Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takže jaké jsou nakonec pocity z toliko očekávaného filmu? I přes mírné zklamání se nakonec nedokážu ubránit nadšení. I když Rodriguez potvrdil, že prostě nikdy nebude režijní eso, přesto dokázal dát Sin City osobitý styl, který (pro některé až příliš) věrně zachycuje komiks. Nejslabším článkem celého filmu je jeho prostředí epizoda, kterou nejen dokonale vorá přehrávající Owen (moc by mě zajímalo, čí nápad byl ten robotický hlas), ale zároveň jsou v ní i ty nejslabší momenty. Vzhledem k tomu, že úvodní epizoda prakticky nemá chybu (Rourke je vynikající) a závěrečná je nejsvižnější a má naprosto bezchybného Willise, dávám nakonec zatraceně solidní 4 hvězdičky. Na to, jak moc to byl film očekávaný, takový verdikt vůbec není špatný. Jinak nepochybuji, že film se nezapíše do srdcí všech, protože pro některé bude málo akční, a pro druhé až příliš sázející na předlohu... ale o čem jiném by adaptace takové komiksu ostatně být měla... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabijáky mám rád. Můžete je klidnė zmasit a nemáte výčitky." Sin City má styl, kterej mi moc chutná. Ta černobílá forma s barevnejma detailama je prostě dokonalá. A násilí jsem si užíval, protože bylo braný s dostatečným nadhledem. Prostě chlapi byli drsní, holky byly krásný a tolik báječnejch postav se jen tak nevidí. Bavil mě zejména Hartigan, Dwight, Nancy, Gail a nejlepší byl Marv. Ten mi byl sympatickej hlavně tím, že byl skoro tak hezkej jako já. Jen byl o něco odolnější kulkám, pěstem a elektrice, ale já potrénuju a pak si to rozdáme. O Nancy? Dobře. Kdo prohraje dostane Gail, Becky, Wendy a koule žlutýho bastarda. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k fandům tohoto komiksu. Možná to bude tím, že jsem nikdy v ruce neměl žádný sešit s příběhem od Franka Millera. Z toho vyplývá, že nějaká citová vazba k látce nebo autorovy opravdu nehrozí. Očekával jsem od Sin city jen jednu věc a tou byla zábava. Avšak celý film na mě působí jak otrocky nafilmovaný komiks, v kterém je doděláno pár pohyblivých políček. Frank Miller a Robert Rodriguez si nejspíše mysleli, že bude stačit promítnout lidem komiks s pohybujícími se obrázky, pár hvězdami a úspěch se dostaví sám. Tak to není hoši :). Film se dost utápí ve stylizaci do komiksové podoby. Uznávám je velmi krásná, ale spíše působí samoúčelně. Film se nikam dlouho neposouvá a naprosto chybí gradace a dramatičnost scén. Hudba je tu prakticky nulová. Což je velká škoda, protože v takovémto snímku se hudba mohla stát velkým trumfem, který na komiksových stránkách chyběl. Vše co komiks neumí, nedokázali oba režiséři vložit ani do filmu. Neustálý vnitřní monolog, který je jak vystřižený z komiksu je tu často zbytečný. Herci jakými jsou Bruce Willis, krásná Jessica Alba(už jen kvůli ní to stojí za to :-)), drsný Mickey Rourke jehož Maarv je opravdová gorila :) a nebo tichý zabiják Elijah Wood. Většina herců se do filmu skvěle hodí a pasuje na své postavy až nehorázně přesně(případ Del Toro, Rourke, Alba...), ale je tu i skupina slavných herců, které by mohl hrát někdo jiný a vůbec by to nikomu nevadilo (Elijah Wood, Josh Hartnett...). Né vždycky je více lepší než méně. Další co chybí sin city je atmosféra. Tomu jistě dopomáhá prakticky neexistence hudby, gradace a napětí, ale snad se mnou budete souhlasit, že atmosféra v takovémto filmu je polovička úspěchu. Komiksoví hrdinové jsou skvělý, ale umírají přesně tak jak se dá očekávat. lehká předvídatelnost je na škodu. Podle mě film trpí na snaze o přesné provedení a nestará se o další důležité fakty jako atmosféra, hudba, napětí.... Obraz přehrává na celé čáře obsah. Smutný fakt. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

TOP Rodriguez. Tarantinova a Millerova ruka přidána do díla dodala jedinečnou příchuť' divákova pohledu na velmi originální a skvěle graficky zpracovanou tvorbu. Která Vám z hlavy nevyšumí. Všichni se ocitli ve svém oblíbeném prostředí brutálního násilí, které potvrzuje i vytříbený vyprávění. Komiksová předloha a velmi dobrá skupinka dobrých herců s audiovizuálním tempem neztrácí drive a cool seanci. ******* Tarantinova část filmu v rozsáhlé jízdě autem. To, co by za normálních podmínek točil týden, měl s Rodriguezovým stylem hotové za jeden den. Tarantino měl zcela volnou ruku. Byl na natáčení skvěle připraven a vše měl doladěné do nejmenších detailů. ******* Ve výsledku originální stylovka. Černobílá už nikdy nebude tak barevná. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Černobílý "barevný" filmový noir komiks s krásnou kontrastní strukturou, občas i inverzní a často řízlý nějakou vhodnou zdůrazňující barvičkou (blýsknutí zelenýma očima, červená i bílá krev, žlutohlavý vrah). Přes to, že jde vlastně o povídky, film drží dohromady atmosféra zločinu a jen dva "kladní" hrdinové (zachránce dívky a policista Willis neprávem odsouzený za pedofilní vraždy a opravdu drsný bouchač Mickey Rourke mstící svou zabitou milou Goldie). Zábavná jízda od pánů Rodrigueze, Millera a Tarantina. Trailer: http://www.csfd.cz/film/178904-sin-city-mesto-hrichu-sin-city/videa/ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • V rámci přípravy na roli se Jessica Alba (Nancy) musela naučit vrhat laso. Trénovala ve svém pokoji v hotelu Four Seasons a zničila přitom nespočet lampiček a váziček. (Roman.Ticka)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama