Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

''Surreal but nice'' :) Miluju Hugha Granta! Notting Hill - klasika žánru romantické komedie, kterou si pouštím často a ráááda. Spojení výborného britského humoru Richarda Curtise, sympatického a roztomilého Hugha Granta, prostě překrásné Julie Roberts, atmosféry mého milovaného Londýna a vynikajícího romantického soundtracku...to vše dohromady vykouzlilo jeden z mých nejmilejších filmů. Takových není nikdy dost. :) Ještě musím zmínit téměř legendární postavu: skvělého spolubydlícího Spikea a jeho trefné hlášky...vůbec celá skupina přátel hlavní postavy Williama byla úžasná...stejně jako časopis ''Kůň a pes''. ''James Bond tyhle kraviny nikdy neřeší!'' ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som obdivovateľ romantických komédii, anglický humor mi je cudzí, veľkohubá Julia Robertsová mi nikdy nebola sympatická a dreváka Hugha Granta považujem za úchyláka. Otrasná dvojica, otrasný film. Anglo-americká romantická komédia "Notting Hill", ktorú v roku 1999 natočil režisér Roger Michell, ma nedokázala ničím zaujať a už vôbec nie pobaviť. Bola to príšerná nuda. Už to nikdy v živote nechcem vidieť znova. ** ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma lety by mě to ani ve snu nenapadlo, ale podobné romantické komedie se pro mě stávají tou nejvyhledávanější a nejjistější zárukou skvělé zábavy. Nejdříve Láska nebeská, potom Jak na věc a teď i Notting Hill- to všechno jsou naprosto precizně a s láskou napsané příběhy, které obrací obvyklá klišé ve svůj prospěch a dokáží diváka i na dvě hodiny dokonale okouzlit. Asi není náhoda, že ve všech zmíněných filmech hrál Hugh Grant, který určitě patří k těm nejsympatičtějším britským hercům současnosti, ani že dva z nich má na svědomí vynikající scénárista Richard Curtis, jehož inteligentní humor prostě nemá ve filmové branži obdoby. Tady je ještě podpořila rovněž dokonalá Julia Roberts a několik dalších členů Grantovy povedené rodinky, kteří k výsledné kvalitě téhle romantické podívané přispívají také nemalým podílem. Formálně se sice jedná o nejslabší film z uvedené trojice (proto pouze 4*), ale sakra, já mám tyhle slaďáky docela rád.. :)) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch pár posledních, naprosto kýčovitých minut, dala bych i za 5. Romantická komedie jak má být, výborný soundtrack a skvěle praštěný spolubydlící. Proč jen všechny filmy musí končit takovým hrozným happyendem (svatba, děti a žili spolu šťastně až do smrti...?) - mně by stačil jako happyend jen fakt, že se ti dva prostě našli a rozhodli se zkusit být spolu, stejně jim to dlouho nevydrží :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie vystavěná na základech středostavovského hodnotového rámce. Je skutečně překvapivé, co všechno může být přitažlivé pro jedince z vyšší vyšší společnosti. Že to bude životní styl středního stavu, to může napadnout leda tak hollywoodského scénáristu. Chemie mezi Julií Roberts a Hugh Grantem ale celkem funguje a celkově má tahle komedie takový milý ráz. Láska nebeská to ovšem není... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Severoamerické tržby byly 116,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 363,9 mil. (NIRO)
  • Dlouhý záběr napříč několika ročními obdobími byl natočený v několika záběrech v jeden den. Díky digitálním trikům to pak vypadá, že se Hugh Grant (William Thacker) vůbec nezastaví a plynule přechází z jara do léta a tak dále. (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama