Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Komiks jsem necet, takze nemuzu srovnavat, ale tohle byl totalni masakr a jeden z nej filmu roku 2005. Nejspis nejlepsi film od Roberta Rodrigueze. Ze zacatku film nevypadal nijak uzasne, uvod s Willisem nebyl moc akcni (prislo mi, ze vlasne celej film neni cistokrevna akcnarna, ale spis akcni drama) a trochu se to tahlo, ale pak prisla prvni epizoda Drsny sbohem a to byla takova neuveritelna krutarna, ze me to zarazilo do zidle. Rourke si neni skoro vubec podobnej, snad jen ocima, ale predvadi takovej masakr, ze bych to pomalu oznacil za nej vykon jeho kariery. Druha povidka Velka tlusta zabijacka sice uz tak kruta neni, ale porad je to hustarna. Treti povidka Zlutej parchant je husta hlavne ke konci, ale taky je slusna. Kdyz nebudu pocitat tu uvodni kratkou epizodku tak maj tri hlavni pribehy sestupnou uroven - nejlepsi je proste Drsny sbohem. Co se tyce hercu, tak ty se prekonavaj, z tech co me zaujali vic to je Benicio Del Toro, protoze ty jeho kecy a buzerace jsou fakt paradni, Bruce Willis (i kdyz epizoda s nim nepatri k nejlepsim, on sam je super) a Elijah Wood, ten byl taky naprosto uzasnej. Trochu me zklamal Michael Madsen, jeho roli by klidne moh hrat nekdo obycejnej, Michael by si precejen zaslouzil vic. A pak tu je naprosto dokonaly a neprekonatelny Mickey Rourke. Par vytek by se ale k filmu taky naslo. Ze zacatku mi chvily trvalo nez jsem si zvyknul na styl vypraveni, kdy vetsinu casu postavy jakoby vypravely nebo mluvily sami se sebou a obcas se mi zdalo nektery auto hodne divny, bylo to uz s animaci trochu prehnany a spis vypadalo jak z kreslenyho filmu a pak taky hudba, i kdyz nebyla nejhorsi, tak se ji moc nedarilo vytvaret napeti (to nastesti zvladli postavy a samotnej pribeh). Taky mi prislo, ze vlasne vsechny tri filmy jsou o lasce a pomste, ale kazdej byl natolik originalni, ze to nevadilo. Krome tehle vytek stvoril Rodriguez naprosto bombastickej a krutej film a po vizualni strance naprostou dokonalost a kdyby kuli nicemu jinymu, tak aspon kuli ty vizualni strance stoji za to film videt. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film místy sice brilantní, po většinou však spíše nudný. Tvůrci spoléhali na vizuální stránku, comicsový "jazyk" je však pro film nepoužitelný. Sin City tak postrádá jakékoliv tempo, jen se líně sune dopředu. Nedovede diváka strhnout, jen místy zaujmout. Co je pak platné, že herci hrají jako o život, a že některé záběry jsou vskutku lahůdkové. Výsledek je pouze dobře vypadající nuda. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Konečně!!! Konečně jsem si udělal "ten správný čas - tj. vyhnal veškeré nežádoucí elementy z baráku, udělal tmu a otočil knoflíkem VOLUME doprava" a užil si dvě hodiny komiksové nadsazené zábavy. Víc jsem od toho nechtěl a nebyl jsem zklamán. Nechtěl jsem přemýšlet - Sin City jsem vnímal jako zábavu a nezkoumal to ani z technického, ani logického hlediska, nešťoural jsem, jen jsem vnímal pohyblivý obraz před sebou a drsný zvuk všude kolem mě... a bylo mi fajn :-) Nadsázka jak má být ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Předloha: Frank Miller .. Na Sin City jsem se ihned po přečtení obsazení a poté vizuálně perfektním traileru, o kterém jsem mimo jiné napsal, že se jedná o trailer roku(ů) avšak vyslovil mírnou obavu zda film nebude už pouze slabší, obrovsky těšil! A výsledek? Oproti traileru zaostal. Až doslovně kopírovaný styl komixu, od vizuálních okýnek až po monology hlavních postav. Pro někoho klad, celkově spíše zápor. Navíc ony tři příběhy, každý určitě poutavý, jsou tak chabě propojeny až hanba. Opravdu, oním pojítkem mezi nimi jsou pouze všudypřítomné hříšné kurvy! Ono vlastně celé Sin City jako město může být předobrazem kteréhokoliv města na světě, protože prostituce je prostě všude. Nebudu komentovat a rozebírat každý příběh zvláště, jen shrnu pár aspektů, které jsou pro ně společné. Jsou dosti brutální, ujeté a jak už jsem říkal slabě propojené. Takže nejslabší bude scénář. A zřejmě mnohému nepomohla dělená režie. Ovšem celé je to vizuálně lahůdka! Filmu s přehledem kraluje příběh v němž John Hartigan (Bruce Willis) jde v rámci svého posledního služebního zátahu zachránit mladou dívenku a nečekaně se mu tento případ protáhne na mnoho let .. Celé Sin City mohlo být klidně jen o příběhu detektiva Hartigana a nezlobil bych se! Bruce Willis vede nejen herecky, ale i charismaticky a měl mé největší sympatie. U ostatních je to prostě slabší, od nadprůměrných po nudné herecké výkony. Kdybych však nekrotil svá očekávání (poslední dobou se to snažím u kino novinek co nejvíce dělat – čekám od filmu co nejméně – o to více mě poté překvapí, viz úžasná Válka světů) mohlo to být ještě horší. 75% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Sin City - městě násilí, korupce a zlomených srdcí...... Najštýlovejší a najkomiksovejší filmový komiks. Najlepší film Roberta Rodrigueza. Famózna technická stránka, dialógy, zaujímavý casting, akcia, verný prepis papierovej predlohy, všetko jednoducho klape tak ako má a ja mľaskám spokojnosťou..... Musíš svým přátelům dokázat, že za něco stojíš. Někdy to znamená zemřít. Někdy to znamená zabít děsnou spoustu lidí. . ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 74,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 158,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama