Reklama

Reklama

Pink Floyd: Behind the Wall

všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2000, 80 min

Obsahy(1)

Dokument nás seznamuje s dnes již legendárním, monotematickým, vizuálním hudebním vystoupením rockové skupiny Pink Floyd - The Wall. Svým tématem zdí mezi lidmi (rodiče - děti,učitelé - žáci) to byl a dodnes je snad nejinteligentnější projekt v populární hudbě. Brilantní texty jdoucí až na dřeň toho podstatného jsou hlavně o respektu k nedělitelné svobodě každého z nás. Smutné je, že si nakonec zeď vystavěli členové skupiny mezi sebou, což vedlo k rozpadu kapely. (sator)

(více)

Recenze (6)

messiah 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten pátek...v době kdy jsem ještě do Floydů nebyl tak ulítlej jako teď se dvojka (rozuměj ČT2) vytáhla s tímhle nadupaným dokumentem o největší show a největší kapele všech dob! Skvěle provedený dokumentární film s ohromnou informativní hodnotou. Již tehdy jsem ho dokázal ocenit, což teprve dne, když jsem PF propadl. A musím se přiznat že jedním ze střípků které na to měly vliv byl i tento dokument. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Byli inteligentní, byli originální, byli nadčasoví a přesahovali rámec toho, čemu se věnovali. A dostali mě k rocku. Líbala je tvůrčí múza aniž by k tomu potřebovali rozmanité oblbováky. A přeci se, paličáci, rozpadli. Album, opera a hudební film v jednom, THE WALL, drží i po třicetiletech překvapivě těsně, cihlička na cihličce. Jenom se nesmí zvědavě rozebírat - pak přežijí jen ty nejsilnější party (ANOTHER BRICK IN THE WALL, COMFORTABLY NUMB). ()

Pierret 

všechny recenze uživatele

Brilantně natočený dokument nás seznamuje s velkolepým hudebním vystoupením, během kterého byla postavena a zbourána zeď. Zeď je slovem vystihujícím nejen oddělenost fanoušků a jejich konzumu od hudebníků prahnoucích po umění, jde taky o zeď, která se postupně vytvořila mezi všemi čtyřmi členy Pink Floyd - lidmi, kteří (jako jedni z mála) byli a jsou schopni tvořit vynikající hudební fantazie bez použití tvrdých drog. ()

Reklama

Reklama