Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Jižní Korea 말죽거리 잔혹사 (více)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(více)

Recenze (83)

balone 

všechny recenze uživatele

Mělo to snad všechno co pořádný film má mít. Akce byla na výbornou a hlavně vypadala reálně. Moje oblíbená část, cvičení zde také byla, byla zde i romantika, která však nijak nezhoršovala dramatický děj na chlapecké škole. I když má film dvě hodiny, nenudí a pluje dál. Hlavně se díváme, jak z ostýchavého kluka vyrůstá muž. Myslim si, že být děj kdekoliv jinde, než na střední škole byl by to snímek, který by nestál za povšimnutí. takto však skvělé dílo, V korejské filmografii opravdu můžem nacházet skvosty, na které je dobré se dívat. 95% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

velké dilema mezi 3 a 4*... romantické pasáže, podbarvené na mě až moc emotivní hudbou, byly nudné a přeslazené, naopak šikana, tresty a akční scény byly uvěřitelné a efektní... příběh je sice příjemný, ale poměrně vleklý a celkem předvídatelný... suma sumárum nic extra nového (i když pod asijským) sluncem... 60% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Maljukgeori janhoksa je další jihokorejský film, jenž mě už od začátku chytl a do konce nepustil. Velmi poutavý pohled na nelehký život studenta na korejské střední v 70. letech, kdy tělesné tresty, šikana a bitky byly ve školách běžnou záležitostí a respekt spolužáků tou nejcennější komoditou. Citlivý mladík Hyun-soo potká na cestě za uznáním od okolí a především od svého despotického otce přátelství pomíjivé i trvalé, velkou lásku, podrobí se školnímu drilu a nepsaným pravidlům, panujícím ve školním kolektivu, aby si nakonec uvědomil, že nejdůležitější je mít respekt před sebou samým. Výtečná kombinace dramatu, sociální kritiky a romantiky. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tiež ste nenávideli školu? Buzerácia, domáce úlohy, umelé autority. A k tomu neštasná láska a zrada... no buď mašla ako vyšitá, alebo zvoliť cestu Bruce Leeho Jeet Kune Do. Tu sa prenesieme do Kóreje roku 1978 a kde si prestupivší Hyun-soo zvyká na pomery diktárorskej strednej školy. Skamarátí sa s triednym bitkárom, pre ktorého znamená povesť všetko a zamiluje sa do jeho priateľky. A problém je na svete (a nie jeden). Viac nepoviem. Veľmi zaujímavý smínok, ktorý velice realisticky zobrazuje 1000-krát omielané téma ponižovania, a ktorý je navyše obohatený o romantickú linku. Natočené veľmi pôsobivo (bitky skutoćne vyzerajú ako bitky) a akonáhle som sa zorientoval v tých kórejských xichtoch, film si ma úplne získal. Ďalšie plusko pre Kórejskú kinematografiu. Pre školou povinných je tento film povinnosť! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když se tak nad tím zamyslím, přestože jsem jihokorejských filmů viděl víc než sto, tak z filmů, které by se věnovaly životu na středních školách ještě před středoškolskou reformou v osmdesátých letech, snad jedině Classic. Hodně jiné. Dost tvrdé. Působí to nepřikrášleně. Některé prvky nedovyprávěné. Jiný pocit, než ze standardní jihokorejské tvorby. Hledání sebe sama. ■ K hlavnímu hrdinovi: Nevěřil jsem mu postavu outsidera, ale když se to zlepšilo, bylo to lepší :). K hlavní hrdince: Zcelá náhodou jsem nedávno viděl seriál The Moon Embracing The Sun a po Once Upon a Time in High School si říkám, že Han Ga-In měla svoji postavu v seriálu zahrát už v roce 2004. Byla mnohem přirozenější. ■ Původně jsem dal 4*, ale když to změním na 5, budu se cítit lépe. ■ May: Děkuju za DVD! ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama