Reklama

Reklama

Tajemství 2. světové války

(seriál)
  • Velká Británie Secrets of World War II
Velká Británie, 1998, 22 h 32 min (Minutáž: 52 min)

Režie:

Jonathan Martin

Scénář:

Robin Cross

Hrají:

Robert Powell (vypravěč), Winston Churchill (a.z.), Adolf Hitler (a.z.), císař Hirohito (a.z.), Franklin D. Roosevelt (a.z.), George S. Patton (a.z.)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Zcela nová a dosud nezveřejněná fakta o utajovaných zbraních, dokumentech a vojenských operacích, které měnily chod dějin. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Z celého tohoto seriálu som videl asi iba jednu tretinu. Ostatné diely mi žiaľ unikli. Čo je mi aj dosť ľúto. Pretože ide o zrozumiteľne a zaujímavo spracovaný dokument o najdôležitejších udalostiach, ktoré sa odohrali počas zatiaľ najväčšieho konfliktu v histórii ľudstva. Autori priblížia divákovi tieto momenty vernou rekonštrukciou. Využívajú ku tomu zachované dobové filmové materiály, jasný komentár a tiež digitálne grafické pohľady. Veľmi dobrý dokumentárny seriál, ktorý mi objasnil viaceré "Tajomstvá II. svetovej vojny". **** ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Němci však až do konce války považovali systém Enigma za nerozluštitelný.“ Během šestadvaceti dílů tohoto výborného britského dokumentárního seriálu se o Enigmě hovoří v podstatě pořád. A to tak často, že je v závěrečném díle divák schopný přesně předpovídat, co vypravěč přesně řekne. Opakování a shrnování již několikrát řečených informací je však jen drobná chybička na této jinak velmi kvalitní dokumentaristické práci. Velmi si cením toho, že se dokument nesnaží zalíbit a být za každou cenu zajímavý a záživný a také toho, že v něm v podstatě nejsou počítačové animace a vše je tvořeno jen z archivních materiálů popřípadě hraných scén, které však půsibí jako skutečné. A český dabing, ten se poslouchá příjemně. ()

Reklama

borohub 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný dokument o méně známých věcech z WW2. Vzhledem k obrovskému rozsahu témat mě některé díly bavily více, některé naopak méně, ale to není vůbec na škodu, spíše naopak, protože dokument o válce v pacifiku bych si asi nepustil a díky tomuto dokumentu jsem byl tak trošku donucen se o této části WW2 něco dozvědět. Některá fakta se skutečně opakují (např. to s prolomením enigmy), na druhou stranu chápu, že každá epizoda musí být tak nějak konzistentní i pro lidi, kteří neviděli předešlí díly. Rozhodně nejlepší dokument o WW2, co jsem tento rok viděl. 92% ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama