Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (658)

golfista 

všechny recenze uživatele

Každý máme nárok na malou slabost, a já si nemůžu pomoct - je to moje nejoblíbenější romantická komedie se vším všudy (když nepočítám Lásku přes internet :). Nádherná Julia, sympaťák Hugh a jeho skvělá "rodinka" a úžasně ujetej Rhys. Sestava, která mě vždycky potěší. (Emily Mortimer v maličké roli je taky krásná i když se úplně vylíhla až v KIDovi :)) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která mohla být vynikající, kdyby byla celá stejně zábavná jako její první půlhodina. Jenže hluchá místa se tu bohužel najdou a úplný konec, těch několik závěrečných sekund, je na můj vkus příliš doslovný a přebytečný. Ale Grant jako údajný reportér časopisu ´Kůň a pes´ je geniální :"Ztotožnil jste se se svojí postavou?" "Ne." "A proč ne?" "Protože hraju psychopatického lidožravého robota."......:o))) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka a nic jiného od takovéhohle filmu vlastně ani nemůžete čekat. Ale tahle pohádka je výjimečně i koukatelná a vtipná, takže 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Milá britská pohádka. Stačí uvěřit vysoce nepravděpodobné zápletce a pak už se jenom nechat dojímat, rozesmávat a čekat, nakolik neoriginální cesta povede k nevyhnutelnému happy endu tentokrát. Největší výhodou Notting Hillu oproti jeho americkým kolegům je britský šarm, jakž takž inteligentní humor a pro mě osobně také londýnské prostředí, které je mi jaksi bližší než zacpané newyorské ulice. Film je plný sympatických tváří, známých i méně známých. Počínaje „dokonalou“ romantickou dvojicí Robertsová – Grant, přes „masturbujícího Welšana“ (Rhys Ifans) až k „tomu týpkovi z Black Books“ (Dylan Moran), který jako by tušil, který seriál ho později proslaví a střihnul si zde miniroličku zloděje knih. Julia je skutečně v tom nejlepším smyslu onoho slova božská a tvůrci jistě moc dobře věděli, proč si ji vybírají. Notting Hill není a ani se nesnaží být nějakým satirickým komentářem života celebrit, pouze konstatuje, že herci, jakkoliv slavní a bohatí, jsou také lidé. Výskyt scén tak krásných, až by byla škoda si je nezapamatovat, není kdovíjak obdivuhodný (to ostatně ani filmografie Rogera Michella), ale přinejmenším Grantovo „procházení jedním rokem“ za zmínku stojí. Dojem naprosté pohody pak umocňuje množství poslouchatelných songů. Na podobných filmech je nakonec nejvíce deprimující zjištění, že ve stejném světě nikdy žít nebudeme. 70% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Agatha, Cornon ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s Julli Roberts, to je moje noční můra ovšem i noční můra může mít krásné probuzení,v podobě humoro. Velký díky patří Rhysu Ifansovi, to co tam předvádí se nevidí, to fakt ne to se musí jedině zkusit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková ta romantika o tom, kterak se obyčejný kluk zamiluje do slavné filmové herečky. No a pokud přijmete skutečnost, že slavnou filmovou herečku hraje Julii Roberts, tak to docela jde. Útěchou budiž Rhys Ifans, který tady dokazuje, proč ho mám tak rád. Ta jeho krásná ujetost je tu daleko lepší, jak ten romantickej středobod filmu. Ale tak s tím se nedá nic dělat, no. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $42miliónov║Tržby USA $116,089,678║Tržby Celosvetovo $363,889,678║ Na anglánov nadmieru vydarená romantická komédia. Kde výborné obsadenie priam exceluje vo svojích úlohách, výborne využitá téma. Delikatesa. /95%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Litr přeslazené americké limonády naředěný typicky anglickým humorem a svéráznými postavičkami... výsledek je... ehm, surreálný, ale milý. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou dva mí neoblíbení herci v romantické komedii, kterých je na každém kroku 10, tak nemůžu dát víc než 2*. Nezachránil by to ani útok mimozemštanů, který by měl za následek naprosté vyhlazení lidstva :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie vystavěná na základech středostavovského hodnotového rámce. Je skutečně překvapivé, co všechno může být přitažlivé pro jedince z vyšší vyšší společnosti. Že to bude životní styl středního stavu, to může napadnout leda tak hollywoodského scénáristu. Chemie mezi Julií Roberts a Hugh Grantem ale celkem funguje a celkově má tahle komedie takový milý ráz. Láska nebeská to ovšem není... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

90%.....SURREÁLNÁ, ALE MILÁ...Richard Curtis je zlatonosný Amorek stříbrného plátna. Spojí kohokoli s kýmkoli. Kuchtičku s premiérem, mezinárodní právníka s potřeštěnou novinářkou a... filmovou hvězdu s londýnským knihkupcem. Notting Hill napsal jako univerzální romantickou komedii pro všechny věkové,váhové a sociální kategorie...a přidal spoustu okouzlující britského šarmu, břitkých hlášek a jemných vtípků. Hugh Grant je jako ryba ve vodě coby mrkající stydlín, Julii Roberts stačí roztáhnout pusu od ucha k uchu a ironizovat samu sebe, Londýn osázený půvabnými figurkami rámuje tuhle nepravděpodobnou romanci šprýmovným espritem, ale strůjcem atmosféry je skvostný písničkový sountrack a čtvrť jménem Notting Hill. Když jsem jím naposled procházela, cítila jsem, že to kouzlo, které nutí přeskakovat ploty do cizích zahrad, dosud nevyvanulo. U scény z tiskové konference vždy roním slzy jak krokodýl nilský. Raději tedy neprozradím, kolikrát jsem NH viděla, a budu držet minutu ticha za ubohé mrkvičky, které byly zavražděny:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. No Matter What - Boyzone ,2. You've Got A Way - Shania Twain (Notting Hill remix) ,3. I Do (Cherish You) - 98 Degrees ,4. She - Elvis Costello ,5. Ain't No Sunshine - Bill Withers ,6. How Can You Mend A Broken Heart? - Al Green ,7. Gimme Some Lovin' - Spencer Davis Group ,8. When You Say Nothing At All - Ronan Keating ,9. Ain't No Sunshine - Lighthouse Family (bonus track) ,10. From The Heart - Another Level (bonus track) ,11. Everything About You - Steve Poltz (remix, bonus track) ,12. Will And Anna - Trevor Jones (Score) ,13. Notting Hill - Trevor Jones (Score) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Továrna Richarda Curtise na svém vrcholu. Objektivně by Notting Hill asi na plné hodnocení nebyl, ale je to pro mě natolik hluboká srdcovka, že mě sebelepší argumentace ani záchvaty vlastní kritiky nedostane k nižšímu hodnocení. Hugh Grant v roli, která jeho filmografii plně vystihuje, nejlepší komedie Julie Roberts a plno zajímavých vedlejších postav v příběhu, který si svého času přálo ve vlastním životě víc chlapů, než kolik by se k tomu kdy dokázalo přiznat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobrý deň, som z redakcie časopisu Kôň a pes. Našich čitateľov by zaujímalo, či ste vo svojom najnovšom filme nechceli mať viacej koní.“ – „To ťažko, odohráva sa vo vesmíre.“ – „Aha... Ale vo svojom ďalšom filme budete na koni cválať vy, alebo dablér?“ – „Ten sa bude odohrávať v ponorke.“ – "Hm. A stotožnili ste sa so svojou postavou?" - "Nie." - "Nie?" - "Nie." - "Prečo nie?" - "Hrám ľudožravého robota." - „Ďakujem za odpovede.“ Nothing Hill je romantická komédia pre tých, ktorí romantické komédie nepozerajú. Fajnová anglická atmosféra, sympatický kruh hrdinových priateľov (+ pošuk Rhys Ifans), scény na zasmiatie aj dojatie a ústredný párik v zložení prekvapivo sympatická Julia Roberts (ktorú som nikdy veľmi nemusel) a rozkošný Hugh Grant. 4* sú možno trochu veľa, ale pripadá mi to tak poctivo urobené po takmer všetkých stránkach, že nemám srdce dať menej. A treba dodať, že štvrtú hviezdu si to zaslúži minimálne za absolútne famóznu štvrť, v ktorej sa dej odohráva. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když postavíte vedle sebe Prázdniny v Římě a Notting Hill, uděláte si přesný obrázek, kam se posunul žánr romantické komedie. Zápletka je skoro totožná, ale zatímco v 50. letech divačky vyžadovaly hranatě chlapáckého Gregoryho Pecka, jehož kouzlu váhavě podléhá nesmělá princezna, o půl století později se role obrátily. Je to protřelá světačka Julia Roberts, na čí straně je iniciativa, kdežto Hugh Grant je jen koktavý mončičák, kterého naviguje. Mimochodem, teď po letech, kdy hraje všechny ty sebestředné syčáky, musejí snad jeho tehdejší kritici uznat, že je dobrý herec. Jeho dva charakterové typy jsou si podobné asi jako plameňák a nosorožec, takže něco z toho přece jen musí být herecký výkon, ne? ;o) 80% ()

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama