Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dusný dedinský survival so 40 minútovým rozbehom, ktorý by sa dal spláchnuť za 10 minúť aj to by to bola ťažká zívačka. V kontexte toho čo následuje po (must-see) redneck disko žúrke tomu rozumiem, a je to škoda. Fabrice Du Welz sa vie oháňať kamerou a grungy štýlom filme silne evokuje Gaspara Noé, čo je pre tento film určite to najorechovejšie. Trochu zamrzí vypustený záver, ale na logiku sa v týchto vodách nikdy nehralo. 60% ()

Hrabka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád ujeté filmy bez logiky alá Taxidermia. Přestože jsem čekal fajnové explo, tak to k podobným nepochopovým filmům mělo hodně blízko. Celé to začne sice blbě, ale jakmile týpkovi chcípne auto uprostřed lesů, tak jsem očekával, že se začne něco dít, ale ono ne. Následuje nudná pasáž jakéhosi oťukávání mezi dvěma až třemi postavami, seznámení s místními vesničany a první konflikt. Dobrý, říkal jsem si, teď se začne něco dít. A taky že začalo, ale bylo to neskonale debilní, tupé, blbé, trapné, nelogické, hloupé a ujetě úchylné. Žádné napětí film vyvolat nedokáže, protože vám zůstane rozum stát nad tím, co to tam ty postavy předvádí. Doufal jsem třeba, že konec tuhle šaškárnu nějak vysvětlí, ale ne. Omlouvám se těm, kterým se film líbil, sice je vůbec nechápu, ale každý máme jiný vkus. Pro mě byl tenhle film utrpením, modlil jsem se, aby už byl toho nesmyslného poskakování, brečení, střílení, honění konec. 5% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem již docela slušnou řádku tzv. vidláckých hororů a mnoho z nich brutalitou či gore Kalvárii jasně překonávají, ale téměř ze všech jsem cítil alespoň štipec nadsázky, tady byla jen děsivá bezvýchodnost. Nedočkáme se tu žádných otevřených scén násilí, žádného obvyklého kuchání či cákanců krve, kdepak, tady se nám dostane pouze opravdu děsivých retardů, při jejichž šíleném tanci v hospodě mi skutečně běhal mráz po zádech. Výjimečný zástupce svého subžánru, který sice nepřekračuje hranice, nicméně představuje (ne)skutečně mrazivě degeneraci lidské bytosti. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No co toto zase jednou bylo?? :D Explotation vystavěný na docela klasické a už zlehka obehrané zápletce, který si docela fičí na své obrazové stránce, místy hraničí až s těžkou artovostí ..(?)..Má to vlastně jednu zásadní nedokonalost a tou je fakt, že se tam strašně dlouho nic pořádného neděje..Filmaři sice budujou atmosféru(a to tak,že zdatně)ale divák vlastně odzačátku moc dobře tuší, že na téhle hospodě a tomhle dědkovi je něco špatně-a než zjistí co přesně-uběhnou 2/3filmu....v téhle rovině bych dal za 3 a zapoměl bych...V poslední třetině se ale dědek a pár obyvatel nedaleké minivesničky vybarví v tak byzardních a absurdních barvách, že si divák chvilkama připadá jako by koukal na nějákou hodně svérázně pojatou Kafkárnu šmrncnutou českou sodou...Konkrétně hospodská scénka s "tancovačkou"mě donutila dokopnout tam i tu čtvrtou hvězdu=Fakt úlet :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalitní psycho ze zemí Beneluxu. Charismatický zpěvák Marc se po cestě na vánoční koncert dostane do zapomenutých končin plných bláznů a dementů, co už na první pohled smrdí a ošukají všechno, co se hýbe. A Marc nemá k děvce až zase tak daleko, jak by se mohlo zdát... Docela depresivní snímek, jehož první polovině by určitě prospěl o něco větší spád. Ale big thumbs up za štědrovečerní večeři a prase na vodítku. (screeny) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Kromě houslí v závěrečné scéně a následných titulcích a hry na klavír ve scéně v hospodě není ve filmu žádná další hudba. (aknamor)
  • Film byl natočen v klášteře Sainte Élisabeth v Mondorf-les-Bains v Lucemburském velkovévodství a v Belgii v přírodní rezervaci Hautes Fagnes a ve vesnici Bullange. (bianci)
  • Scéna, ve které si Marc (Laurent Lucas) a Bartel (Jackie Berroyer) povídají u večeře, byla natočena podle scény z filmu Psycho (1960), kde si stejně povídá Norman Bates (Anthony Perkins) s Marion Crane (Janet Leigh). (aknamor)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama