Reklama

Reklama

Mláďata

Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nářez. Přestože moje první setkání s Davidem Cronenbergem pár měsíců nazpátek nedopadlo vůbec dobře, zkusil jsem to s ním ještě jednou, dalším filmem, a tentokrát mě dostal. Jeho Mláďata jsou bizarním a šokujícím mysteriózním hororem, odhalujícím zákoutí nevídaného zla vrahů malého vzrůstu, současně však hodně staví na psychologii. V rámci samotné zápletky Cronenberg originálně spojil lidské tělo spolu s lidskou myslí, jako dva elementy, které (jak se ukáže) můžou být až nebezpečně propojeny proti své vůli? Po celý čas mě držela osobitá dramatická atmosféra, děj se rozvíjí pozvolna, umocňuje jistý neklid a velmi opatrně začíná přecházet za hranici přijatelného, kdy ona mysl i ono tělo se dostávají do nepříjemného bodu a musí čelit extrémnímu morálnímu dilematu. Přestože jde o hororový a fantastický žánr, samotný příběh byl dostatečně propracován a rozehrán natolik civilně a realisticky, že jsem mu během sledování vůbec neměl problém uvěřit a v okamžiku vrcholního nebezpečí a obětavého boje zůstal naplno zasažen. Jo, tady mám pocit, že jsem v rámci kombinace oněch žánrů viděl skutečně silný, působivý a také originální majstrštyk, tento film a několik scén z něj asi jen tak nevytěsním z paměti. [95%] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Monster horor a dostal jsem zcela něco jiného,ale Horor se zmutovanými skřítky jsem ještě neviděl,takže proč ne. Cronenberg opět skvěle zvládá atmosféru hlavně v závěrečné třetině,ale tentokrát mě v první polovině neuspokojil natolik,abych jásal nadšením jako v půlce druhé,takže s klidným svědomím dát 4* nemohu. Po Mouše a Shivers jednoznačně Cronenebergův nejlepší horor. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, originální, ale místy silně nechutný horror. Jedno z raných děl Davida Cronenberga potvrzuje jeho pověst velmi svérázného filmaře, který se nebojí kontroverzních námětů. Není tu ani špetka nějaké stylizace, žádné pomrkávání na diváka, že to všechno je jen jako, žádné odlehčování. Naopak, jde o jeden z nejodvážnějších a nejtvrdších počinů filmového horroru 70. let. Zatímco různé italské gore snímky nelze brát zcela vážně, a násilí a brutalita v nich bývá jen sledem účelově morbidních obrazů, The Brood je nekompromisní. Je to vlastně sci-fi. Bizarní, ale při vší bizarnosti až odporně reálné. The Brood děsí svou opravdovostí, která je na samé hranici šílenství. Jestli ne nejlepší, pak asi nejsilnější Cronenbergův film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude čistý psychologický horor, jenže pak tam cosi paličkou na maso umlátí ženskou... Sice to svým způsobem psychologický horor je, místy ale dost brutální (ze skleněného těžítka prohozeného stěnou mi docela zatrnulo). Cronenbergovi se povedla úžasná věc, většinu filmu jsem nevěděl která bije a co z toho nakonec vyleze, což se mi u filmů často nestává (výjimkou je samozřejmě Lynch, jenže u toho aby člověk nějakou smysluplnou pointu pohledal :-)). Vyústění zápletky je sice poměrně dobře natočené, jenže mě trošku zklamalo, celý film jsem od Cronenberga čekal něco trošku originálnějšího a on ten konec moc originální nebyl. Ale jinak dobrej film. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je úchyl fascinovaný mutacemi lidského těla a jeho interakcí s parazity různého druhu. Když tohle víte, případně pokud to máte rádi, můžete se s gustem kouknout. Celý děj filmu je v podstatě záminka k tomu, aby mohl mistr ukazovat tyhle svoje úchylárničky. Takže zatímco v Mouše je podstatou technické spojení hmyzu s člověkem, v Shivers červ, který dělá z lidí sexuchtivé zombies, tady se /// SPOILER ALERT - - - SPOILER ALERT - - - SPOILER ALERT /// rodí ty malé obludy z lidského hněvu, a to způsobem, který rozhodně vybočuje ze standardů americké kinematografie. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2003 Cronenberg prohlásil, že The Brood je jediný jeho film bez jakékoliv známky humoru. (BoredSeal)
  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)
  • Cronenberg napsal scénář po obtížném rozvodu a přetahování o dceru Cassandru s bývalou ženou Margaret Hindsonovou. Charakter Noly Carveth má údajně některé její charakteristické rysy. (PußyMagnet)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama