Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvorica študentov sa kvôli zlej ekonomickej situácii vydáva hľadať bájny Poklad vekov. Vďaka mape sa skrz temné Slovenské hory dostávajú na tajomný Všehrad. Keď už majú bájny poklad takmer na dosah čakana, ukáže sa, že hrad má stále svojho Pána a strážcu... (oficiální text distributora)

Recenze (41)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

I takový film se může dostat na akademickou půdu, navíc jako projekce v rámci kursu východoevropské science-fiction. Nakonec bylo jen dobře, že pro projekci nebyl zvolen žádný z dosti nevábně vyhlížejících slovenských počinů v tomto žánru (snad jedině Majkou z Gudrunu bych nepohrdl), ale jiná ukázka vztahu našich východních sousedů k filmovému žánru. Nic nekrvácá věčně je v tomto ohledu velmi solidním zástupcem a i přes amatérské zázemí poctivým filmem. Má atmosféru, o kterou dobře zapadají humorné prvky, tvůrci měli evidentně nakoukáno, techniku zvládli v rámci možností bravurně a nadšení herci překvapivě udržují pozornost i přes přemrštěnou stopáž (hlavně představitel upíra, který v jeho podání působil až sympaticky a právě on se pro mě stal postupněm objektem ztotožnění). Dramaturgickou nevyváženost a některé technické nedostatky lze filmu s lehkým srdcem opustit. Důležitější je příjemně strávený čas a dobrý pocit z toho, že na Slovensku ještě lze natočit živý film, který je navíc obdařen čím dál vzácnější dávkou sebeironie. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Za remeselné kvality, alebo nejaký výraznejší filmový zážitok si film pán Hradského tri hviezdičky nezaslúži. Predsa len, je to amatérske, moc naťahované, a krátkometrážna stopáž by filmu sedela o dosť viac. Tak ale za snahu. Niečo podobné môžu totiž na slovensku zrealizovať vážne iba študenti. Príjemné, oddreté tri hviezdičky. A pripomínalo mi to Krvavý román. Spočiatku. ()

Reklama

vincent 

všechny recenze uživatele

Aj ja sa pripojím k názoru, že film mohol byť trochu kratší, nakoľko mal zopár hluchých miest. Ale pravda je, že som sa vynikajúco bavil a občas aj z úzašom pozeral na to, čo dokážu amatérsky filmári na Slovensku. Vo filme sa dajú nájsť mimo Nosferatu aj odkazy na iné filmy, žánre či hercov (Matrix, Evil dead, kung-fu, western, hlas upíra sa mi zdal ako snaha napodobniť nezabudnuteľný hlas Karola Zachara). Chalani hrajúci vo filme boli dobrí, najlepší sa mi zdal chalan hrajúci upíra. Koľkokrát sa objavil na obrazovke už mi mikalo ústami :)). Dejovo to bolo trošku slabšie, šlo tam viac o samotné gagy. Hudba sa občas nehodila ale to som si všimol počas filmu len párkrát (potešil ma tam song od Stage Bottles). Čo mi však udieralo do očí je vynikajúci strih a práca s kamerou. Ak sa ľuďom okolo Metafora films bude dariť odstraňovať chyby, tak sa máme načo tešiť. Amatérska tvorba u nás zaplňuje dieru po profesionálne filmovej tvorbe a ja sa teším na ich ďalšie snímky. Budem im držať palce. ()

Pedro 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že žánr parodie zrovna nemiluji. K téhle jsem se dostal naprosto neplánovaně a bez vlastního přičinění, inu, shlédl jsem ji, přežil jsem to, dokonce jsem docela zasmál. Rozhodně to je počin originální, invenční, ale mám pocit, že množství té invence je vzhledem ke stopáži nedostatečné. Opakování je sice matkou papouška, ale všeho moc škodí... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle se taky zrovna moc nepovedlo, dělat v dnešní době černobílý němý film či spíše z toho jakousi parodii, je sázka spíš do loterie, jenže myšlenka dejme tomu zajímavá, ale to je asi tak vše co na tom zaujme, já to přejel hodně rychle , jinak bych to vypnul. Na takovéhle experimenty už nemám moc náladu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama