Lucas

USA, 1986, 100 min

David Seltzer

Dave Grusin

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,200,000Tržby Celosvetovo $-(8.11.2009)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $8,200,000(15.12.2006)

Teenegerské filmy 80tych rokov boli úplne iné, než tie dnešné. Mali svoje neopakovateľné čaro, hravosť a oddychovú atmosféru. Boli nenútené, prirodzené, kultivované. Lucas pôsobí z dnešného pohľadu značne zastarale no prináša niekoľko pôsobivých oldschoolovských scén s pôsobivou hudbou vyvolávajúcou v človeku nostalgické spomienky. Na Lucasovi sa mi páči aj fakt, že nabúrava žánrové klišé kapitán futbalového družstva = záporák. Okrem toho kto by nechcel vidieť začiatky Winony Ryder či Charlieho Sheena? Veľmi príjemný film s vydareným záverom 75%(11.10.2008)

Lucas je čtrnáctiletý praštěný školák, který se zamiluje do starší holky, a chce se proměnit z podivína alespoň na normálního kluka, ale moc mu to nejde. Raději si měl víc všímat své kamarádky Winona Ryder, která hraje svou první filmovou roli. Jeho holku mu stejnak odláká velký frajer Charlie Sheen. Tohle byl celkem dobrý film.(12.9.2006)

Ve své době se mi to strašně líbilo a chtěl bych to vidět znovu... Edit: Tak už jsem to znovu viděl, jednu hvězdu musím ubrat, ale pořád je to solidní ;-)(9.5.2007)

Vzpomínám si že asi před 15 lety mě to u televize dojalo až do morku kostí.(29.6.2007)

Jo, kterak štackrypl ke štěstí přišel ale zasmál jsem se a o to jde(7.3.2010)

14-letý Lucas (Corey Haim) se seznámí s o dva roky starší Maggie (Kerri Green), která se zrovna přistěhovala a ve městě nikoho nezná. S Lucasem si rozumí i když ten se od ostatních dost liší. Maggie se touží seznámit i s děvčaty a proto se rozhodne dělat roztleskávačku pro místní školní fotbalový tým. Mezi fotbalisty si najde i přítele Cappiho (Charlie Sheen), který k Maggie rovněž cítí sympatie. To se Lucasovi nelíbí a aby Maggie okouzlil, rozhodne se začít hrát fotbal...Kouzelný, příjemný ale také dosti naivní film z 80.let. Chvílema nudí a místama zase perfektně baví. Mladí herci s typickými účesy, to nemohlo dopadnout jinak. Mírný nadprůměr. 60%(10.6.2011)