Reklama

Reklama

Vítejte na hřišti pro dospělé, které je navrženo tak, aby uspokojilo všechny vaše představy, a kde jsou realističtí roboti naprogramováni na romantiku... násilí... cokoli. Vítejte ve Westworldu! Podnikatelé Peter Martin (Richard Benjamin) a John Blane (James Brolin) přijíždějí strávit dovolenou v zábavním parku imitujícím Divoký západ, kde nechybí tanečnice, hromadné barové rvačky ani přestřelky, ale všechno je bezpečné a neškodné. Když je však Blane postřelen robotem (Yul Brynner) a záhy umírá, Martin zjišťuje, že se něco příšerně zvrtlo. Všichni lidští provozovatelé jsou mrtví a roboti vyvražďují návštěvníky v tomto sci-fi thrilleru od scenáristy a režiséra Michaela Crichtona (Jurský park). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy postrádá tu správnou jiskru. Věřím, že to režisér Michael Crichton myslel dobře. Přeci jen sci-fi western jsem ještě předtím nikdy neviděla. Škoda jen, že Yul Brynner neměl větší možnost se předvést jako robot. Také jsem se těšila na nějakou skvělou závěrečnou akční scénu, jenže Richard Benjamin před Yulem stále jen utíkal, utíkal a utíkal a to bylo celé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takový zvláštní, podivný film, který mě už ke konci přestal bavit, ale má to nápad. Je vidět, že Crichton uměl vymyslet dobrý příběh a zaujmout. To se mu vzít nemůže, stejně jako zajímavé vizuální a trikové provedení, které je místy skvělé. Jak ale říkám, jak to postupovalo,už jsem tomu moc nevěnoval pozornost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Westworld je presne tým typom sci-fi, aké točil v minulej dekáde Paul Verhoeven. Ironizujúce, podvratné, robiace si nekompromisnú srandu z konzumnej spoločnosti a s drsným hrdinom z kamenným (oceľovým) ksichtom. Lenže dvadsať rokov pred tým. Mňa takáto spoločenská alegória maximálne potešila, na filme sa mi páčili všetky jeho zložky a asociácia s westernovými pravidlami je výborne spracovaná. No a keď je na vaše motívy natočená celá časť Simpsonovcov, viete, že ste natočili nehynúcu klasiku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální nápad! Začátek je sice poněkud slabší, ale jakmile se začnou stroje kazit, nabere snímek druhý dech a nepřestane bavit, neboť nabírá opravdu spád. Yul Brynner v roli robota - pistolníka - je skvělý, opravdu předvedl vynikající výkon a kostým Chrise ze Sedmi statečných mu i tentokrát sedl. K tomu všemu atraktivní prostředí, úderná hudba a vystupňované napětí, takže dávám bez debat 4*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Áno, film je ľahké odsúdiť. Pretože je slabý a zaslúži si to. Po hodine nudy nasleduje naháňačka... Mám rád Brynnera, mám rád westerny, mám rád sci-fi, ale toto bolo fakt slabé. V podstate je to klasický Crichton - veľa jeho kníh má dobrý nápad a zlé prevedenie (napr. Jurský park je v knižnej podobe strašný). Doba vzniku ako poľahčujúca okolnosť pre Westworld tiež príliš neobstojí, pretože v tej dobe už existovali filmy ako Lucasov THX 1138 či Kubrickov MECHANICKÝ POMARANČ. O SOLARISE a VESMÍRNEJ ODYSEI ani netreba hovoriť... Zo slušnosti dve hviezdy ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

  • Když Peter (Richard Benjamin) poprvé zastřelí Pistolníka (Yul Brynner) v salónu, kulka vyjde uprostřed jeho zad. V dalším záběru je zranění po kulce v pravém rameni. (Marek06)
  • Když je chřestýš zastřelen, je téměř roztržen na dvě části. Když pracovníci Delosu krátce poté vytáhnou hada, je tělo neporušené bez známek výstřelu. (Marek06)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Reklama

Reklama