Reklama

Reklama

Amanda (Catherina Deneuve) je zaměstnána v muzeu. Její synovec, bojovník proti věznění zvířat je zavražděn a ona se snaží zjistit proč byl zabit. Zjistí, že byl údajným svědkem tajného vládního projektu s jedovatým plynem, kdy bylo zabito několik turistů. Do příběhu se dostává Alex (Richard Bohringer), který má za úkol zabít každého, kdo se o projektu dozví. Amanda je jeho další cíl. (Terva)

(více)

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Během úvodních scén jsem si říkal: WAU, tohle je něco, taková atmosféra! Všudypřítomný sníh a mráz, k tomu horrorový výjev autobusu plný zamrzlých mrtvol a v pozadí děs nahánějící hudba G. Yareda, která silně podtruje napětí a atmosféru nejen v tomhle začátku, ale pravidelně během celého filmu. Samotný děj sice není nic extra, ale s pomezí podobně „béčkových“ osmdesátkových thrillerů mě Agent Trouble i tak chvílemi mile překvapilo a skoro jsem uvažoval dát i 4. hvězdičku, nebýt vleklého děje uprostřed. Je pravda, že film nepostrádá patřičné napětí ani atmosféru (na níž velký podíl má hlavně zmíněná hudba), ale způsob natočení včetně kamery na mě tady působil až příliš televizním dojmem a nemohl jsem se zbavit dojmu, že v případě skutečně promyšlených kamerových záběrů by tohle mohlo dosáhnout i daleko silnějšího účinku. Je pravda, že herci jsou výborní, byť mnohem víc než Catherine Deneuve a Richard Bohringer coby poněkud chladně působící ústřední dvojice mě zaujali ve vedlejších rolích svérázný Tom Novembre a kouzelná mladá Kristin Scott Thomas (kdežto oba se pak do poloviny filmu ze scény úplně vytratili). Od Mockyho jsem už rozhodně viděl horší filmy, na druhé straně i výrazně zdařilejší. Tenhle bych viděl jako lepší průměr s několika nadprůměrnými záblesky, nejvíce přítomných v první třetině. [70%] ()

John80 

všechny recenze uživatele

Hľadanie vrahov turistov a zároveň aj vraha svojho synovca zavedie Catherine Denevue až na miesto usmrtenia turistov 2* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle románu "The Man Who Loved Zoos" Malcolma Bosse. Špatně pojatý příběh Muže, co měl rád Zoo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Film je natočen podle románu "The Man Who Loved Zoos" Malcolma Bosse. (Terva)
  • Gabriel Yared soutěžil v roce 1988 o francouzského Césara v kategorii nejlepší hudba. (Terva)
  • Dominique Lavanant získala francouzskou cenu César v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama