Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá těhotná Novalee Nation cestuje z Tennessee do Kalifornie se svým sobeckým přítelem, rádoby muzikantem Willy Jackem. Zastávka poblíž supermarketu Wal-Mart v Oklahomě jí změní celý život. Když totiž vychází z prodejny, zjistí, že Willy Jack je pryč. Na parkovišti zůstal ležet jen její Polaroid. Osamocená a zlomená Novalee se tajně nastěhuje do obrovského supermarketu, kde si bere jídlo a zásoby přímo z regálů. Když přímo na podlaze porodí a její úkryt je prozrazen, stanou se náhle z Novalee a z její dcery Americus hvězdy. Novalee nachází novou rodinu a pomalu se mění z teenagera bez domova v úspěšnou a silnou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Faruco 

všechny recenze uživatele

Mě se to prostě líbilo, těžko napsat proč, ale líbilo. Děj je příjemný a dojemný a abyste neusnuli, objeví se tam i nějakej ten dějovej zvrat.. Co se mi však nelíbilo, byla scéna s tornádem, jak Novalee visela za nohy a držela při tom Americus, to už bylo trochu příliž. K závěru bych pochválil ještě scénář a kameru, která mě zaujala docela dlouhými střihy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Novalee je sedmnáct a je těhotná. Má namířeno do Kalifornie v doprovodu svého poněkud egoistického přítele a pofidérního muzikanta v jedné osobě. A její život se zanedlouho změní. Při osudovém zastavení v supermarketu se stane něco, s čím nepočítala. Když se totiž vrátí z nákupu, tak zjistí, že její přítel je pryč a moc tam po něm nezůstalo. Dívka se tajně nastěhuje do supermarketu a živí se jídlem na prodejně. Jenže její úkryt bude vyzrazen v okamžiku, kdy uvnitř na podlaze porodí. Spolu se svojí malou dcerou se stává mediální hvězdou. Když ve filmu hraje Natalie Portman, vždy se dá od něho čekat poměrně zajímavé téma. Celkem něco málo tvůrci nabídli, sice se trochu drželi zkrátka a nepředvedli nic převratného, ačkoliv film měl něco do sebe a opíral se přinejmenším o dobré herecké obsazení, režijní přístup a neobvyklý námět. Vázla však interakce s divákem, horší dramaturgie a v rozhodujících okamžicích mu chyběla odvaha provokovat a nebýt tolik dojemný. 60% ()

Reklama

noctambule 

všechny recenze uživatele

Natálko v jaké hrůze jsi to hrála? Where the Heart Is byla strašná podívaná a vyjmenovávat jeho chyby by bylo na dlouho. Na druhou stranu u těch stupidních dialogů jsem se občas docela nasmála. Jméno Americus už nechci nikdy slyšet, ale tohle příšerné jméno je jen jedním z mnoha důvodů, proč to člověk chce každou chvíli vypnout. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom pekne, aj ked jednoduche podla USA schemy, ale hraju to celkom dobre. S komediou to ma co akoze spolocne :-o?! Tazko pochopit toto skatulkovanie.. Tak este vztahova drama - azda s romantickymi pokusmi, povedzme, za tych par bozkov medzi rozbitymi hubami. Zmlatena zena, opustena zena, sex na detoch, porod v noci na podlahe, plna rit nemanzelskych deti, uraganom zabita tetka, trhli jehovisti unesu dieta,, - nocojaviem, kto sa pri tomtok udrbava a da to do "komedia", tak cest praci.. Ale 4* to myslim zasluzi, ma to hlavu a patu, pribeh o ludoch a sviniach, o hladani lasky a o obetavosti. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiš nééé. Jako romanitcké filmy moc nemusím, avšak najdou se výjimky, ale tohle fakt neeee. Natalie Portman jako naprsoto hloupá dYlča ve filmu ! :-))) Asi to bylo účelem, ale mě to teda nechytlo. Naprosto trapné scény. Konec už byl trochu lepší, ale ani tu hvězdu nemůžu dát. Potenciál to mělo hodně malý. 4% = odpad! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Univerzita na konci filmu, která se má nacházet na East Coast, je ve skutečnosti Baylorova univerzita ve Waco v Texasu. (HappySmile)

Reklama

Reklama