Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

tron 

všechny recenze uživatele

Sympatický a podarený kúsok, ktorý by si nemali nechať utiecť predovšetkým (len?) fanúšikovia werewolf movies. Napriek solídnym maskám a šikovnému scenáru sa na snímke podpísal nedostatočný rozpočet, kvôli ktorému vyzerá ako milá a riadne krvavá, ale iba televízna inscenácia so slabou technickou stránkou . Miestami to po vizuálnej stránke vyzerá až ako amatérsky počin. Snímke nepomáha ani pendlovanie medzi čiernym humorom, hororom a psychologicky serióznymi vzťahmi. Najviac sa mi zo série páčila trojka (historický prequel). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale i kdyz tvurci film mysleli jako horor, ja se skoro celou dobu u filmu spis smal, prislo mi to jako cerna komedie. Hlavni dve hrdinky jsou spravne ujety, ale je fakt, ze kdyz pride na nakou skutecnou nechutarnu, tak z toho moc nadseny nejsou, i kdyz furt kecaj jak se v tom vyzivaj. Nicmene tvurci dali do filmu dalsich nekolik zajimavejch postav, ktery sem tam hodi nakou hlasku a jako celek to dava dohromady docela slusnou atmosferu. Taky nastesti neni moc videt vlkodlak, coz je jedine dobre. Zaverecnejch 15 minut je docela napinavejch, ale jakmile se objevi vlkodlak, tak je to hodne spatny, takle trapnyho vlkodlaka sem snad jeste nevidel. No, ale i kdyz sem se nebal, tak diky slusny davce krve, pekny atmosfere a hustejm hlavnim hrdinkam davam lepsi 3*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale dvojka se mi líbila mnohem víc. Možná je to tím, že tam měli lepší peníze a tak to bylo mnohem hutnější a temnější. Tenhle film není vlastně pořádnej horror (kdo čeká od nějakýho dnešního filmu, že se bude bát, měl by rychle navštívit lékaře), ale jako u druhýho dílu, je tu krásně vykreslená psychika postav. A to se u béček nestává, a dost často ani u áček. Emily Perkins jako mladší sestra (ve skutečnosti však o 5 let starší) přímo exceluje, Oskara bych jí klidně dal a přišlo by mi, že je zaslouženej. Ale problémem je trošku nudnější a zdlouhavější děj. taky oceňuju, že tu není žádná připitomělá hláškující postava a žádný "obl(í)bený" gagy sem nepropašovali. Rozhodně je to jeden z lepších zástupců odpornou bestií vyvražďovacího horroru. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Z celé vlkodlačí série se mi jednička líbila bezkonkurenčně nejvíc, má výbornou atmosféru, pěkně podaný příběh, Ginger, která byla vždycky mrcha, je s postupným vtělováním se do vlkodlaka pořád větší mrcha, klidně schopná zničit i vlastní sestru. Hodně komická je postava matky a naprosto odevzdaného otce, kteří vůbec netuší, co se to kolem nich děje. Emily Perkins je typově moc zajímavá, i když v tomhle díle jasně nejslabší (v pokračováních se hodně vylepšila), takže jediné, co mi vadilo, byl ten vlkodlak, ten byl fakt dost mizerný. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejzajímavější, nejpřínosnější a nejoriginálnější přírůstek na poli vlkodlačích filmů, jaký jsem měl možnost vidět od časů Amerického vlkodlaka v Londýně. A i když ten film není vyloženě dobrý, stojí za pozornost minimálně pro ta tři nej, jež jsem mu (doufám plným právem) přiřknul, a také kvůli vynikající Emily Perkins v roli mladší sestry. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No horor to jako moc neni, co si budem povídat, těch pár kravých scén a dost divně vyrobenej vlkodlak asi jen tak někoho nepostraší, i když, kdo ví. Vlastně skoro za celej film se pořádně setkáme s vlkodlakem až někdy na konci, jinak to je takovej čajíček. Ale zase na druhou stranu můžu říct, že sem se prakticky nenudil a to hlavně díky docela slušný temný atmosféře, ale jako horor bych to fakt nebral a ani jako komedii, hororovejch je tam asi jenom posledních 20 minut, ale zase zato velice slišně krvavejch a z komedie tam neni ani minuta ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách povedená kombinace coming of age a vlkodlačího hororu, která je nápaditou metaforou dospívání a všeho, co s tím souvisí, od menstruace, přes měnící se tělo, sexuální probuzení, nakažení pohlavní chorobou a drogy, až po odcizování nejlepších kamarádek... Ginger a Brigitte jsou velice sympaticky napsané, obsazené i zahrané outsiderky, lehce vyšinutá kamera tomu dodává krásně znepokojivou atmosféru a není nouze o krev, zábavné nechutnosti a oldschool masky a efekty. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Inovativní pohled na vlkodlačí subžánr, ve kterém nakonec ani tak nejde o samotné vlkodlaky jako o vztah dvou dospívajících sester, kterým se nedaří zapadnout mezi své vrstevníky, o což víceméně ani nestojí. I tak snímek plný pikantních záběrů, který rozhodně stojí za pozornost a v rámci vlkodlačích filmů osvěžující podívaná. Navíc perfektní psychologické vykreslení dvou hlavních postav, které můžete v reálném světě potkat pod jmény hirnlego (G.) & kiddo (B.) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když už se nějaký nový horor zprvu vymyká studentské vyvyražďovačce, pak se k ní nějakým záhadným obloukem vždycky vrátí. I když třeba ne přímo. Nejprve sem vyl nadšením z prvních minut žel pak jsem už jen tak poštěkával nad nic moc dějem. Takže vlkodlakuchtivým příznivcům hororu radím, nečeekejte něco extra ale před probdělou nocí to ujde. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S kanadskou werewolf horrorovou sériou "Moja sestra je vlkodlak" som sa zoznámil trocha neobvyklým spôsobom. Ako prvú som videl tretiu časť, ktorá sa odohráva v roku 1895. Je to taký akýsi zvláštny prequel. Potom som zhliadol časť s poradovým číslom dva. Tá sa točila hlavne okolo tmavovlásky Brigitte. No a teraz sa mi dostal do rúk úvodný film. Takže už konečne viem ako sa to celé začalo. Už poznám príbeh dvoch vlkodlačích sestier celý. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne priemerná záležitosť, ktorá nemá žiadne "zbrane" ako ohúriť, no v časom totálnej hororovej biedy, je to stále lepšie ako drôtom do oka. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Sam už nikdy nevyjede vstříc zapadajícímu slunci. Jasona čeká bezpočet útrpných hodin ve školní lavici. Injekční stříkačka s dávkou "oměje" zůstává nevyužita...prozatím. Nikdy však nebudete zapomenuty.. :) "Umřít na scéně, ale navždy spolu" : Brigitte :) "Sama v temnotě, sníh přikryje moje stopy" : Ginger ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch dospievajúcich sestier, ktoré nejaký roztrhaný pes u susedov veľmi nevzruší, vyčnievajú z kolektívu svojou odlišnosťou – také menšie rebelky. Pri nočnej, záškodníckej prechádzke jednu z nich - Ginger napadne zvláštne zviera a zanechá na nej pár stôp po útoku. Klasický nápad, spracovaný až zarážajúco realisticky (!). Dievčatá pritom riešia bežné problémy dospievania, rozpory so spolužiačkami, prvé krámy, rodičovské kázanie a mladá Ginger sa pomaličky mení ako telesne (narastá jej chvost =), zúbky sa zaostrujú, nechty pevnejú, z rany vychádzajú podivné chĺpky) tak aj psychicky (zvýšená sexuálna túžba, pocit zmeny výzoru, nárast sily). Filmu sa síce nedostalo dostatočného rozpočtu (vlkodlak je dosť nedokonalý – našťastie je to bábka a nie plejáda trikov ako v American Werewol in Paris (1996) – kde vlkodlak vyzeral ako dosadený z nejakého iného filmu) no filmárske umenie tvorcom rozhodne nechýba. To ako budujú atmosféru je až zarážajúco dokonalé čo sa odzrkadlí hlavne vo finále. Veľmi dobrému dojmu z filmu napomáha aj vynikajúci výkon predstaviteľky Ginger. Počas celého filmu tvorcovia napínajú diváka, kedy už konečne uvidí to monštrum čo je vybičované v závere so skvelou prácou s osvetlením. Béčko ktoré tuctový príbeh podá áčkovým spôsobom, teda vývoj postáv a dokonalé spracovanie je tu na prvom mieste, si určite zaslúži kus uznania. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film se částečně pokouší o komediální psychologické drama/thriller, ale stejně jako hororová složka to vychází jen tak nějak napůl. Potěší solidní herecké výkony, nejspíš zklamou triky (byť je jich tu minimum), a celkově - film má velmi dobrý start, první scéna s rozsápaným psem má štávu, obě sestry jsou pozoruhodné.. :) ale s ubíhajícím časem kvalita upadá snad ve všech směrech. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ginger (Katharine Isabelleová) a Brigitte (Emily Perkinsová) jsou jako dvě siamská dvojčata. Cynické pubertální sestry natáčejí pro školní projekt vlastní smrti, odráží poznámky spolužáků a vzdorují rodičům. Když je Ginger pokousána vlkodlakem, shodou okolností má první menses, začne se měnit - stává se ženou, ale současně šelmou, bestií. Film je více alegorií, špinavým sociálním dramatem, než čistě vlkodlačím hororem. Pokřivené mezilidské vztahy signalizuje již první mrazivá scéna. Sousedka mající malé dítě najde svého psa roztrhaného na kusy. Její výkřiky zoufalství upoutají jen krátce pozornost hrající si mládeže, pak už je k ní okolí zcela lhostejné. Mužské postavy jsou v podřadných rolích, otec neřídí rodinu, rozhoduje matka, mladící jsou odsouzeni k ponížení nebo rovnou smrti. Útoky jsou brutální a krvavé, i když kamera masakr přímo neukáže. Rychlý střih a řízná hudba však podněcují divákovu fantazii, takže si chvílemi není zcela jist, co vlastně vidí. Krví se rozhodně nešetří. Monstrum je obstojné, dlouhými záběry se naopak šetří. Známé pravidlo - co nevidím, působí na mě děsivěji, funguje dokonale. Pohledná E. Perkinsová je zde dokonalou ošklivkou. Po letech mě bavilo ještě více. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mě Moje sestra vlkodlak docela bavila, je to natočeno trochu jinak, ale tím dobrým způsobem. Nenáročný, docela to ubíhá, jen ke konci už to je slabší. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Silných 80%. Jeden z najzaujímavejších post-moderných hororov z vlny začínajúcej kedysi v polovici 90tych rokov. Ginger Snaps výnimočne nehrá na popkultúrnu nôtu ale na metaforu s menením sa na vlkodlaka = dospievaním. Skutočne originálny coming-of-age s na horor vynikajúco napísanými tínedžerskými postavami a množstvom skvelých vtipov. Škodia tomu dve veci: fádny vizuál a slabšie finále, ktoré s výnimkou poslednej scény rezignuje na dvojznačnosť a je iba jednorozmerným hororom. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Umně natočený vlkodlačí horor a vzhledem k tomu, co jsem zatím do teď ve vlkodlačím hororu viděl (Howling, Dog Soldiers a polský film Wilczyca) hororem velmi dobrým. Přeměna titulní hrdinky je moc pěkně podaná a udělaná. Avšak moje favoritka je jasně její sestra Brigitte s věčně načuřeným výrazem. Nedávno jsem znovu viděl polskou Vlčici, která je o několik tříd lepší a je určitě na poli tohoto žánru nepřekonaná. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Takýto druh hororu vážne nemusím (s tými ksichtami to je pohroma). Príbeh tohto filmu je tiež otrepaný, vlastne ani neviem poriadne za čo si tento film odo mňa zaslúži 2* - no zhruba za sem tam nejaké napätie a zábavné/krvavé scény. Ale keď prišiel na scénu ten vlkolačí ksicht mal som to sto chutí vypnúť, ale keďže takéto veci nerobím, dopozeral som. Ako celok je to však strašná kravina. Zišlo by sa to seriózne prepracovať - logika tomu chýbala. ()

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama