Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co si počít, když máte před sebou posledních 24 minut života? Smířit se s bohem? Poslechnout si oblíbenou hudbu? A samozřejmě nezapomenout na ženy... Bernard Fripp ještě nejezdí starým Mini Cooperem, ještě nemá méďu Teddyho, ale některé rysy Mr.Beana, kterého Atkinson poprvé ztvárnil o šest let později, jsou již zcela zřetelné. Hlavní role v této komedii je jeho filmovým debutem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Přesný jako smrt není vypointovanou filmovou (stand alone) povídkou, ale pouze sled skečů postavený na rychlém a tedy nepromyšleném jednání hlavního hrdiny, jenž se snaží za 30 minut stihnout vše, co je v životě podstatné. Jelikož si ovšem to podstatné žádá obvykle času více, měla by z oné snahy vyplynout nějaká legrace. Ta se objevuje se střídavými úspěchy, ovšem je v ní přimíchána jakási hořká životní moudrost - vlastně mě tento filmeček oslovil spíše skrze ní, než aby mě rozesmál. Silné ***. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvnich Atkinsonovo filmu sice nema klasickou delku a je to jen 30 minutovej kratas, ale aspon je do posledni minuty skvele vyuzitej. Atkinson sice jeste neni Bean, ale minimalne jeho uchylacka chuze ho uz znacne pripomina. No a jde tu o to, ze si chce jeste uzit pred smrti, takze prohlednout nejlepsi obrazy, poslechnout nejlepsi hudbu, precist nejlepsi literaturu a na zaver sbalit nejaky zensky. Samozrejme ani jedno mu nevychazi, jak by si predstavoval, tuhle je fronta, tamhle je zavreno a cas se neuprosne krati. Zaver se sice da lehce predvidat a zpracovani je vcelku laciny, ale Atkinsonovo herectvi a vtipky to plne vyvazujou a je to proste tricetiminutova komedialni jizda. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Určité pocity nedorozumění z Atkinsonových projevů v tomto krátkém skeči - víc než povídce či aktovce - rychle pominou v okamžiku, kdy zjistíme, že se jedná o jednu z komikových prvotin. Poněkud řídká zápletka - rychlá, avšak lékařsky nedoložená smrt - je vyvažována bohatou komikou, skvělým řečnickým vystoupením na poště, parodujícím politický balast doby, nápaditými gagy a závěrem, který asi nejvíce vede k přesvědčení, že je tu k vidění již takřka hotový Mr. Bean. Přesvědčivost tohoto Mistrova vystoupení dosvědčuje jeho již i vyzrálá a vlastně hotová mimika. Atkinson ani ve svých začátcích ničím nepřipomínal neblaze proslulé baviče naší doby. Už tehdy byl skutečným komikem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zábavu více černou a méně ztřeštěnou (na konci i ten náklaďák určitě včas zabrzdil :-)), ale Rowan Atkinson nezklame nikdy. 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, je vidět, že dvojici Atkinson + Curtis to spolu skvěle šlapalo už od samých prapočátků. Tahle půlhodinovka je nabitá fóry všemožného, hlavně ale černohumorného a satirického ražení, je slušně odehraná a dobře (i když, pravda, ne nečekaně) vypointovaná. Potěší i minirole herců, jako jsou Nigel Hawthorne, Jim Broadbent, Rupert Everett nebo Gorden Kaye. Bavil jsem se od začátku do konce, a o to šlo. "Mona Lisa? Co je na ní tak zvláštního...?" ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby mně na preventivce řekli, že budu za 24 minut plavat bříškem nahoru, ani bych si neoblíkal košili a pelášil rovnou do sesterny. Možná by to nebyla tak vtipná půlhodinka, jako v podání objevujícího se Mr. Beana, ale klady by se určitě i tak našly. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přece jen poněkud slabší, než jsme u Atkinsona zvyklí, i tak ale skvělé. Nejsilnější pasáž je zřejmě ta v bance s mnoha rozvíjejícimi se přirovnáními, co je to vlastně život a jak by se měl využít. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná půlhodinka s Rowanem Atkinsonem a jeho skvělým pitvořením. Ve vedlejších rolích potěší mnoho později známých britských herců. Scéna rozhovoru s knězem (Jim Broadbent) vrchol snímku. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ešte pre zrodom fenomenálneho Mr. Beana si Atkinson strihol krátkometrážnu grotesku o chlapíkovi, ktorý má 24 minút života... Lepšie momenty striedajú slabšie, celkové vyznenie je však príjemné. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Skvěle vymyšlený příběh o chlapíkovi, kterému zbývá méně než 30 minut života. Atkinson naprosto dokonalý a to v roli, která mu sedne jak pr.. na hrnec. Pro skalní fandy britského humoru, objeví se zde v epizodní roli lékaře, který oznamuje špatnou zprávu, Sir Nigel Hawthorne (Jistě pane ministře, premiére - Sir Humphrey) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Takéhoto upišťaného Atkinsona som snáď ani nezažil. Človek riešiaci si svoje trable, ktorí nepôsobí vyslovene ako autista (Bean), avšak je to svojim spôsobom rovnaký koťuha. Lenže ja uprednostňujem, keď Atkinson kváka čo najmenej a jeho reč tela je využívaná i v tých najpošahanejších situáciach. V takom prípade len ťažko hľadá konkurenciu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Do Mr. Beana je zatím dost daleko... Netuším, proč jsem se ani jednou nezasmál, přestože 28letý Rowan Sebastian Atkinson se hodně snažil...že by na mě šla herská nemoc? ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* v roce, kdy vznikl seriál Černá zmije, tak natočil Rowan Atkinson i tento středometrážní film. Bohužel ani vzdáleně nedosahuje kvalit jako jiné jeho pořady a pro mě to byla nuda k uzoufání. Ale chápu, že vždycky vše nevyjde. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ještě hodně ukecaný Atkinson v krátkém filmu s předvídatelným koncem a příšernou hudbou. Nic moc k smíchu mi zde tedy nepřišlo, ale konec byl přes svou předvídatelnost alespoň trochu napínavý. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zápletka krásně absurdní, což ovšem finální rozuzlení taky...Rowan je k pomilování a jeho osudy taky...k tomu pár výborných cameo roliček a máte mikrokomedii jak vyšitou...fakt jsem se bavil.... ()

Reklama

Reklama