohlo by to být perfektní, originální a nezapomenutelné drama, kdyby se tvůrci nebáli. Vznikla tak "jen" zajímavá podívaná, která vám z hlavy rychle vyšumí a už se jí nemusíte zabývat. A to mě mrzí, protože rozdvojení jednoho života díky nepatrné změně, následované nejtěžšími životními volbami, by v podání pořádného štábu byla fakt podívaní... bohužel není. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, která vznikla jako hybrid tradičních studiových výrobních postupů ze zámoří a britského humoru spolu s účinkováním řady příjemných britských herců. Scénář chytře kombinuje dva paralelně se odvíjející příběhy týchž postav ve stylu co by se stalo, kdyby. Hrdinka čelí partnerově nevěře, který v obou liniích dostává za svoje slabošství co proto. Gwyneth Paltrow dostála svému postavení hvězdy a prodává nejen svůj půvab, šarm, ale i herecké umění. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Reklama