Reklama

Reklama

Tajemství 2. světové války

(seriál)
  • Velká Británie Secrets of World War II
Velká Británie, 1998, 22 h 32 min (Minutáž: 52 min)

Režie:

Jonathan Martin

Scénář:

Robin Cross

Hrají:

Robert Powell (vypravěč), Winston Churchill (a.z.), Adolf Hitler (a.z.), císař Hirohito (a.z.), Franklin D. Roosevelt (a.z.), George S. Patton (a.z.)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Zcela nová a dosud nezveřejněná fakta o utajovaných zbraních, dokumentech a vojenských operacích, které měnily chod dějin. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Němci však až do konce války považovali systém Enigma za nerozluštitelný.“ Během šestadvaceti dílů tohoto výborného britského dokumentárního seriálu se o Enigmě hovoří v podstatě pořád. A to tak často, že je v závěrečném díle divák schopný přesně předpovídat, co vypravěč přesně řekne. Opakování a shrnování již několikrát řečených informací je však jen drobná chybička na této jinak velmi kvalitní dokumentaristické práci. Velmi si cením toho, že se dokument nesnaží zalíbit a být za každou cenu zajímavý a záživný a také toho, že v něm v podstatě nejsou počítačové animace a vše je tvořeno jen z archivních materiálů popřípadě hraných scén, které však půsibí jako skutečné. A český dabing, ten se poslouchá příjemně. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný dokument o méně známých věcech z WW2. Vzhledem k obrovskému rozsahu témat mě některé díly bavily více, některé naopak méně, ale to není vůbec na škodu, spíše naopak, protože dokument o válce v pacifiku bych si asi nepustil a díky tomuto dokumentu jsem byl tak trošku donucen se o této části WW2 něco dozvědět. Některá fakta se skutečně opakují (např. to s prolomením enigmy), na druhou stranu chápu, že každá epizoda musí být tak nějak konzistentní i pro lidi, kteří neviděli předešlí díly. Rozhodně nejlepší dokument o WW2, co jsem tento rok viděl. 92% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Z celého tohoto seriálu som videl asi iba jednu tretinu. Ostatné diely mi žiaľ unikli. Čo je mi aj dosť ľúto. Pretože ide o zrozumiteľne a zaujímavo spracovaný dokument o najdôležitejších udalostiach, ktoré sa odohrali počas zatiaľ najväčšieho konfliktu v histórii ľudstva. Autori priblížia divákovi tieto momenty vernou rekonštrukciou. Využívajú ku tomu zachované dobové filmové materiály, jasný komentár a tiež digitálne grafické pohľady. Veľmi dobrý dokumentárny seriál, ktorý mi objasnil viaceré "Tajomstvá II. svetovej vojny". **** ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama