Reklama

Reklama

Noci s nepřítelem

  • USA Sleeping with the Enemy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Laura Burneyová žije se svým manželem Martinem v nádherném domě na pláži. Navenek ideální manželství je však pro Lauru peklem. Její manžel je totiž žárlivý tyran a chorobný puntičkář. Ráno Martin odvede Lauru do koupelny, kde podle jeho názoru špatně srovnala ručníky. Ona se mu omluví a napraví to. Pak srovná konzervy v kuchyni a začne připravovat jídlo. Martin se seznámí s Johnem, novým sousedem, jehož jachtu obdivuje. Vypráví mu, že Laura se jako malá topila, proto se bojí na vodu – a navíc neumí plavat. John Martina i Lauru pozve, aby si s ním večer vyjeli na moře. Martin jde domů a zbije Lauru, protože se prý na Johna dívala z okna. Krátce nato je na ni milý a řekne jí o výletě na Johnově jachtě. Pak odjede do města… Když se vrátí, přiveze jí květiny, dárek a omluví se. Laura pracuje na zkrácený úvazek v knihovně a ráda by pracovala na plný, s čímž její muž nesouhlasí. Připomene jí, jak byla dva dny pryč, když zemřela její matka, a nikdo se nestaral o domácnost. Večer jdou na Johnovu jachtu a strhne se prudká bouře. Martin s Johnem uchycují plachty a když se otočí, je Laura pryč. Začnou ji hned hledat, ale bezvýsledně. Pobřežní hlídka najde pouze její záchrannou vestu. Martin zařídí pohřeb... Laura se však neutopila – naučila se plavat, a tak když muži upevňovali plachty, skočila do vody, doplavala k bóji a pak plavala ke břehu. Ostříhala se, převlékla a odjela z města. V Cedar Falls v Iowě si koupila malý domek a začíná znovu žít. Seznámí se se svým sousedem Benem Woodwardem, kterému se představí jako Sára. Ten pozve Lauru na večeři a nabídne jí, že jí pomůže sehnat místo na univerzitě, kde učí. Ve stejnou dobu zavolá Martinovi Lauřina kamarádka, aby mu vyjádřila soustrast. Řekne mu, že znala Lauru z hodin plavání a že byla Laura znamenitá plavkyně. Doma v toaletě pak Martin objeví Lauřin snubní prsten, který nyní vyplaval poté, co ho tam Laura spláchla při útěku. Začne ihned pátrat v Lauřině životě a zjistí, že její matka nezemřela, ale že jí Laura někam převezla. Martin najme soukromé detektivy, s jejichž pomocí zjistí, že Laura svou smrt zinscenovala. Neváhá ani chvíli a jede si do Iowy pro svůj „majetek“… (TV Prima)

(více)

Recenze (156)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Průměrně napínavý thriller s průměrným scénářem, spoustou žánrových klišé a slušnými herci totálně srazil snad ten nejhorší dabing, jaký jsem kdy slyšela. I když si ho odmyslím, tak ale na 60% se můj dojem nevyhoupne. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nikdy nedokážu uspokojivě vysvětlit proč, ale tenhle thriller se mi dost líbil. Svůj podíl na tom měla tehdy ještě docela mladá Julia Roberts, která tady předvádí jeden z lepších výkonů své kariéry. Ovšem zaujal i Patrick Bergin jako hlavní záporák. Tvůrci se samozřejmě nedokázali vyvarovat některých klasických klišé, tak příznačných pro tento typ filmů, ale já jim milerád odpouštím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle me hodne mile prekvapilo, nudil jsem se a tak sem si pustil tenhle film, abych zabil cas, ale nakonec sem ho s napetim dokoukal az do konce. I kdyz do zanru neprinasi nic noveho a scenar taky nepatri k nejkomplikovanejsim, ma fakt skvelou atmosferu. Velkou zasluhu na tom ma skvela hudba a Patrick Bergin, kterej je spravne zlej a uchylnej. Julie hraje takovej svuj prumer, ale je docela v pohode. Sice bylo vcelku jasny jak to dopadne, ale konec byl udelanej docela zajimave (telefonat), takze si 4* zaslouzi. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že některé filmy vidíme třeba po třetí, na konci téměř vždy řekneme: " to byla zase kravina", aby jsme se na to příští rok zase podívali. Ne, tak takovým filmům přece nebudu dávat dvojku nebo trojku, to bych byla pokrytec. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s mladou Julii Roberts, která už tady dokazovala, že hrát umí výborně. Patrik Bergin jako puntičkářský a chorobně žárlivý manžel celkem zaujal. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Přestože má hlavní hrdinka všechny důvody litovat, že si radši nevzala Pištu Hufnágla, nechávala mě celkově dost chladnou a stejně tak tenhle naprosto průměrný thriller, přecpaný klišé jak mikulášská punčocha zlobivého dítěte bramborami a uhlím. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Průměrně zajímavý film srážejí do podprůměru tragické herecké výkony (u Julie Roberts mě to ani nepřekvapuje) a debilní dialogy a definitvně ho zadupává do sraček příšerný český dabing. Za dabing ovšem tvůrci nemůžou, takže dávám 2 hvězdičky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk chce mít jen trochu v lajně utěrky na nádobí, či porovnané plechovky fazolí v kredenci a hned se po něm chladnokrevně pálí z pistole.. Průměrností opásaný stalking thriller s velmi dobrou hudbou a citlivým manžílkem v podání P.Bergina, kterému někdo zřejmě odoperoval víčka. Asi proto, že majetničtí psychoušové mají v popisu práce valit oči. A s přítomností klišé bych nebyl až tak kategorický. Podívejte se na rok vzniku filmu, to bylo období, kdy se mu ještě říkalo neotřelost.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý thriller. Krásnou ženu bije její sadistický manžel. Ona zinscenuje svou smrt a tím pádem se ho zbaví. Ale ne na dlouho. On zjistí, že žije a půjde po ní. Napětí a zvratů je poměrně dost a žádná nuda to taky není. Ale téma už je trochu opotřebované. Nicméně Julia Robertsová je krásná a podává poměrně dobrý výkon. Ale co se týče herectví je zastíněna Patrickem Berginem v roli jejího sadistického manžela. Celkově dobrá podívaná. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhsej dobe som si opät pozrel tento vynikajuci thriller, ktory uz na dnesne casy nie je taky atraktivny, ako na zaciatku 90-tych rokoch, ked sa rozziarila krasna hviezda Julia Roberts predovsetkym vdaka romantickej komedie PRETTY WOMAN (1990). Avsak ja sa s nadsenim stale znova a znova divam na tento thriller, ktory ma asi nikdy neprestane bavit a mozno je to aj vdaka nadhernej, ale aj napinavej hudbe od Jerryho Goldsmitha. Reziser Joseph Ruben ma s thrillermi skusenosti, pretoze v roku 1987 natocil psychac OTCIM a neskor v roku 1993 s Culkinom DOBRY SYNEK (1993). O dva roky neskor natocil pre zmenu akcnu komediu VLAK PLNY PENEZ s Wesley Snipesom, dalej dramu POPRAVU (1998) a v roku 2004 thriller s Julianne Moore ZLODEJI PAMETI... 01.08.2009 ________ Julia Roberts - (Laura Burney) +++ Patrick Bergin - (Martin Burney) +++ Kevin Anderson - (Ben Woodward) +++ Elizabeth Lawrence - (Chloe Williams) +++ Claudette Nevins - (Dr. Rissnerová) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skvělý Jerry Goldsmith, velmi dobrá Julia Roberts, démonický Patrick Bergin a několik jalových momentů. Začalo to hned po líbánkách. Špatně zarovnané ručníky, opožděná večeře, pozdravení cizího muže. Rána pěstí, kopnutí do břicha, urážky, vyhrožování. Snášela to skoro čtyři roky. A pak sebrala odvahu. Potají se naučila plavat a navždy zmizela z tohohle krutého snu. Tedy v to alespoň doufala. Režisér Joseph Ruben nabízí pomalé obrazy systematické destrukce jednoho mladého života ve stylizovaně chladných interiérech. Jsme v Hollywoodu, takže to pochopitelně není žádné maso, ale i tak je to na dobu vzniku poměrně silné. Jenže Ruben to přehnal, protože chtěl vyhovět všem žánrům: psychologické drama, romance, thriller. Na druhou stranu Noci s nepřítelem i dnes dokazují, že kdysi plnily všechny předpoklady být divácky úspěšné. I pětadvacet let poté je to velmi solidní řemeslo!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potenciál jako bič, jenže bohužel se to drží strašně moc při zdi. Myslel jsem si že Bergin potrápí Roberts daleko více a déle. Potom nerozumím tedy hloupě zvolenému názvu. Nicméně lepší než drátem do oka. 60% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale nejvíc na mě zapůsobily dvě scény. To jak odjíždí autobusem a je vidět americká krajina a poté koupě nového domu a jeho úprava. Díky tomhule filmu mi vždy při slovech bydlení v americe vyvstane na mysli ulice se stromy a hezkými domky, které mají na verandě houpačku ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem se u Nocí s nepřítelem bála. Nebylo to tím, že film je strašidelný, není ani nijak zvlášť napínavý. Chlap chorobně posedlý pořádkem mě prostě děsí daleko víc, než masový vrah s motorovou pilou. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bolo to mdlé ako herecký výkon Julie Roberts. Príbeh predvídateľný a charakter záporáka čiernobiely. Tretiu hviezdu pridávam za hudbu Jerryho Goldsmitha. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zápletka je akosi vycucaná z prstu, psychopatizmus Patricka Bergina je riadne prehnaný. Je to jasný zámer, pretože producenti chceli ponúknuť divákom Robertsku v absolútne odlišnom filme ako dovtedy. Podarilo sa im to tak napoly, občas sa im v tomto málo pravdepodobnom príbehu podarilo vymyslieť peknú napínavú scénu. Ľudia Juliu tak milovali, že dokázali z tohto kalkulu urobiť veľký hit. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že kniha sa mi páčila viac než film. Príbeh o týranej žene, ktorá sa snaží uniknúť nie je ničím zvláštny a napätie, ktoré je pri čítaní rozložené pomerne rovnomerne sa vo filme drobí. Napriek tomu slušný priemer. ()

Reklama

Reklama