Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný italský houslista Bussoti, zdrcený smrtí své mladé ženy, smíchá její krev s lakem na housle a vytvoří tak nástroj se zázračným zvukem. Každý, kdo propadne jejich kouzlu, zažije okamžiky velké slávy, ale neštěstí a smrt, zakleté do zvuku houslí, si vždy vyberou svou daň. Film Francoise Girarda, Krvavé housle, sleduje v průběhu třech století a na území několika kontinentů, tragické osudy bývalých majitelů těchto unikátních houslí, o které bojují různí zájemci na velké dražbě hudebních nástrojů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se z tématu dalo vytřískat více, ale jakási roztříštěnost příběhu (různé lokace a období) jednoho mistrovského nástroje nepřeje souvislé vyprávěnce, a tak na dramatičnosti přidává pouze výborný sled střihů jednak kartářky předpovídající budoucnost a druhak koupěchtivých lidí na aukci. Těm (SPOILER!) nakonec stejně vypálí rybník Samuel L. Jackson, který v této roli vypadá obzvláště povedeně. Jak to asi s tímto v pořadí šestým majitelem dopadne? Hudba výtečná, po právu oscar. Nejlepší hudební nápad je podle mě ve scéně, když chlapec vychovávaný mnichy přijíždí do Vídně (záběr na kočár) - vše ostatní jsou jen variace na již slyšené - od Bacha až po Paganniniho. To ale na kvalitě neubírá! Film je film, ale soundtrack mi zůstane na disku... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nádherné obohatenie filmovej žánrovosti. Dôkaz toho, že aj "vec" môže mať svoj vlastný životný príbeh. Dokonale pútavé časti "života" husiel, najmä spôsob, akým si tvorcovia poradili s prerozprávaním celej ich histórii nadchne najviac. Nenápadne plynúce dve hodinky zabalzamujú nielen oči, no hlavne uši dostanú krásnu odmenu. Je mi jasné, že nie každý vie oceniť náročnosť tohto nástroja a mojich deväť rokov hrania na tento nástroj spravilo svoje, no už sa radšej na tú krásnu hru len pozerám a počúvam. 85%. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost...Naprosté hudební orgie s houslemi, které v určitých částech filmu doslova mluví...Když jsem film viděla poprvé v době vzniku, tak jsem seděla jak opařená a tekly mi slzy...Zároveň se mi vryl, tak hluboko pod kůži, že si ho pamatuji už navždy...Miluju vážnou hudbu, protože povznáší duši...Za mě 100% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem toho moc necekal, o to vice jsem byl prijemne prekvapeny. Ne kazda povidka je stejne dobra, prostrihy z aukcni site jsou vsak velmi zajimave. Myslim, ze se jedna o celkem originalni film, ktery zaujme scenarem a hudbou (tu asi oceni jen lide znalejsi, ja v tom fidlani nic oscaroveho nezaznamenal), spatna neni kamera, herecke vykony prumerne. Nenudil jsem se. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Krvavé housle, nikdy jsem nezkoušela vypustit krev z několik hodin ztuhlého těla, ale myslím si, že už je sražená a tudíž je to nereálné. Zbytečně dlouhé táhnoucí se scény někdy až k mírné nudě. Hru na housle ráda poslouchám a hudba byla výborná, takže vyvážila některé ostatní nedostatky. Slušný průměrný film. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Hrad vo filme je Campo Tures, ktorý sa nachádza na severe Talianska, blízko hraníc s Rakúskom, asi 70 kilometrov severovýchodne od mesta Bolzano. (hollci)

Reklama

Reklama