Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

To, co se napočátku velmi slibně rozjíždí jako lehce komediální film s milou hrdinkou a originální zápletkou, v průběhu času upadá do schizofrenie, neboť, společně s rozdvojenou hrdinkou, neví, zda se dát cestou uslzeného, bezvýchodného romantického dramatu (tmavovlasá Gwyneth), nebo romantické komedie (blond Gwyneth), navíc přechody mezi oběma příběhy je volný, takže pokud se na plátně nevyskytuje Helen, tak divák může být lehce zmaten, se kterou půlkou má tu čest... *** Gwyneth je ale fajn v obou rolích, a John Hannah je naprosto neodolatelný. *** Takový romantický velmi lehký nadprůměr. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Běžný příběh partnerské krize. Ozvláštněný hrou na dvě verze, kde počáteční výhybkou byla nepatrná náhoda. --- Zdá se mi, že v britských filmech se dosud zachovalo mnohem více z umění dobrých dialogů a neokázalého kvalitního herectví. Vtírá se podezření, že i britské publikum je jazykově vyspělejší než americké nebo české. --- Příběh nic nepřehání, což je dobře, ale ani nic důležitého nesděluje, což snižuje jeho význam. Sexuální morálka je jaká je a hrát si za svobodna na věrnost je nonsens už z podstaty věci. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Znáte tu otázku: "Co kdybych to udělala jinak?? Jak by se pak ubíral můj život??"... To je otázka, která nás bude trápit neustále, ale nikdy se nedozvíme odpověď. Opravdu máme každý daný několik cest a je na nás, kterou půjdeme?? Tenhle film perfektně poukazeje, jak jediný drobný okamžik může rozhodnout, co se bude dít.. Skvělej námět, skvělá Gwyneth Paltrow, skvělej film :o) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že pokud připustíme existenci alternativních světů, tak není možné, aby mezi nimi nebyly dramatické rozdíly. Jedna sekunda, jeden metr, jedno ne/vyslovené slovo a budoucnost může vypadat úplně jinak. Howitt nám jedno takové rozcestí ukázal a minimálně polovinu filmu to fungovalo vcelku dobře. Pak to vše trochu ztratilo na tempu a postavy nevěrného přítele a jeho milenky nabobtnaly do karikatur. Což je škoda, nebyl důvod jejich konání a vlastnosti hrotit. I tak jde o vcelku pohodovou komedii, která neurazí. 70% ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám rád Gwyneth Paltrow a miluju "osudové filmy". To samo o sobě už předurčilo, že mě tenhle film zaujme. "Co by se stalo kdyby..." je výborné téma, ale scénář ho chvílemi nestíhá tak úplně naplnit. Nicméně se jedná o výbornou romantickou komedii se skvělým Johnem Hannahem a jako vždy okouzlující Gwyneth Paltrow. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)

Reklama

Reklama