Reklama

Reklama

Mláďata

Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tu sa Cronenberg neskutočne pohral zo psychikou postav, rozložil ju do najmenšých detailov. Film je mierne komplikovaný, ale zato dôkladne prepracovaný a zaujímavý. Herci hrali excelentne, ale asi najviac S. Eggar v jej poňatí tá rola bola parádne realistická. Scena, kde hybridné deti masakrujú učiteľku pred zrakom iných detí, tak tá scéna patrí medzi naj mrazivejšie scény, aké som kedy videl a tá scéna ma bude ešte dlho matať, lebo pohlaď na vystrašené deti, ktoré nevedeli čo sa deje, bolo to ako keby to bola skutočnosť, ako keby som pozeral dokument zo skutočnosti. Pán režisér sa zahral, ale riadne aj s mojou psychikou a vie ho tvorbe je u mňa najvyššie postavená mucha, no už to nieje pravda, lebo práve tento film ju predbehol, malo hororov ma môže prekvapiť v dobrom, ale tento to dokázal. Naposledy som bol takto nadšený z člna od Hitchcocka a teraz to dokázal aj Cronenberg. Aleluja, sú tu bizarnosti, má to citovú hlbku, pomenej vražd, ale sú silno efektné, príbeh dával zmysel a vyznať sa v ňom tak nebol problém. Film má aspoň dve pamätné scény, ktoré sú nadpriemerné u takýchto filmov. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Cronenberg mě opravdu nebaví. Po trapárně jménem Nahý oběd jsem mu dal ještě jednu šanci a dopadlo to téměř stejně. Alespon tady nebyl hnusný počítačově upravený hlas. Jestli je tohle pro někoho psychologický teror, tak je asi hodně přecitlivělým divákem a nebo neviděl nic od Zulawského. Pobíhající malí buzíci s kapucí na hlavě, toho se mám bát? Nechápu jak tomuhle může někdo dát pět hvězdiček. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nářez. Přestože moje první setkání s Davidem Cronenbergem pár měsíců nazpátek nedopadlo vůbec dobře, zkusil jsem to s ním ještě jednou, dalším filmem, a tentokrát mě dostal. Jeho Mláďata jsou bizarním a šokujícím mysteriózním hororem, odhalujícím zákoutí nevídaného zla vrahů malého vzrůstu, současně však hodně staví na psychologii. V rámci samotné zápletky Cronenberg originálně spojil lidské tělo spolu s lidskou myslí, jako dva elementy, které (jak se ukáže) můžou být až nebezpečně propojeny proti své vůli? Po celý čas mě držela osobitá dramatická atmosféra, děj se rozvíjí pozvolna, umocňuje jistý neklid a velmi opatrně začíná přecházet za hranici přijatelného, kdy ona mysl i ono tělo se dostávají do nepříjemného bodu a musí čelit extrémnímu morálnímu dilematu. Přestože jde o hororový a fantastický žánr, samotný příběh byl dostatečně propracován a rozehrán natolik civilně a realisticky, že jsem mu během sledování vůbec neměl problém uvěřit a v okamžiku vrcholního nebezpečí a obětavého boje zůstal naplno zasažen. Jo, tady mám pocit, že jsem v rámci kombinace oněch žánrů viděl skutečně silný, působivý a také originální majstrštyk, tento film a několik scén z něj asi jen tak nevytěsním z paměti. [95%] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Mláďata se mnou nejen pohnula, ale celkem slušně mě i rozhodila.. Uvědomím-li si, že se jedná o snímek z roku 1979, zdá se to až neuvěřitelné, jaká obrovská síla v něm je.. Psychologická sonda lidské mysli za hranicí toho, co je schopna unést.. Matka izolovaná od své rodiny v léčebně - skvělá Samantha Eggarová, lékař se zvláštním přístupem, pokusničením a téměř démonickým vystupováním - výborný Oliver Reed, no a zoufalý otec malé holčičky, o jejíž život se tu svádí boj.. Napínavé, mrazivé, bizarní, strhující, znepokojující, prostě Cronenberg.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se stačil Cronenberg proslavit jako úchylný experimentátor, kterého zajímají všelijaké lékařské pokusy a fyzické proměny (nebo spíše deformace) člověka, natočil tento slabý ale chvílemi působivý horor o dětských mutantech, kde si všechny tyto aspekty vyzkoušel pohromadě. Popravdě snímek moc hororový není a nějaké gradace se dočkáme až na konci ale přesto film nenudí a závěrečný "porod" je lahůdkou pro všechny gore úchyláky. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2003 Cronenberg prohlásil, že The Brood je jediný jeho film bez jakékoliv známky humoru. (BoredSeal)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama