August Underground (video film)
Horor
USA, 2001 (Director's cut: 70 min)
Fred VogelHrají:
Kyle Dealman, Casey Eganey, Andrew Lauer, Allen Peters, Fred VogelObsah
Hlavný hrdina v podaní režiséra má rád aj so svojím kamarátom pekne nechutné zábavky. Radi týrajú, znásilňujú a ponižujú svoje obete zamknuté u nich v pivnici. K tomu si to všetko natáčajú na kameru.
Uvidíme aj prepadnutie obchodu, no nepôjde im o peniaze, ale o úchylnú zábavu na dvoch zákazníkoch. (Hunter2222)
Slasher
Undergroundový svinstvo. Dva kreténi s kamerou natáčejí kraviny a snuff. Hned v úvodu jsme svědky jejich konání ve sklepě. Záběr na nahou, svázanou a mučenou holku, je od krve a vlastních výkalů, chybí jí jedna bradavka. Vedle ve vaně leží mrtvola jistýho Michaela s uřízlym ptákem. Blb za kamerou a jeho kámoš se pořád blbě tlemí, mažou svojí obět hovnama, flušou na ní, vylejou jí na hlavu kýbl moči (pozdějí jí nacpou do pusy kus Mikeovy nohy). Mezitím sledujeme další jejich radovánku, zneužití a zabití stopařky. Dále už AUGUST UNDERGROUND (August podle měsíce natáčení, Undergr. protože je) neplyne v takových nechutných výjevech, největší extrém je řekl bych onen úvod, přibližně po půl hodině to napůl zapluje do nudy. Celý je to záměrně amatérsky natočený, s dlouhými záběry, střih prostě ve stylu, jako když tu kameru vypnete a později zase zapnete. Autor Fred Vogel (tady si i hraje hlavního 'hrdinu') je podle všeho zkušený make-up artist a je to vidět - krvavý efekty jsou na úrovni, i to přispívá k slušně reálnýmu dojmu. Ten celkově amatérský/reálný styl ale zároveň vidím i jako největší slabinu snímku, místy je to prostě nuda (pár scén je úplně o ničem a ještě takhle natočených), nebo už není čím šokovat jako v první části. Vidím tady pod sebou pár zhnusených komentů - zhnusit byl účel a podřídilo se mu vše, doporučuji nadhled nebo si příště přečíst o co se jedná a nekoukat na to.(5.6.2009)
Kusko.t2
Vcelku reálny fake snuff Freda Vogela, ktorý svoje dielo pojal ako domáce video plné hnusu, krvi a fekálností, zachytené jeho kamarátom a spolupáchateľom na ručnú kameru. Priamočiare a brutálne spracovanie plné ponižovania si Fred (réžia + hlavná úloha) užíval do sýtosti. Síce sa jedná o jeho prvý projekt, za zmienku však stojí, že Fred údajne pôsobil ako inštruktor na Tom Savini's School of Special Makeup Effects. Takže základ by bol. ### August Underground môže slabším povahám privodiť pocity nevoľnosti, šoku a zdesenia, ale čo je trocha nebezpečné, môže poskytnúť aj inšpiráciu pre tých, ktorým chýba už len ten jeden krok k páchaniu reálneho ultra-násilia pre uspokojenie a pobavenie.(7.2.2009)
Nick Tow
Milovníci horroru, ktorí považujú za vrchol žánru Scream, nech radšej obídu tento film /je to vôbec ešte film?/ oblúkom. On to totiž ani nie je tak horror, ako úchyláreň, evokujúca "snuff". Takmer bez deja, ide sa rovno na vec. Po pár minútach mi napadla jedna veta z akejsi poviedky, ktorú som čítal v češtine: "Přišla jsem si zamrdat, řekla Elena oklikou". No a presne takouto "oklikou" rozpráva Vogel svoj obskúrny, hodne hustý príbeh-nepríbeh...(15.8.2006)
anderson
odpad!Nejaký debil sa rozhodol nakrútiť svoje zvrátené fantázie a prezentovať ich na verejnosti. To by bola jedna verzia. Ja si zasa myslím, že nejaký debil spolu so svojimi kumpánmi už nevedel čo od dobroty robiť a keďže mal doma videokameru, zvečnil nám tento výgrc. Zaujímavé je, že podobní magori sa začínajú objavovať aj v mojom okolí. Asi nejaká psycho - epidémia. (30.4.2009)(30.4.2009)
Radiq
odpad!Po dlouhé době film, z kterýho si odnáším nějakej pocit. Je to pocit hnusu. Tak zvrhlej a zvrácenej film jsem ještě neviděl. Za reálnost bych to měl nějak ohodnotit, ale protože to nemá děj a ti dva kreténi jsou tak dementní a furt se všemu smějou, až je mi za ně trapně, tak musím říct, že je to sračka. Ale lidi to asi baví, když to má takovej úspěch, že už jsou další dvě pokračování...(13.12.2007)
gjjm
Nejlepší ze série, zde je ještě aspoň část originality a chladnosti, která v horrorech působí nejvíc. Fake snuff, partička lidí pobíhá po amatérsky nasnímaných exteriérech a vraždí, nechávajíce se volně inspirovat místem. Sex je smíšený s gore ve správném poměru, tj. porno není samoúčelné a gore ano. Postavy jsou celkem sympatické, a zde jsou jejich charaktery ještě čisté, příběh je sice primitivní, ale na zasazení děje stačí a víc ve fake snuffu není potřeba. Záběry jsou povedené, kamera je (zvlášť v exteriérech) amatérská, ale tady to ještě působí věrohodně. Nejde jen o typickou americkou morbiditu ve stylu nahoty polité kečupem, je tu i docela dost krutějších nápadů (spálená ňadra jsem v americkém horroru ještě neviděl, to je na americký styl moc morbidní). Film je krátký a nenudí, místy je sice slabší místo bez krve (oběť příběhu), ale vcelku je to velmi nadprůměrný gore film. Navíc se mi líbil konec.(23.2.2010)
PetrPan2
Hodně úchylný home video...(7.3.2010)
Socom
Svinstvo najhrubšieho zrna, na ktoré je ťažké sa pozerať. Nemá to nič do filmu,je to amatérsky výcuc z hlavy nejakého chorého kreténa,ktorý sa nemal ako prezentovať. Dvakrát by som nepovedal, že by nebol schopný tú nahrávku premeniť na realitu. Je to skutočný extrém, pre slabé žalúdky a povahy nedoporučujem.(28.5.2011)
dude1
odpad!Chcel som si pozrieť niečo hnusné, že možno pochopím čo na tom tých pár jedincov vidí. Nechápem. Asi proste nie som psychopat. Čo už.(23.4.2009)
bolan
odpad!Pokud si něco skutečně zaslouží právoplatnej odpad!, pak je to rozhodně tahle ubohost. Nějaký pitomci s handkou si točí kraviny ve stylu „FAKE SNUFF“ a hihňaj se tomu. Trapný video z dovolený v Bibione má větší výpovědní hodnotu než tohle. Mohlo by se líbit: Aftermath a Murder-Set-Pieces(30.3.2011)
Martin00x
odpad!To ste všichni takový úchylové, že tomu dáváte tři hvězdy ?! To ste asi nějací psychopati, NE ?!!! Taková nesmyslná brutalita a vám se to líbí ?! To snad ne ?!(7.7.2009)
Snakefinger
Špatné světlo a chvějící se ruka kameramana dodávají filmu jistou dávku autentičnosti, ale ukažte mi někoho, kdo se podívá na všechny tři filmy z produkce August Underground. Zabíjení, mučení, souložení, zvracení, kálení, znovu a znovu jenom v jiném pořadí. Mám všechny díly produkce (dokonce i s podpisy hlavních protagonistů) ale ještě jsem je ani neviděl. Na téma snuff existují hodnotněujší (pokud to tak lze nazvat) a jistě o notnou dávku zvrácenější snímky....(5.8.2010)
DonBraso
Musel jsem dát aspoň dvě hvězdy,,Tak za prvé,že tohle vůbec vyšlo,Za druhé to žádný svinsto není.Prvních 10 minut a je celý film v tahu i s tím koláčem(exkrementy) a uříznutou nohou.Frajer co je tlustej,užívá si,kamera home a všechno je v klidu,ale přijde mi,že jsem viděl lepší nechuťárny(11.8.2011)
Související
- August Underground's Penance (video film) (2007)
- August Underground's Mordum (video film) (2003)